Thursday, November 30, 2006

Mencuba nasib

Hari ni sebelum kul 7 aku dah sampai opis .... so ni ala ala nak cuba nasib nak upload

Tapi yg kelakarnya , aku boleh upload, tapi tak nampak gambar apa yg aku upload ... bolleeeyyyyy gitu .... sebab server kami kat sini dia ala ala block gambar dari BLOG gitu ....

Anyway, since masih ada lagi yg sudi utk baca BLOG ni, aku pun update ler ala ala very lite lite gitu ....

Untuk Jril yg jauh di perantauan ..... kalau balik ke Malaya , jangan lupa calling calling yaaa .... teringin gak nak rasa belanja duit Qatari tu .....

Maka Terimallaaaaaaahhhhhhh ................

Ako Mustapha ... aku jumpa dia kat DOME di KLCC ... aku buat selamba derk ajer panggil dia and kata nak ambik gambar dia .... nampak macam very nice person ajer ....

Shaikh Abdullah ... Jejaka terakhir Malaya ... masih single dan bergetah gitu ... dalam malu malu pun ambik gak gambar ngan Ako ....

Aku rasa Ruzli ler yg paling suka bila dapat jumpa Ako and bergambar ngan dia .... ala ala dah tak sabar suruh aku kasi softcopy ni kat dia .... macam mana puas hati ker? Satu JB ker dah tau pasal gambar ni????

Gadis manis dari OGP ... Norliza dan Rashidah ... tapi ini semuanya bakal menjadi kenangan ... sebab OGP pun dah ala ala wujud tiada nyawa, mati tiada kubur dan nesan gitu ... bboollleeeyyyyy!!!!

Inilah sepupu Wira .... dan aku rasa dia banyak macam Jril ... so ala ala kalau rindu kat Jril, boleh ler tgk tgk muka dia nih!!!

Selain dari Gadis Gadis Pingitan, OGP juga kaya ngan Teruna Teruna Harapan gitu ..... Wira tetap bergaya ngan Samping yg di beli dari OMBAK (Harga jgn cakap ler, kalau setakat guna kredit kad yg tak ada platinum ker gold ker, rasa rasa nya tak cukup gitu!!!!!) Baju Melayu dia amat kemas sekali jahitan dan sesuwai sangat ngan dia (iya ler .... ala ala sepasang baju melayu boleh beli dua helai baju Raoul gitu .... boolleeyyyy)

Kita orang tak ada buat pertandingan IBU dan ANAK taauuuu ... cuma si Roselina (Masih anak dara) dan Verd aka Baizura ajer posing posing manja .... Rose kalau baca ni, email email ler ... dah lama tak dengar cite!!!

Chan ma Li Chan .... Hehehheheee inilah si gadis ayu yg bernama Chan ... Dia kata posing ni Khas buat Abang tersayang yg kini bertugas di WNPOC Khartoum, ala ala sama aliran ngan dia , Electrical ... dgn ucapan , "Abang ... pulang ler segera ... saya amat merinduimu ....." Tapi siapakah abang tersayang dia di WNPOC Khartoum tuh????????

Sebenarnya ada banyak lagi gambar yg nak di uploadkan , tapi di sebabkan jam dah kul 8, secara automatic server sini blockkan upload ... siap bagi warning lagi, ala ala for Company business only ..... Aiiiyyyyooooooooooooooo

Thursday, November 23, 2006

Labuan .... Garden Island Of Borneo

Haaaaaaaa bukan main lain promo , nak jadi PR untuk Tahun Melawat Malaysian 2007 ker??? Tapi itulah brochure yg aku dapat dari Hotel .... di katakan LABUAN MALAYSIA, GARDEN ISLAND OF BORNEO ... boolleeeeyyyyyy Ni brochure untuk Visit Malaysia 2007 taaauuu!!!!

Area Labuan cuma 95 km persegi ajer ... dan 56% dari tanah dia dah di developkan. Since dia kecik kan, so penduduk dia pun tak ler sampai SEJUTA gitu ... cuma 76,067 ajer .... dengan pecahan 54% lelaki dan 46% perempuan gitu ....

Yang hairan nya di katakan ada dua ground satellite connecting 217 countries siap ngan Fibre Optic network yg mana hanya 40% ajer digunakan dari capacity 32,000 lines. Tapi kan , MAXIS 3G tak ada kat sini ... macam mana tuh!!!!!!

