Thursday, August 20, 2015

Dari Auburn Bay ke Cranston ...

Alhamdullilah ... mulai August, aku dah berpindah dari Auburn Bay ke Cranston ... sebelah menyebelah jer ...

Mula mula pindah tuh, penat ler angkut barang semua dan kemas barang cuci rumah nak handover pelbagai kan ... Alhamdullilah, depoist rumah lama pun dah penuh ... Alhamdullilah ...

Duduk kat Cranston nih , seronoknya , ianya memang betul beul kat sebelah Fish Creek Park ... so kalau rajin boleh jalan jalan di Pathway ...

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


Seberang jalan umah ialah padang sekolah Catholic ... kat sini sekolah adalah konsep terbuka gitu , kita boleh guna facilities dia seperti padang, taman permainan dan sebagainya ....



Di sini pathway dia di jaga dan di maintain dengan elok ... pathway di gunakan untuk berbasikal dan berjalan kaki ...  tak jauh jer dah sampai ke Fish Creek Park ... nih belah belah hujung ... sebab kami tinggal di kawasan paling Selatan di Calgary ...


Cranston terletak kat atas bukit ... so nih kira macam lurah ler gitu ... sebab ada sungai kaann


Dekat dengan sungai ada Storm Drain Pond gitu ... di mana, air hujan dari longkang akan di kumpulkan ke dalam pond ini sebelum di lepaskan ke dalam sungai ...


Sungai dia jernih dan bersih ...


Nih pathway di sepanjang sungai ...


Walaupun storm drain pond, namun ianya tetap bersih ... siap ada itik itik lagi ...


Kawasan sepanjang tepian sungai ....


Turun senang jer ... nak balik ke naik bukit .... tapi alah bisa tegal biasa ....


Balik sebab nak nak maghrib ...

10 comments:

  1. hijau je area situ.. redup pandagan ek.. cantik.. bila la dpt gi tempat abg..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya duduk kawasan mcm ni...nyaman dan tenang je....

    ReplyDelete
  3. kawasan perumahan mcm ni yg JM suka...nyaman dan tenang je...tiada pencemaran

    ReplyDelete
  4. Shin ...

    Kalau waktu musim panas ... memang hijau dan redup ... tapi kini dah masuk FALL ... so dah kekuningan dan mula botak !!!

    Insya Allah ... ada rezeki suatu hari nanti pasti sampai !

    ReplyDelete
  5. Zemm ...

    Thanks for looiikkeee hehehehehe so Nora nak kasi berapa Bintang yaaaa?

    Hahahhahahaa

    ReplyDelete
  6. DJ;

    Calgary bandar kecik ... so macam nih ler keadaan nya ... tak mcm Metropolitan KL kan !

    ReplyDelete
  7. JM ...

    Pindah ke rumah yang lebih kecik dan murah sewanya .... kena berhemah skg nih hahahahhaaa

    ReplyDelete
  8. Boleh mandi? He He He...

    ReplyDelete