Saturday, December 27, 2014

Makan Makan Calgary - Faisal Kebab House

Alhamdullilah, walaupun duduk kat negara yang majority nya bukan Islam, namun ianya tidak menghalang untuk kita terus merasainikmat makan makan kat luar ...

Di Calgary nih, antara favorite restaurant aku ialah Nagia Steak House dan juga Faisal Kebab House ...  (Baru perasan , dua dua ending ngan House gitu)

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........

Sampai sampai, dia kasi menu dia .... lihat ler pelbagai hidangan yang ada .... tapi since aku memang dah tau apa nak order and makan, tak yah tengok menu pun tak apa ...


Daripada curry , aku lagi suka Karahi ....


Restaurant dia tak ler besar mana pun ...


Tapi kalau ramai orang, dia akan bukak tingkat atas tuh ... aku tak pasti kat atas ada berapa meja ..


Makanan dia yang famous adalah BBQ ... dalam hot sizzling plate gitu !


Sebagai pembuka kata, di jamunya kita dulu green salad nih ...


Berserta dengan yogurt masam masam ada jintan gitu ...


My all time favorite .... the Mutton Karahi ....


Tak ler bland ... ada rasa rasa pedas dan sedap gitu ...


Jangan lupa order GARLIC NAAN dia .... memang akan juling mata !!!!


BBQ Platter dia ... ada ikan, daging dan ayam .... terasa cukup segala pedas dan perasa lain nyer !!!


Memang mengiur kan ...


Tengok gambar nih pun , kalau boleh nak gi terus ke sini !!!!


Sebab aku suka sangat makan kat sini, nih adalah gambar dulu .... tengok ler memang menggiurkan !



Sebab aku suka sangat makan kat sini, nih adalah gambar dulu .... tengok ler memang menggiurkan !


Sebab aku suka sangat makan kat sini, nih adalah gambar dulu .... tengok ler memang menggiurkan !


Sebab aku suka sangat makan kat sini, nih adalah gambar dulu .... tengok ler memang menggiurkan !


Sebab aku suka sangat makan kat sini, nih adalah gambar dulu .... tengok ler memang menggiurkan !


Sebab aku suka sangat makan kat sini, nih adalah gambar dulu .... tengok ler memang menggiurkan !

Friday, December 26, 2014

Cuti Cuti Di - Ski di Sunshine Village

Alhamdullilah ... Kami yang kat Site mostly dapat cuti selama sebulan ... sebab Site tutup untuk Christmas dan New Year ... kebetulan lak, bebudak pun sekolah cuti ... so memang banyak masa ler ... nak balik Malaya, kalau beli tiket tiket last minutes nih, hanya orang kaya kaya jer ler ....

Namun, Alhamdullilah, kami berjaya book penginapan di Sunshine Mountain Lodge ... betul betul di tepian ski life di Sunshine Village .... memang seronok ler ... info lanjut ... sila CLICK SINI dan CLICK SINI yaaaaa .....

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


 
Perjalanan dari Calgary ke Banff adalah dalam 2 jam gak .... kami sampai sampai kat snow dah mula turun .... Since bilik tak siap, perut pun lapar, kami makan dulu kat bawah nih sebelum naik Gondola ke Puncak Gunung .... Hotel nih ada Reception Lobby dia kat bawah ... so kita boleh parking di Kawasan Hotel , agak dekat ler ... dia buat urusan check in semuanya di bawah ....



Selepas makan semua, kami naik Gondola untuk ke atas ... Bagi penghuni Hotel nih, Tiket Ski dan Tiket Gondola memang dah termasuk dalam harga bilik ... so memang untung sangat !!!!
Perjalanan naik Gondola nih pun makan masa gak , lama ler (lupa nak tengok berapa lama daaaa ) ... so memang agak tinggi ler kedudukan Hotel nih !


Pemandangan dari tingkap bilik / balconi ... memang betul betul kat Ski Lift ...

Pemandangan di waktu siang .....  



View dari Balkoni ...



View dari Balkoni ...


View dari Balkoni ...


View dari Balkoni ...


View dari Balkoni ...


Hotel Lobby ....


View dari Balkoni ...


Ni view kami sekeluarga bila dah nak balik ....


On the way balik ke Calgary ....


On the way balik ke Calgary ....


On the way balik ke Calgary ...


View dari Balkoni ...


Di sini ada Outdoor Hot Tub .... dalam snow snow pun kai berendam ... seronok !!!!


Luar sejuk , tapi dalam tub panas ... memang sedap sangat berendam ...


Ready untuk main Ski .... kami ambik Private Lesson untuk 2 jam bagi memahirkan diri kat atas Slope ...


Bagus Instructor dia ... Daniel namanya ...


Kami readddddyyyyyyy ....


Yang depan itulah Daniel the Instructor ...


Alhamdullilah ... semua dah pandai main ski ....


Sunshine Village nih memang banyak slope nyer ...


Pilih ler mana satu Slope nak ...


Apa apa pun ....


Posing posing mesti ada ...



Aku suka kat Sunshine nih .. sebab tempat dia besar ... so memang banyak pilihan .. dan snow dia pun banyak ... so memang fluffy ler ...


Sebab malam tadi snow agak lebat ... so memang fluffy sangat ....


Keesokannya , aku naik sorang sorang .... dan tersalah ambik trail ..... memang ngeri !!!!



Tapi berkat ambik kelas semalam ... so aku amalkan apa yang cikgu ajar ... Alhamdullilah ... selamat gak turun ...


Bergambar ngan Santa Clause ....


Kereta yang di tinggal parking ....


Kawasan bawah bukit ... dah nak balik dah ....


Kawasan bawah bukit ... dah nak balik dah ....


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...