Sapa sapa sakit kat sini jgn risau, ada 109 katil di hospitals nyer dan ada 1,126 bilik hotel di Labuan ......

Maka Terimaaalllllaaaaahhhhhhhhhhhhh ............

Inilah kawasan Site yang aku lawati ... MEGAMETHANOL PROJECT gitu ... Mega Project masih Ada di bawah pimpinan Abdullah Badawi ... jangan kata tak ada MEGA project tauuu!!!!

Ini bukannlah SEVEN WONDERS of the world gitu ... Bukan nyer STONEHEDGE ker apa ker ... cuma pile pile konkrit untuk project nih .....

Di tengah panas terik mentari , namun bagi memasti MEGA PROJECT berjalan secara MEGAHNYA ... terpaksa ler bekerja dengan megah dan gagahnya ....

Anak Anjing belaan pekerja MAIN CONTRACTOR dia ... so kalau kat Rubkona CPPE bela rusa, kat Labuan LURGI bela ANJING ... boolleeeyyyyyy ....

Anjing penghibur hati ... anak anak anjing ni jinak jinak sangat ... ada empat ekor .. dia akan ikut dan ala ala gigit gigit manja gitu .... nampak very cute sangat ...

SOLES .. Pemandu Taxi yg kami book ... pagi call petang call ... tambang dia RM 15 ajer dari Office ke Site Office and vice versa ... tapi pagi ni bila aku call, dia tidur lagi!!!! Perlu ker kul 7:30 pagi masih tidur lagi??????

Inilah Site Office dia orang ... tapi ni temporary ajer .. dia orang ada buat yg permanent Site Office, lagi besar dan cantik ... belum siap lagi!!!

Inilah Bendera Lurgi, Wilayah Persekutuan Labuan, Malaysia dan PETRONAS .... Megah berkibar di bumi Labuan ....

Tokong Cina di Labuan .... berhadapan ngan Daya Utama ...


Inilah Cineplex dia .... aku nak tengok cite Casino Royale ... tapi dia masih belum tayangkan ... sekarang tgh main cite FROSTBITE gitu ... cite Nana Tanjung pun belum lagi ... so macam mana ?????

Bulatan di Main road ..... lambang Dolphin gitu .... atau ikan terbang

Aiiyyyooooooooo jangan terkejut youuu ... ada jugak Pelancung dari Australia datang ke Labuan .. katanya dia orang baru sampai dari Brunei gitu .... mmmmmm what a waste .. pergi Brunei pass tu datang labuan ..... What a WASTE !!!!

Dataran Labuan .....

Museum Labuan ....
Pokok besar di hadapan Museum ... rasa rasa nyer ada hantu ker???? Hantu mana Hantu .. (Sambil nyanyi nyanyi lagu Mana Hantu tu!!!)


Hotel Labuan ... 12 tahun yg sudah di sini ler kita orang tinggal ... tapi kini semuanya tinggal kenangan ... Hotel pun dah terbiar gitu .....

Labuan waktu Peak Hours .... sibuk tak hehehhehehehee

Jalan Tun Mustapha ....

Bandar Labuan di petang hari ....

Kedai Duty Free ..... kalau nak beli liquor ... ker arak ker .. mari ler sini ... murah murah gitu !!!

Lorong lorong di Labuan ....

Pokok bunga di PML ...

Bunga Di Lobi Hotel

Bunga Di PML

Kerja kita orag dah selesai ... tadi dah buat Close Out Finding Reports dah .. so Insya Allah Saturday ni kita orang akan pullang ke Malaya semula ....

Tuesday, November 21, 2006

Kesepian di Labuan

BLOG ni makin lama makin bersawang ... namun begitu , Cik Hani kita akan tetap akan check BLOG ni pada setiap pagi .... Terima Kasih buat Cik Hani .....

Dan tak lupa juga terima kasih kepada mereka mereka yg lain ... kepada mereka mereka yg setia mengunjungi laman web ni ... dan kepada Cik Mahani, jangan kecik hati kerana saya tak sempat nak jumpa ... ni saya dah berada di Labuan pulak ni ....

