Sunday, October 28, 2012

Kita hendak apa yang kita tidak ada

Kalau kita fikirkan di dalam kehidupan kita sehari hari , kita pasti sedar atau tau ... Sebagai manusia, kita senantiasa memetlukan atau berkehendakan sesuatu yang kita tidak ada.

It will never stop, sampai ler kita mati kot.

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........



Kita perlukan sinaran panas mentari andainya kita berada di negara atau tempat yang bersalji. Namun , pada mereka di negara yang panas atau tiada salji, pasti maukan kesejukan kan kan kan.




Dan kita pasti idamkan panas mentari dengan hembusan bayu di tepian pantai ... Andainya kita berada di kawasan pergunungan yang tidak berpantai kan. Namun bagi mereka di tepian pantai pasti maukan kelembutan dan kedinginan salju membaluti tubuh kan kan kan


Salji membaluti dedaun yang layu. Kita idamkan kehijauan tropikal.



Musim sejuk yang dingin. Kita impikan musim panas yang panas.


Sashimi .... Namun ikan pekasam jadi idaman


Alangkah indahnya dapat bercucuk tanam dari membajak salju.


Darah. CSI? Doktor? ....

Senantiasa bersyukur dan bersyukur dan bersyukur dengan apa yang kita ada.

Location:Auburn Bay Blvd SE,Calgary,Canada

Tuesday, October 23, 2012

Apabila turun nya Salji

Kita orang Malaysia, kalau sebut pasal salji pasti ramai yang agak teruja kan.

Pasti semua nak salji. Tetapi tidak bagi orang Malaysia yang di landa salji.

Isteri dan anak anak semua dah rasa tak larat nak main salji dah. Semua dah kesejukan. Syafiq siap kata I like Yanbu.

Maka Terimalaaaaaahhhhh ........



Aku suka tengok salji yang ada. Agak unik.



Balik dari kerja , on the way to parking. Walaupun sejuk, namun tetap gigih.



Sebelum boleh drive, kena buang snow ni semua.

Location:Auburn Bay Blvd SE,Calgary,Canada

Salji melanda




Dari malam tadi dah mula salji. So pagi ni, perjalanan yang biasanya 15 minutes, telah menjadi nak dekat 2 jam.

Masing masing bawa kereta dengan cermat.

Location:Auburn Bay Blvd SE,Calgary,Canada

Saturday, October 20, 2012

It is snowing ...

Actually I bought this app ingat nak senang dan pantas meng update blog , tapi sejak beli apps ni 8 bulan or one year ago, rasanya baru satu atau dua entries jer yg dibuat guna apps ini!!!!

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........



Keluar dari Mall lepas appointment ngan optometrist, tengok tengok salji dah mula turun. Terus rasa teruja!


Today waktu nak hantar Syafiq dan Aisyah gi ngaji, salji dah mula turun. Ni dah kali ketiga salji turun for this season. Iman suka nak taste the snow.


Ibu dan anak di padang posing posing.



Habis mengaji, balik rumah semua dah tak sabar nak main salji!



Anak anak dan juga ibubapa kepada anak anak suka sangat.