Sunday, March 30, 2008

Selamat Tinggal PETRONAS

Selain pengakuan MAWI yang dia akan berkhawin ngan Ekin, aku rasa aku pun ala ala nak buat official statement jugak ler , yang aku akan meninggalkan PETRONAS setelah 15 tahun bersama sama dengan PETRONAS .....

Aku telah pun menyerahkan surat perletakan jawatan (iya ler , tak ada ler seglamer ahli politik ker , Tun Mahatdir ker atau Fara Fauzana ker bila nak berhenti, ala ala dapat press coverage gitu!!!) Aku nak berhenti, GM aku jumpa dan breakfast ngan aku pun sikit tak tanya!!!! At least tunjuk ala ala concern ker apa ker ... ni haaaammmpppeeeeehhhhh ....!!!! Hehehehhehee ... gitu lah , kalau kerja ngan corporate corporate nih .... human touch tu kurrennngggg sikit ... sebab memasing nak MENUJU PUNCAK !!!!!

Apa apa pun, walaupun aku dah nak berhenti, tapi sempat jugak (aku rasa yang last kot) join PETRONAS team pergi ke Project Management Re-Engineering kat Berjaya Langkawi Resort and Spa ..... Apa lagi .... aku pun ala ala ambik kesempatan ni macam pergi bercuti jugak ler ... ala ala relax and santai minus the gedik ler ... sebab dah tua kaaaannnn!!!!



Apa yang kita lihat di hadapan mata kita , adalah sebahagian dari dunia yang luas .... maka aku pun tekadkan hati untuk membawa diri , mencari barakah kehidupan buat diriku dan keluargaku ... di negera kelahiran Nabi Besar Junjungan kita, Muhamad SAW ...... muga dengan hijrah ku ini di berkati dan di rahmati Allah hendaknya ....

Jejak jejak yang tinggal, pasti menjadi kenangan yang terindah .... negara ku yang permai dan damai ku tinggalkan demi mencari keredhaan illahi ......

Cahaya dan Sinar Hidayah pasti berada di mana mana, namun mungkin di mana terletaknya Kaabah umat manusia lebih afdal buat diri ku , hambamu yang daif dan hina ......

Keindahan negara ku yang permai ini mungkin tidak sama dengan keadaan di tanah yang gersang .... namun ku tetap mencari keindahan yang hakiki .... memohon rahmat illahi untuk mencapai kesenangan yang abadi di hari pembalasan kelak ....

Lambaian nyiur di ganti dengan teduhan pohon tamar di panas yang terik .... perubahan past ku lalui ... demi mencari kebahagian yang abadi di hari muka .....

Apakah warna warna tanah yang begitu popular di padang pasir bakal menajdi warna warna yang bakal ku lihat saban hari .....?

Apa apa pun .... keputusan telah ku ambil ... perjuangan dan perjalanan harus ku teruskan .....

Thursday, March 20, 2008

Bulan March Yang Sibuk ....

Lepak dan Santai di Awana Kijal ... merenung Laut China Selatan sambil menghirup udara segar yang berhembus .....


Bulan March 2008 ni agak sibuk sikit bagi aku ..... ke sana ke mari aku di buatnya ... dengan Pilihanraya (relevant lagi ker?), Anak buah aku kawin, Course, Mengajar , Demam, Bercuti Di Surabaya (perlu ker ?), AF6, dan pelbagai lagi ..... memang rasa tak duduk diam di buatnya ....

Pilihanraya pun dah berlalu ... sama ada relevant ker tak, yang pasti, suara rakyat telah di suarakan (yang tak mengundi tu, jangan cakap apa apa yaaaa...)

Dan Bulan ni jugak, aku telah ke PERMATA, AWANA KIJAL dan MARRIOT kerana ada course, mengajar dan workshop .... dan dalam bulan ni jugak, kami sekeluarga telah dapat pergi ke Surabaya ... naik AIR ASIA yang murah dan efficient gitu .....

Bulan March jugak bulan demam bagi aku ..... siap doktor kasi MC dua hari lagi suruh aku rehat!!!

Apa apa yang pasti .... semuanya telah berlalu ........ ni nak kena pergi ke LANGKAWI lak .....

Surabaya ... Indonesia di bawah jajahan Belanda selama 350 tahun .... dan di Hotel Majapahit inilah kemuncak resolusi Indonesia dan Belanda ... berkibarnya bendera Merah Putih dengan megahnya di sini lah bermulanya .....

Monday, March 03, 2008

Kembali Semula Di Dayabumi ...

Setelah 3 minggu berada di Labuan ... kini aku kembali ke Dayabumi .... patutnya aku ada program di UTP hari ni, tapi ntah macam mana, penglibatan TPs dalam program tersebut terpaksa di rombak .... so ala ala macam tak ada apa nak buat sangat hari nih .... Iya ler, Rabu dan Khamis ni kena ke PERMATA .. ada TP bundle course lak ... (Sound so cheap ... main bundle bundle ker?????)

So since tak banyak sangat benda ni ................

Maka Terimaaaaaalllaaahhhhhhhhhh ...............
Bunga Misteri ... Misteri ker? Adakah se misteri Wisteria Lane? Walau apa apa pun, bunga ini aku selalu nampak di dalam perjalanan dari Carpark to Dayabumi. Bunga inilah yang mengalu alukan aku kembali ke Dayabumi .... warnanya sungguh indah, tapi tak ler di hiraukan sangat oleh orang yang lalu lalang, maupun kenderaan ...


Walaupun begitu ... dia tetap mekar dengan cara nya tersendiri ...


M Arif Yahaya, sekarang ni kat PFK ... buat material, tapi macam dah tak sabar sabar nak teruskan kareer dia sebagai Electrical Engineer ..... so Jumaat yang lalu dia sempat singgah di Dayabumi ... thanks Arif (aka TOM) kerana sudi nak luangkan sedikit waktu bersama sama kita orang di Dayabumi .