Wednesday, June 15, 2011

Musim Cuti Telah Bermula ...

Hari ini , 15 June 2011, Rabu, aku dah mula bercuti musim panas ... kali ini aku cuma ambil 11 hari bekerja sahaja .... sebab ingat nak simpan cuti untuk Bulan Ramadhan nanti ....

Dan Insya Allah, Hari ini aku akan mula bermusafir ... tahun ini, kami tidak pulang ke Tanah Melayu ... tetapi kami bercadang untuk pergi melihat negara orang pula ....

Insya Allah, aku akan cuba update sebanyak mungkin ... tetapi kalau nak tahu yang paling cepat, of course ler di FACEBOOK kaaaannn ....

Maka Terimalaaaaaahhhhhh........

Iman 5
Mula mula Iman bercuti dulu ... tetapi seperti biasa sebelum bercuti, dia ada buat macam Majlsi Penutup gitu ... kena pakai dress putih .... pass tuh bila balik dapat hadiah macam macam ... Since sekolah Iman cikgunya semua perempuan , aku tak boleh pergi ... so hanya my wife ajer yg pergi.

Iman 4
Dalam Majlis itu, ada ler my wife jumpa Cikgu Cikgu Iman dan sebagainya ... seperti biasa ada show, dan according to my wife, Iman tetap Malu Malu hehehhehehee

Nurul Iman
So Iman dulu bercuti .... Kalau Iman dah cuti, so pagi pagi aku boleh ler lepak lepak lebih sikit ... sebab kalau tak, terpaksa bertungkus lumus (wooowww bertungkus lumus lagi heheheh) nak siap kan Iman pagi pagi ... sebab bas sekolah dia datang dalam kul 7.05 pagi gitu ....

JKRD 39
Walaupun Iman dah bermula cuti, tapi Afiq dan Aisyah tetap bersekolah .... So lepas Iman, YIS pulak buat JK Recognition Day .... Since ini sekolah America, aku boleh ler datang , walaupun cikgu cikgu nya wanita ....

JKRD 35
Habis ler Junior Kindergarden , dan Insya Allah, bukak sekolah ni, Afiq masuk Kindergarden lak ... Yuran untuk International school ni agak mahal, kalau JK yang half day ni ajer dah nak dekat SAR 14,000 setahun ... nanti bila masuk Kindergarden, sebab full day, yurannya adalah dalam SAR 40,000 lebih setahun!!! Alhamdullilah ... Alhamdullilah ... Alhamdullilah, package sini dia bayar untuk sekolah anak anak .... Thank you SABIC!!!

JKRD 44
Afiq , Irfan dan Cikgu Raeda dia orang ... so dalam kelas ni ada ler dua orang anak Malaya ... at least Afuq ada ler kawan kawan yang sebahasa .... tetapi rata rata , dia orang berkomunikasi dalam bahasa Inggeris ... Since kat umah memang aku dan wife cakap Melayu , so Insya Allah, tidak akan hilang ler Bahasa Ibunda ini dari lidah anak anak kami ....

JKRD 30
Kelas dia tak ramai ... cuma dalam 12 orang sahaja ... mula mula start sekolah tuh dalam 8 orang sahaja ..... so Cikgu memang boleh tumpukan perhatian kepada mereka .... siap ada Teaching Assistant lagi!!!

JKRD 05
Dia orang ada ler buat show pada hari tuh ... tapi seperti biasa ler , like father like son gitu .... Afiq pemalu sangat .... malu malu gitu ... since command in english masih baru, Afiq cuma dapat small part ajer dalam play ini .... Itu pun malu malu hehehehhehehee

JKRD 26
Guru Counselor yang kasi Sijil .... sebab Guru Besar ada hal waktu tuh ... cuma dapat datang waktu pembukaan ajer .

JKRD 27
"My name is Syafiq. My Teacher is Ms Raeda. I kept her on her toes" Inilah line yang Afiq kena hafal .... Alhamdullilah ... dia dapat hafal line dia ... tapi seperti biasa , masih malu malu gitu hehehhehehhee

JKRD 36
Gambar Afiq dan Irfan. Dua orang kawan baik.

JKRD 34
Irfan Anak Hj Zuraili

Afiq JK Recognition Day
Wajah Wajah JK .....

Since Aisyah Grade 5 .. so tak ada majlis ... cuma ada YIS Summer Concert ajer ... tapi aku ambik gak gambar, tak cantik sangat ... sebab gelap kaaaannnn

7 comments:

  1. Kalau kat Malaya mesti dah jadi rusuhan kaum kalau pakei topeng khinzir gitu...

    ReplyDelete
  2. salam,

    i like cuti, hehehehe... wah, nak berjalan ke mana tu?

    kt sn tkde international school yg islamic ek? yelah siap ada perform 3 little pigs tu, hehehe...

    tp yelah, sbg ibu bapa kita mmg mahukan yg terbaik tuk anak2 kita kan...

    selamat bercuti... mg dipermudahkan sgl urusan, amiin...

    ReplyDelete
  3. emosi kanak2 sangat susah nak paham. saya penah tolong makcik jaga kindergarten sebulan, macam kene hazab...ahahah..tapi best bila derang dah kenal kita..suci ooo...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh ya tuan haji ghaz yang bersahaja bila bercerita...^_^...

    BHS ni kan, suka sama bebudak...bebudak kalau dengan BHS...mesti depa 'over'...tak tau kenapa....^_*...

    seronoknya ada anak perempuan...
    anak perempuan lebihnya sebab depa ni pandai pikat dan ambil hati mak ayah....

    sebab petang tadi dengar sorang ayah memuji anak perempuannya yang baru 7 tahun menalipon dan bertanya khabar tentangnya bila dia kerja outstation....jam jam tu jugak drive balik jumpa anaknya tuu....

    ReplyDelete
  5. semuger semua anak2 berjaya nanti.. aminn

    ReplyDelete
  6. Seminar pengurusan kewangan dan hartanah di Dewan MCA Jalan Ampang pd 17 Julai 2011.

    http://www.tiketbfc.com/ketammerah

    ReplyDelete
  7. salam abang Ghaz..

    add lah saya di FB..azimashaary..

    saya try search konpius yang mana satu

    ReplyDelete