Monday, August 04, 2014

Sekitar Raya Di Calgary ...


Alhamdullilah, Ramadhan dan berakhir ... agar kita memperolehi keberkatan dan segala amal ibadah kita di terima Allah dengan berakhirnya Ramadhan ini .... 

Syawal atau Hari Raya adalah di antara dua perayaan di dalam Agama Islam ... Umat Islam bergembira di hari raya yang mulia ini.

Kalau di Malaya, sambutan dan kemeriahannya pasti terasa sampai berminggu minggu ... namun kami di Calgary, hanya pada Hari Raya pertama sahaja ... raya kedua, masing masing dah bertugas semula.

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


Tahun ni tema color ialah Hijau ... why Hijau ... nothing in particular !!!  Gambar satu family tahun nih ada slack sikit ... sebab aku positionkan tripod aku agak rendah ... so gambar dia macam look up gitu ...


Ini yang aku maksudkan ... gambar dia look up ... sebab tripod agak rendah ...


Inilah ahli keluarga Calgary yang ada ... tahun nih, dalam kul 12 gitu, kami ramai ramai berkumpul kat rumah baru Faiz ...


Inilah keluarga kecil kami di Calgary ...


Syafiq sebelum pergi ke rumah Faiz ...


Aisyah bergambar di depan rumah ... tahun nih aku kesian kat rumput yang kering kontang ... sebab aku tak nak siram ...


Sementara nak menunggu yang lain lain ready ...


I will miss you dearly ... Jamil by end of August akan demobilized ker Malaya semula ... dis adalah my first friend yg auk ada mula mula menjejak kaki ke Calgary ...


Keluarga Zharif ...


Student U of C yang tak balik beraya ... beraya ngan kita orang di Calgary.  Kabarnya next year dia orang dah tak sanggup nak beraya di sini ... sebab  puasa lama sangat !!!


Tiga jejaka Calgary ....


Fakharuddin and Family ... and anytime soon, another baby will come out ... Congratulation !!!


Harith tak lama lagi dapat adik !


Shaik Jamil and Family .... Aziz ... I definitely going to miss you !!!!


Jangan lupakan kami di sini ya !!!


Iman feeling feeling dia baby ...


Gambar kenanagan Aidilfitri 2014


Tuan Rumah untuk Aidilfitri 2014 - Faiz and Family


Faiz and Family


Dah besar Yusof ....


Kami duduk sampai malam .... siap main main bunga api lagi !

3 comments:

  1. Selamat hari raya buat en ghazali sekeluarga walaupun beraya d perntauan tp still nampk meriah wlaupun komuniti x ramai

    ReplyDelete
  2. Cik Jari Manis;

    Beginilah kehidupan orang merantau ...

    Kajang Pak Malau Kajang Berlipat
    Kajang Hamba Mengkuang Layu

    Hahahhahahahaa

    ReplyDelete
  3. Salam Aidilfitri.. wahh abg dah lama dok kat canada? seronok suasana raya kat sana.. rasa family sgt semuanya ye hehehe

    ReplyDelete