Labuan ... pulau pusat kewangan luaran pantai (Offshore Financial Center) ... tapi ianya begitu sepi buat diriku ... bayangkan ler ... aku sanggu duduk di Cyber Cafe ni ... dah ler kena bayar lak tuh .... tapi sanggup gak nak upload gambar buat semua .... so go figure how boring nya kat sini kaaaaannnnnn

Maka Terimaaallllaaaahhhhhhhhhh ............... (Aiiiyyyoooo rasa lama dah sangat tak guna perkataan ni kaannn)



Afiq sure akan rasa sunyi tanpa Ayah nih ... sebab dah sebulan Afiq bermesra ngan Ayah ... Afiq pun dah rasa selesa Ayah ada ... ni tetiba Ayah tak ada lak ... macam mana tuh???? Nanti kalau Ayah balik, jangan ler marah kat Afiq kalau Afiq ala ala macam tak kenal kat ayah gitu taaauuuuu!!!

Ayah lain kali ajak ler Cik Hani tuh ... tengok dia tangkap gambar Asrul ala ala very very der der gitu .... ni Ayah ambik gambar Afiq ala ala ada Blur gitu ....

Ayah jangan ler lama lama pergi ke Labuan yaaaa ...... Nanti kalau ayah pergi lama lama , Akak tak nak belajar !!! So Ayah balik cepat cepat tau!!!

(Gambar Iman tak ada ... sebab dalam camera tak ada gambar dia .... aiiyyooooo sure kalau Iman boelh baca dia akan kata, Ayah pilih kasih gitu!!!!)

KLIA di waktu pagi .... Malaysia dah maju ... nak que kemain panjang sekali ..... orang ramai, flight pagi banyak ... tapi kaunter yg bukak cuma 3 sahaja .... boolleeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Inilah bilik aku di Labuan ... di Hotel Sheraton .... walaupun mewah ... tapi sebab duduk lama, tanpa anak anak dan isteri terasa begitu sunyi sekali .....

Ruang tamu dia ...

Apalah nak sunyi sunyi kat Labuan ni .... kan kita orang ada .... tak perlu ler nak rasa sunyi gitu kan kan kannnnnnnn .....

Financial Center dia .... betul betul di hadapan hotel Sheraton .... di sini lah temapt aku makan ... and of course temapt ber cyber cafe jugak .... kat CC ni ramai ler bebudak yg cuti sekolah main games internet .... pass tu aku tengok dia orang dengarlagu kat sini http://radioblogclub.com/ macam macam lagu ada .... at least Kamal kalau baca ni, boleh ler dengar lagu banyak banyak ..... pass tuh kalau boelh download, kau download ler yaaaaa

Betapa lenggang nyer jalan kat depan hotel nih, aku siap boleh ambik gambar lagi kan ..... tapi tak ler bermakna aku suka duduk sini ... ala ala macam rasa alergic lak tak ada jem jem nih hehehheheheheee

Gagah berdiri ..... Sheraton aku rasa adalah salah satu hotel yg agak mahal di sini .... yg lain lain tuh macam biasa ajer ler ..... sure ramai yg belum lagi sampai ke sini ... tapi tak apa ... rasa nyer tak ler rugi apa apa lagi kot kalau belum sampai ke sini .... hehehhehehehe sure pass ni ala ala orang Labuan akan block jalan aku nih ....



Pemandangan dari tingkap bilik aku .... dia kata ni harbour ... matahari terbenam .... Selamat Malam Labuan ... tapi kat sini kul 6.00 petang dah masuk maghrib ... so semalam aku ala ala kul 7 malam dah tertidur gitu bolleeeyyyy!!!!!!!!!

Jumpa lagi di lain lebaran ....



Wednesday, November 08, 2006

Jemputan ke Majlis Aqiqah

Insya Allah, pada hari Sabtu ni, 11hb November 2006, kami nak buat majlis Aqiqah untuk Akmal Syafiq ....

So dengan ini saya ingin ler menjemput sesapa yang mengenali diri ini, untuk hadir ke majlis tersebut .....

Since computer kat umah dah kaput kena serangan petir ... so ni tulis kat office punya Internet ... so nak letak gambar pun rasa rasa nyer tak leh kot ...

Berikut ialah butiran lanjut nyer ....

Majlis Aqiqah Akmal Syafiq
11hb November 2006 / Sabtu
12 tengah hari ke 3 petang
145 Jalan BK 4/6
Bandar Kinrara
47100 Puchong

Kalau ada apa apa sila hubungi saya di 012 366 2465.

Kedatangan Tuan Puan amat kami alu alu kan serta kami nanti nantikan .... semuga ianya menambahkan lagi seri dan keberkatan majlis kami ....


Terima Kasih ......