Tuesday, February 11, 2020

Feb 04 , 2020 - Ice Hockey Night - Calgary Flames vs. San Jose Sharks

Alhamdulllilah ... sebab dapat tiket tengok Ice Hockey Flames lawan Sharks.  Alhamdullilah , sebab itu adalah tiket CLUB SUITES !!!  Rasa teruja sangat  !!!

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


Inilah rupanya tiket ke Club Suites tuh !!! Since dapat percuma, jangan ler nak tanya tanya rega!. 


Aku sampai dah nak dekat kul 7 ... jalan nak ke tempat nih agak jemmed sikit.  Namun Alhamdullilah, selamat sampai and parking kita kena bayar $15 !


Semangat Calgary Flames ngan warna MERAH nya ....


Scotiabank Saddledome atau orang panggil Saddledome.  Yang uniknya dia, ialah bentul dia memang macam saddle !  Itu sebabnya orang panggil Saddledome tuh !!! 


Normal security check kat mana mana events ler ... kat sini pun sama ...


Cuma aku perasan security personnel dia pakai kot pelbagai ... nampak kemas dan segak !


Seperti biasa, barang barang keluaran Flames ada di jual ... tapi aku tak ler beli beriya iya ... sebab harga merchandise nih boleh tahan gak !!!


Tapi aku suka tengok tengok ... sebab warna Merah nih amat menarik gak bagi aku.


Pintu masuk ke dalam Club Suite ! Teruja sangat


Inilah arenanya ....


Budak baju Hijau nih jual tiket Lottery 50/50 ... kat sini famous kalau pergi games ker event ker, Lottery 50/50.  Apa dia buat, Charity Organization akan jual tiket nih ... dan pada akhir jualan (selalu sebelum even berakhir), akan di cabut undi.   Kutipan terkumpul dari Jualan tiket ini akan di bahagi 2, separuh Charity Organization nih dapat, dan separuh lagi kepada no yg menang.  Itu dia panggil 50/50.  Malam tuh aku tgk jumlan nak mencecah $30k lebih rasanya



Inilah keadaan dalam Club Suite tuh ... siap ada minum minum dan makan makan !  Since dia jemout orang Melayu , maka makan makan dia pun kena ikut selera orang Melayu


Dah jadi tradisi , masing masing pakai Jersey Flames  ...



Siap ada Nasi Goreng, Mee Goreng ...


Rendang Daging !


Iya ... Udang Mentega !


Satay !!!!!!!!!!!!!!!!!

Goreng Pisang !!!


Dah dah .. tengok games ... jangan asyik nak makan jer !!!


Penjual minuman .... sebab kami duduk kat Suite kan .. so apa kelas order order dari Vendor nih kan !


Sedapnya ... sambil tengok Ice Hockey, sambil makan Satay !


Juala tiket 50/50 masih di teruskan ....

 Namun keputusan malam tuh tak menyebelahi Calgary Flames ... kami tewas 3-1 ... aku belum habis games dah balik awal awal, sebab tak nak tersekat dalam jem !

2 comments:

  1. salam singgah. best dapat tengok gambar2 kat luar negara :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi singgah .....

      Delete