Wednesday, September 30, 2015

Musim berganti musim ...

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha ... kita di kejutkan dengan dua malapetaka sempena musim haji ini.  Seminggu yang lepas, kejadian Kren runtuh di Masjidil Haram ... dan pagi ini kita dikejutkan dengan rempuhan di Mina ... Pelbagai ujian dan dugaan ...

Muga waris dan ahli keluarga mereka yang terkorban redha dan pasrah dengan kejadian ini dan muga mereka di berikan kekuatan menghadapinya.

Dan pada 21hb September ari tuh, maka tamatler riwayat musim panas .... kini muncul musim luruh ... seronoknya duduk di negara empat musim ini ialah ... kita dapat menikmati pelbagai musim dalam setahun ....

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


Cuma cuaca makin lama makin menurun ... dan malam makin panjang ...


Alhamdullilah, tahun nih, cuaca tak berapa sejuk ... so dapat ler kita tgk pokok pokok bertukar warna ...


Kalau kita jalan jalan, boleh ler tgk warna warna yang pelbagai nih ...


Tapi banyak jugak yang tak tahan ... dah mula nampak botak !!!


Waktu musim luruh nih, rasa seronok gak ... iya ler dah lama panas kan ... so now turn nak sejuk sejuk semula .... itu yang seronok tuh !


Yang seronok waktu fall nih, ianya tak sejuk tak panas ...


Ni gambar pada 22 ker apa ker ...


Tak sampai seminggu dah mula nak gondol dah !!!


Semua mula bertukar warna


Rumah kat pinggir pinggir bukit nih besar besar !!!


Nampak macam tenang jer

Pathway ke Fish Creek


Pathway ke Fish Creek


Pathway ke Fish Creek

Aku memang suka jalan jalan kat sini .... rasa tenang jer


Kadang kadang boleh nampak berkawan kawan burung terbang















Seminggu kemudian ...






7 comments:

  1. salam jumaat bang ghazali tuuu ;p
    chantek gmbr pokok

    ReplyDelete
  2. jeless nya orang tu...dapat rasa 4 musim....kita ni 2 musim je...nak rasa 4 musim wajiblah menabung baru dpt huhuh...itulah kan rezeki masing2

    x sejuk x panas...mcm maman tu...suam2 kuku eh? dapat tgk gambar pun jadilah...nak pergi? dah lama berangan..ntah bro Jali dah blk msia pun JM x jejak lagi kaki ke sana

    ReplyDelete
  3. Wak TigalLalat ...

    Salam buat Wak jugak .... terima kasih ....

    ReplyDelete
  4. JM ...

    Hahahhahaa ... Insya Allah, suatu hari nanti pasti JM merasa jugak !

    Seronok 4 musim nih, kita tak ler terasa jemu ngan satu satu musim ... selalu excited ngan kedatangan musim baru !

    Hehehhee

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. SS ...

    terima kasih ..... Nanti plan plan ler datang ke National Park belah belah sini pulak !

    ReplyDelete