Sunday, December 02, 2007

PFK .... Selamat Tinggal

Untuk Tahun 2007 ... Aku terpaksa mengucapkan Selamat Tinggal buat PFK .... sebab Insya Allah, aku dah tak akan ke sana lagi dah buat tahun nih ..... sebab sekarang ni aku dah berada di Labuan , and lepas tuh, Insya Allah aku akan menghabiskan baki tahun 2007 ni dengan mengambil cuti tahunan aku yang masih tak berusik tuh .... itu pun aku akan rugi 3 hari .... sebab kita cuma boleh bring forward 5 hari ajer .... abis nak buat macam mana ......dah bulan 12 pun dah ada cuti 2 hari ... pass tuh aku lak ada workshop and kena mengajar di Kertih lagi ... so yang tinggal hanya 9 hari untuk aku ambik cuti .....

Apa apa pun .... Insya Allah , tahun depan mungkin aku akan nego ambil cuti tanpa record untuk 3 hari kaaannnnn .....

PFK .... yang pasti wajah wajah berikut pasti akan menjadi sebuah kenangan yang terindah .... wajah wajah mereka mereka ini lah yang aku hadapi sepanjang aku di PFK tahun 2007 .....

Sesungguhnya .... persahabatan dan perkenalan yang di jalin itu, pasti meninggalkan sesuatu yang indah untuk di jadikan kenangan ......

(Malangnya , aku tak dapat nak rakamkan wajah wajah mereka mereka yang satu team yang lain, sebab sewaktu itu, mereka tiada di pejabat .... )

Maka Terimaaaallllaaaaahhhhhhhhhhh .

Arif Nasaruddin .... Engineer muda .... baru masuk satu bulan lebih .... dia grad dalam Petroleum, tapi kena buat Cost Control ... so ala ala macam tak puas hati ajer kena buat Project Management nih .... iyalah ... dia dah berangan nak buat WELL ENGINEER / DRILLING ENGINEER ... tup tup kena buat Project Management!!!

Senyum dalam kelat gitu .... aku pun hairan jugak .... Kata Carigali shortage gila babi dalam bab bab nih, tup tup grad PETROELUM ni gi hantar buat Project Management lak!!! Macam mana tuh????? Sapa nak jawab???? Tak kan kot Datuk Ainon nak baca BLOG aku ni kot kaannn???? Tapi itulah .... aku rasa sayang sangat ..... sebab anak anak muda yang bersemangat ni terus mati semangat nak bekerja apabila di buat begini ......

Nizam Md Narim ..... so called jiran aku kat opis tuh ... sebab cubicle aku ngan cubicle dia dekat dekat .... so ala ala everytime aku bangun nak ke tandas , pasti aku akan lalu belakang dia gitu .....

Dia ni kemain susah aku nak ambil gambar ... macam ler macho dan handsome abis gitu heheheheheeee ....

Rosli Ismail ... lagi seorang Petroleum Engineer yang tak puas hati di campak ke Project Management ..... kesian jugak aku tengok dia ... sebab tak berapa happy dengan kerja yang di beri ..... So kena ler tengok tengok jugak ....

Asraff tak apa ... dia memang berminat dan happy buat project Management ..... dia ni under GTS ... so ni macam training ground untuk dia ....

Aznan .... tak ada kena mengena ler ... sebab dia dah lama ... dah jadi Manager dah pun .... dia ni manager OPI ....

Ni one of dia punya staff ......

Roszie Yanti .... ini colleague aku dari GTS .... so waktu last week aku di PFK .... dia pun ada sama .... so ambil ajer ler gambar dia ....

Azhariman .... pelajar UTP yang buat practical di PFK .....baik budak dia ....

Hazimin Ghazali ... so called anak aku ler hehehhehee ... another pelajar UTP ....

Ahmad Husni Hashim .... perlu ker nak buat peace peace tuh???? Ingat masih di Jepun ker? Anyway, waktu tuh dia ngan Roszie ada datang ke PFK .... so layannnnnn ....

Awang Azfar .... budak Sibu .... and muka dia pun ada iras iras Abdillah jugak ... another budak sibu ..... Dia ala ala lite lite upset ngan aku sebab aku kaitkan dia ngan lagu ASPALELA .... tuh dia upset tuh ... sebab semua orang dah panggil dia ASPALELA ....

Dia ler yang beria ia suruh aku ambil gambar dan post kat dalam BLOG nih ... so lepas ni, sure dia boleh kasi link BLOG aku kat kawan kawan dia di Sibu tuh ... hehehhehee

Zulkifli .... memag senyap dia .... waktu dia duduk kat aku dulu ... memang tak dengar pun suara dia .... senyap abisss ......

Reza Rosdee Othman ... dulu waktu aku buat Project di PFK dia baru masuk PFK ...... tapi aku rasa dia ni kuat jugak merokok ......

Ariff dan Azfar ... dua orang budak baru ....

Husni dan Roszie ... budak GTS di PFK hehehehhee

Berapa banyak gambar Husni aku nak bubuh daaaaaaaa ....

Thank you Puan Nasrin .... sebab susah susah arrange lunch to say goodbye to me ... I am touched .... (Oooppsss you kirim udang kering dan ikan bilis kaaannnn)

Ahmad Jaafar atau panggilan manja dia JEFF ajer ....


Ahmad Rasyidi .... atau lebih manja ngan Syidi .....

Lum ... atau lebih manja ngan LenChai (itu aku ajer yg panggil dia LenChai)

Puan Nasrin ... atau lebih manja dengan panggilan MAMI ..... dia adalah head untuk project Services ... so aku report kat dia sepanjang aku di PFK ....


Arif Muhamad .... lelaki Terakhir Malaya .... very nice chap and polite ....

Heri ... anak polis SP ...

SELAMAT TINGGAL PFK ...... Perlajanan ku masih jauh .... Kalau ada rezeki, pasti kita bertemu kembali .....

2 comments:

  1. Oh.. sdra jumpa Zulkifle Akashah d PFK Dia ex-OPTIMAL Kerteh. I was at Optimal Kerteh since 2000 before coming to DOha. Salam M.Rosman.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum en ghaz. lama dh menyepi sejak g timur tengah ni. kirim2 la salam kt kami di pfk ni. byk hal dh berlaku so kalau nk tau do keep in touch ok!

    ReplyDelete