Sunday, March 13, 2016

Apabila bunga bunga mula memekar

Maka setelah lama berdiam diri dari mengupdate BLOG dan melawat BLOG, ntah macam mana pada pagi hari Ahad ini, aku terasa macam nak update jer BLOG nih ... mungkin aku teruja sangat kot dengan keindahan bunga bunga yang sudah mula memekar ...

Alhamdullilah ... pada musim dingin kali ini, cuaca tidak berapa sejuk di Calgary ... namun ianya lebih panas lagi dari Vancouver.   Namun aku di Vancouver, walaupun cuaca tidak mencecah tahap bawah paras beku, namun, hujan dan hujan dan hujan senantiasa mengunjungi diriku tanpa rasa jemu ... pasti ia muncul ...

Namun, Alhamdullilah ... aku masih lagi diberi nikmat untuk merasainya ...

Kini musim bunga telah mula berputik di sana sini ... keharuman segar mula di rasai ... mentari mula muncul meyapa diri ... menjanjikan keindahan pasti mendatang ... Alhamdullilah

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........




 

Pepagi, keluar dari Burrad Station kita akan di sambut oleh jalinan bunga bungaan ....

Dan lupa nak cakap , kat Vancouver nih ramai macam homeless gitu ... dan dia orang suka hisap weeds ... tapi dgn ada bunga bunga nih, at least sejuk dan segar mata sikit ,... bau weed pun tak kuat sangat ! Hahahahhaa
  

Boleh dikatakan, semua pokok kat kawasan nih dah mula mengeluarkan bunga ...


 Cantik walkway nak ke Train Station.
 

Kelopak bunga berguguran ... macam kita main tabur tabur bunga gitu !



On the way to my office ...


Dan aku tengok dalam paper ada tulis katanya kat sini adalah tempat paling cantik untuk menikmati cherry blossom ... so sebaik ajer usai kerja, aku pun terus naik bas ke sini ....


Alhamdullilah .... memang tak sia sia ... teruja sangat !!! Semalam aku dah datang sini, tapi tak bawa camera ... ambik pakai Iphone ... tapi sebab lighting kan ... so tak cantik sangat ... hari nih Alhamdullilah ...


Aku siap buat wallpaper lagi kat computer aku ... sebab aku amat teruja dan suka sangat bila tengok gambar nih!!!


Lihat lahhh .... memang cantik !!!


Waktu aku jalan jalan, ada ler satu umah kat sini nak dijual ... aku belik belik ler rega nya ... mak datuk !!!  $4.8 juta !!!!


Rimbunan bunga bungaan ...
 

petang nan indah ... aku terus menikmati bau bauan yang segar dan mewangi ....
 

Aku terus berjalan sambil tengok rumah rumah kat sini sambil angan angan duduk sini hahahhahahaha


 Memang cantik kawasan sini
 

 Ni jenis yang warna merah lak


Aku suka sangat !!!  


 Rasa macam tak nak balik jer hahhahaa


 Tapi tuh ler ... bunga nih tak lama gitu ...


Pagi nih kawasan kat bilik sewa aku di Richmond ...


Inilah jalan aku pepagi dan memalam nak menuju ke Station bas


Station bas aku kat Shell/William ...


Tapi cantik gak ler ... sebab bunga sini pun ada gak ...


Semua dah berkembang ...



Vancouver nih ramai orang berbasikal ... memang jalan ada lorong basikal khas !


 Bunga ros atau sejenis ngannya ...


Penuh rimbun pokok nih ngan bunga !!!  geram !!!


 Cantik !


Depan rumah / bilik sewa aku ... ada bunga gak ... tapi tak tau bunga apa !!!  Hahahhahaha

16 comments:

  1. cantik...

    depan bilik tu bunga api kot? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meng ...

      Hahahaha ... bunga pi bukan ker kat atas ... hahhaa

      Delete
  2. kite pon ade amik satu gambo wat wallpaper komputer kite,,kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melut ... Ambil ler ... kita redho gitu hahahhahaa

      Delete
  3. SubhanAllah ..canti sangat pemandangan bunga2 kat sana..
    Nny Hj Ghaz up date lah lagi...tumpang suka tgk negara orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah .... tapi la ni kita agak malas sikit dah ! Hajjah apa kabar? Haji Ahadin sehat? Anak anak semua sure dah besar besar kan !!! Kembar skg nih mesti dah jadi anak bujang besar !

      Delete
  4. SubhanAllah ..canti sangat pemandangan bunga2 kat sana..
    Nny Hj Ghaz up date lah lagi...tumpang suka tgk negara orang

    ReplyDelete
  5. mak aih..mcm nk curi wak balik tanam kat msia..boleh tak eh ;p

    ReplyDelete
  6. kalau JM kat sana..mesti panjat naik duduk kat dahan pokok bunga sakura tu ambik gambo..teruja kot..cantik!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanggup ke Jay Emm panjat? Adehhh...

      Delete
    2. Hahahhahaa ... JM ajak SS sekali yaaaa

      Delete