Tuesday, March 10, 2020

Gathering ... Jumpa Lagi En Aziz

Kami di luar negara nih, sudah menjadi lumrah bertemu dan berpisah gitu !  Sebab rata rata Malaysian yang datang adalah di bawah program atau tajaan syarikat di mana mempunyai tempuh atau jangkamasa tertentu. 

Kami yang bermastutin di sini, selalu rasa sedih apabila kita dah kenal and kawan seronok seronok, then mereka terpaksa pergi .... dan terpaksa ler buat kawan baru dengan yang baru datang pula.

Bebaru nih, one of the PETRONAS Staff kat sini terpaksa meneruskan perjuangannya di Tanah Air ... since nih musim sejuk, maka telah di adakan acara kumpul kumpul sambil bergumbira ...

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


Kali nih kami bercadang berkumpul di Nakiska Ski Area di Kananaskis.   Tak ler berapa jauh dari rumah.  Kami janji sebelum kul 10 pagi mesti sampai kat kawasan nih ... tapi biasa ler ... susah semua nak sampai awal


Since sampai agak lewat, and aku lak ada sign up for Snowshoeing .... maka bergegas ler pergi Rental Shop utk ambil snow shoes nyer ....
 

Dah ready untuk bersnow shoeing ....



 Antara mereka mereka yang sign up for Snow Shoeing ...



Guide atau Pemandu kami pada hari ini ...


Kawasan di atas Gunung yang kami akan jalan ...


 Inilah denai yang kami lalui dan lintasi
 

 Waktu nih salji turun lembut jatuh di atas muka .... memang rasa teruja dan seronok ...


Lorong yang kami lalui ....


 Di hidangkan dengan pemandang yang indah ...


 Bergambar secara kumpulan ....



Di depan ...

Di belakang ...


Di tepi ...


Di kiri


Kanan .... semuanya ditutupi salji



Salah satu pephon di sini ...


 Patah balik utk turun ...


Selepas snow shoeing , layan lak tubing .....

Sampai lupa nak ambil gambar makanan dan makan makan ... 


 On the way balik ....


 Dah sampai rumah, organizer hantar gambar ramai ramai nih ....


 Warga PETRONAS di Calgary ...


Itulah kisahnya ....





2 comments:

  1. Bestnyaaaa...bila la saya nak sampai canada ni heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah DJ .... kalau nak datang sini, kena plan ler betul betul , sebab negara dia besar dan mostly memang lebih convenient kena sewa kereta

      Delete