Friday, December 26, 2014

Cuti Cuti Di - Ski di Sunshine Village

Alhamdullilah ... Kami yang kat Site mostly dapat cuti selama sebulan ... sebab Site tutup untuk Christmas dan New Year ... kebetulan lak, bebudak pun sekolah cuti ... so memang banyak masa ler ... nak balik Malaya, kalau beli tiket tiket last minutes nih, hanya orang kaya kaya jer ler ....

Namun, Alhamdullilah, kami berjaya book penginapan di Sunshine Mountain Lodge ... betul betul di tepian ski life di Sunshine Village .... memang seronok ler ... info lanjut ... sila CLICK SINI dan CLICK SINI yaaaaa .....

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


 
Perjalanan dari Calgary ke Banff adalah dalam 2 jam gak .... kami sampai sampai kat snow dah mula turun .... Since bilik tak siap, perut pun lapar, kami makan dulu kat bawah nih sebelum naik Gondola ke Puncak Gunung .... Hotel nih ada Reception Lobby dia kat bawah ... so kita boleh parking di Kawasan Hotel , agak dekat ler ... dia buat urusan check in semuanya di bawah ....



Selepas makan semua, kami naik Gondola untuk ke atas ... Bagi penghuni Hotel nih, Tiket Ski dan Tiket Gondola memang dah termasuk dalam harga bilik ... so memang untung sangat !!!!
Perjalanan naik Gondola nih pun makan masa gak , lama ler (lupa nak tengok berapa lama daaaa ) ... so memang agak tinggi ler kedudukan Hotel nih !


Pemandangan dari tingkap bilik / balconi ... memang betul betul kat Ski Lift ...

Pemandangan di waktu siang .....  



View dari Balkoni ...



View dari Balkoni ...


View dari Balkoni ...


View dari Balkoni ...


View dari Balkoni ...


Hotel Lobby ....


View dari Balkoni ...


Ni view kami sekeluarga bila dah nak balik ....


On the way balik ke Calgary ....


On the way balik ke Calgary ....


On the way balik ke Calgary ...


View dari Balkoni ...


Di sini ada Outdoor Hot Tub .... dalam snow snow pun kai berendam ... seronok !!!!


Luar sejuk , tapi dalam tub panas ... memang sedap sangat berendam ...


Ready untuk main Ski .... kami ambik Private Lesson untuk 2 jam bagi memahirkan diri kat atas Slope ...


Bagus Instructor dia ... Daniel namanya ...


Kami readddddyyyyyyy ....


Yang depan itulah Daniel the Instructor ...


Alhamdullilah ... semua dah pandai main ski ....


Sunshine Village nih memang banyak slope nyer ...


Pilih ler mana satu Slope nak ...


Apa apa pun ....


Posing posing mesti ada ...



Aku suka kat Sunshine nih .. sebab tempat dia besar ... so memang banyak pilihan .. dan snow dia pun banyak ... so memang fluffy ler ...


Sebab malam tadi snow agak lebat ... so memang fluffy sangat ....


Keesokannya , aku naik sorang sorang .... dan tersalah ambik trail ..... memang ngeri !!!!



Tapi berkat ambik kelas semalam ... so aku amalkan apa yang cikgu ajar ... Alhamdullilah ... selamat gak turun ...


Bergambar ngan Santa Clause ....


Kereta yang di tinggal parking ....


Kawasan bawah bukit ... dah nak balik dah ....


Kawasan bawah bukit ... dah nak balik dah ....


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...


On the way nak balik Calgary ...

4 comments:

  1. cantik.. tp x leh bayangkan sejuknya.. sejuk aircond je pon shin dah x tahan.. ni kan plak sejuk salji.. mau pecah pecah bibir sejuk sgt

    ReplyDelete
  2. Shin ... duduk kat Canada nih, yg tak tahan nyer musim sejuk dia ... musim sejuk dia lama, pass tuh memang extreme lak .... Tapi apakan daya .... demi mencari rezeki ...

    ReplyDelete
  3. bestnya..salji di sana sini..JM paling suka stay di tempat or negara sejuk nih..nak tahu sbb nya...nanti kulit JM akan bertukar jadi cerah dan putih...hari smlm baru balik dari Thailand..masuk opis semua org tegur..kenapa dgn nko JM..kulit terbakar...hidung hitam penuh jeragat huhuh....itulah penangan panas di Thailand huhhu

    ReplyDelete
  4. JM ....

    Hahahhahahaa ... kalau kita dah ala ala gelap tuh, tetap jua ....

    Hahhahahahaha

    Hitam itu kan manis dan menawan !!!!


    Hahhahahahaha

    ReplyDelete