Tuesday, November 21, 2006

Kesepian di Labuan

BLOG ni makin lama makin bersawang ... namun begitu , Cik Hani kita akan tetap akan check BLOG ni pada setiap pagi .... Terima Kasih buat Cik Hani .....

Dan tak lupa juga terima kasih kepada mereka mereka yg lain ... kepada mereka mereka yg setia mengunjungi laman web ni ... dan kepada Cik Mahani, jangan kecik hati kerana saya tak sempat nak jumpa ... ni saya dah berada di Labuan pulak ni ....

Labuan ... pulau pusat kewangan luaran pantai (Offshore Financial Center) ... tapi ianya begitu sepi buat diriku ... bayangkan ler ... aku sanggu duduk di Cyber Cafe ni ... dah ler kena bayar lak tuh .... tapi sanggup gak nak upload gambar buat semua .... so go figure how boring nya kat sini kaaaaannnnnn

Maka Terimaaallllaaaahhhhhhhhhh ............... (Aiiiyyyoooo rasa lama dah sangat tak guna perkataan ni kaannn)



Afiq sure akan rasa sunyi tanpa Ayah nih ... sebab dah sebulan Afiq bermesra ngan Ayah ... Afiq pun dah rasa selesa Ayah ada ... ni tetiba Ayah tak ada lak ... macam mana tuh???? Nanti kalau Ayah balik, jangan ler marah kat Afiq kalau Afiq ala ala macam tak kenal kat ayah gitu taaauuuuu!!!

Ayah lain kali ajak ler Cik Hani tuh ... tengok dia tangkap gambar Asrul ala ala very very der der gitu .... ni Ayah ambik gambar Afiq ala ala ada Blur gitu ....

Ayah jangan ler lama lama pergi ke Labuan yaaaa ...... Nanti kalau ayah pergi lama lama , Akak tak nak belajar !!! So Ayah balik cepat cepat tau!!!

(Gambar Iman tak ada ... sebab dalam camera tak ada gambar dia .... aiiyyooooo sure kalau Iman boelh baca dia akan kata, Ayah pilih kasih gitu!!!!)

KLIA di waktu pagi .... Malaysia dah maju ... nak que kemain panjang sekali ..... orang ramai, flight pagi banyak ... tapi kaunter yg bukak cuma 3 sahaja .... boolleeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Inilah bilik aku di Labuan ... di Hotel Sheraton .... walaupun mewah ... tapi sebab duduk lama, tanpa anak anak dan isteri terasa begitu sunyi sekali .....

Ruang tamu dia ...

Apalah nak sunyi sunyi kat Labuan ni .... kan kita orang ada .... tak perlu ler nak rasa sunyi gitu kan kan kannnnnnnn .....

Financial Center dia .... betul betul di hadapan hotel Sheraton .... di sini lah temapt aku makan ... and of course temapt ber cyber cafe jugak .... kat CC ni ramai ler bebudak yg cuti sekolah main games internet .... pass tu aku tengok dia orang dengarlagu kat sini http://radioblogclub.com/ macam macam lagu ada .... at least Kamal kalau baca ni, boleh ler dengar lagu banyak banyak ..... pass tuh kalau boelh download, kau download ler yaaaaa

Betapa lenggang nyer jalan kat depan hotel nih, aku siap boleh ambik gambar lagi kan ..... tapi tak ler bermakna aku suka duduk sini ... ala ala macam rasa alergic lak tak ada jem jem nih hehehheheheheee

Gagah berdiri ..... Sheraton aku rasa adalah salah satu hotel yg agak mahal di sini .... yg lain lain tuh macam biasa ajer ler ..... sure ramai yg belum lagi sampai ke sini ... tapi tak apa ... rasa nyer tak ler rugi apa apa lagi kot kalau belum sampai ke sini .... hehehhehehehe sure pass ni ala ala orang Labuan akan block jalan aku nih ....



Pemandangan dari tingkap bilik aku .... dia kata ni harbour ... matahari terbenam .... Selamat Malam Labuan ... tapi kat sini kul 6.00 petang dah masuk maghrib ... so semalam aku ala ala kul 7 malam dah tertidur gitu bolleeeyyyy!!!!!!!!!

Jumpa lagi di lain lebaran ....



11 comments:

  1. Apahal lah sunyi sangat kat Labuan. Ramai Melayu. Bahasa senang faham. Makanan halal murah dan banyak. Seafood berlambak. "Ayam" pun ramai but I guess you jenis tak makan "ayam" punya.

    Sudan lagi sunyi kan kan kan.

    Aku kat Batangas Pilipin ni lagi bapak punya sunyi. Punyalah takde mood sini nak merendek* pun malas.

    *merendek=mencari ayam.

    ReplyDelete
  2. I makan kepak Ayam ... sebab kat sini banyak sangat di jual kepak ayam ...

    Sunyi dan kesepian sebab berjauhan ngan family ...

    Apalah gunanya kemeriahan itu tanpa hilai ketawa anak anak kaaaann kaannn kaaaaaaaannnnnnnnnn

    Seronok ker kat Batangas ... jangan berlengas dah ler yaaaa

    ReplyDelete
  3. haha welcome back Ghaz. Rajin2 la update ok. Kalau tak, tak de la I asyik dok tekan refresh button aje..

    wahhhh Afiq boleh jadi muse baruuu, no problem! :P

    ReplyDelete
  4. Hehehheeee .... nanti I kenalkan Afiq ngan you ... tapi dia susah ngan orang ...

    Hehheheeee

    ReplyDelete
  5. Salam Bro Ghaz,
    Lompat masuk..

    Hmmm.. Kalau boleh dok lama-lama di Thar Jath tu, Labuan tak de masalah le kan, kan..??

    ReplyDelete
  6. Thar Jath unik ... memang kita tau kita dah jauhan ... tapi ni Labuan , sama tapi tak serupa ...

    Itu yg buat feeling sangat tuh!!!!

    ReplyDelete
  7. Anonymous3:47 AM

    Awek yg pakai Safety Helmet ada Yahoo ID ? (Read: Nak berkenalan) !! hehe

    ReplyDelete
  8. YAHOO ID ... datang ajer ke abuan nih ... bapak dia ala ala muka garang gitu ... siap hantar anak pergi dan balik ....

    So datang ler ....

    ReplyDelete
  9. Anonymous2:16 AM

    Alamak !! Cancel :-((

    NEXTTTT !!! :-))

    ReplyDelete
  10. Tak kan nak cancel kot .... apa daaaaaaaa

    Kena ler berani beb!!!!

    ReplyDelete
  11. Anonymous10:13 PM

    salam...
    sy pnduduk asal Labuan F.T

    1stly sya baca komen awak memang meluat & sakit ati....awak xde hak nak ckp tmpat org..ingat kerana mulut badan binasa...lain kali berhati-hati skit.,..sya bukan nak cari masalah...sya rasa 10 kali rahmat duk kat Labuan berbanding tmpat lain...jam kurang...awak boring sbb dah besa duk di tempat yg besar...kerana org mcm awak ni lah akan menjatuhkan industri pelancongan Malaysia...awak x tau nak menilai anugerah ilahi...anyway..slamt merenung dan beramal...

    ReplyDelete