Sunday, September 10, 2006

Di Lounge Istanbul Airport .....

(Entry nih aku rasa paling lama nak publish ... aku start tulis waktu aku kat istanbul Airport Lounge ... pass tu sambung kat Dubai ... pass tuh sambung kat KLIA ... pass tuh sambung kat Changi .... last last aku publish ari nih kat Hoiliday Villa gitu!!! Boolleeeyyyyyy ....)

Istanbul ...... Bandar yang penuh dengan seribu satu macam peninggalan Empayar Ottoman di Turki ..... Memang kita akan kagum akan kebesaran empayarnya ....

Kalau nak cite , rasa rasa nyer , kena ambik masa satu hari Suntuk utk mengupdate BLOG nih, sebab aku telah berjaya merakamkamkan lebih dari 700 keping gambar!!!!!! Ni di sebabkan aku dok menantikan akan keberakatan Flight aku ke Dubai .... (Anyway, ntah macam mana, hari ni aku dapat duduk Lounge dia, walaupun naik Economy Class ... sebab kan aku kata Orang Turki ni murah dgn senyuman dan peramah!!!)

Jadi gambar gambar yang aku diletakkan ni, mungkin tiada kena mengena dgn Istanbul ... sebab rasanya gambar2 Istanbul akan di uploadkan selepas aku bercuti singkat nanti .... kan kan kannnnnnn .... so kalau nak tgk gambar2 Istanbul ... Ttuuunnngggguuuuuuuuuuu ......

Maka Terimaaalllllaaahhhhhhhhhhh .....................
Masnoor dgn tekun tgh menguli tepung utk di buat Karipap ... katanya , pastry utk karipap kena penting jugak .... so sebab ala ala butter pun salah satu komoditi yg agak susah sikit kat Site, maka Masnoor ngan creativenya telah mengantikan nya ngan White Cheese ... kkllaassss!!!

Azlan walaupun demam demam telah di paksa jugak utk bergotong royong utk buat karipap nih!!!

Inilah tukang masak utama atau pun CHIEF CHEF nyer .... Fadzilli ler yang beria ia nak buat karipap sempena katanya sebab aku dah nak balik pagi esoknya tuh .... walaupun aku kata aku ngantuk and memang malas nak tolong, di paksa jugak aku ... so sebab ni ler aku kena upload gak gambar2 nih ....

Hairuszaman .... aku rasa dia ler paling setia di Thar Jath ni ... ala ala tak ingat langsung nak balik ke Malaya lagi .....

Sebagai ketua Chef ... Fadzilli terpaksa memastikan semuanya menjalankan tugas ngan betul ... pass tuh ala ala kena pastikan semuanya dilakukan ngan kadar segera ....

Masnoor dgn penuh semangat dok mengguli tepung / canai tepung utk di buat pastry karipap ....

Menumis inti Karipap .....

Hashim June .... nama manja dia .... sebab bini dia nama June ... so ala ala Artis 60an gitu yg combine combine nama tuh!!!

Waktu aku balik ke KRT dari Thar Jath ari tuh, aku naik flight fokker 50 ... so ala ala flight nih siap ada pramugari dua orang lagi ..... ni ler salah seorang pramugari dia ... Sudan Airways youuuuu .....

Since flight nih pun dua jam ajer ... so dia orang serve minuman dan makanan ringan ajer .... jadi ler dari tak ada kaaannnnn .....

Ada roti, ada biscuit dan ada air gak .....

Aiiyyyyoooooooo semuanya tertidur gitu ..... ala ala naik tongkang nak lari dari tanah besar ajer (sebab ramai orang dari tanah besar hehehhehe)

Salsabri tersenyum girang nak balik .... dia dah tak nak sambung lagi dah ... kononya nak bersama family di mesia ... tapi tup tup dengar nak ke Turkemistan lak ... boolleeyyyy!!!!!!!!

Inilah team tema CENTROID ..... terserempak ngan dia orang di Amwaaj waktu kita orang tgh makan tengahhari ....

Di sepanjang jalan kat depan Amwjad tuh , kat traffic light dia, ramai street vendor yg jual pelbagai macam benda ... tapi ala ala pandang sebelah mata pun tak terliur gitu ... booleeeyyyyy!!!!!!

Ahmad dan kawan dia datang ambik aku ngan Sal kat airport ... so sebab dah waktu makan tengah hari kan , so apa lagi, terpaksa ler ajak dia org makan sama kat Amwjad nih ..... sebab kat sini ler tempat ala ala my numero uno punya favorite ...

Ini adalah ladies from the PETRONAS punya Public Affair ... dia orang turun ke Juba utk acara pembukaan stesen minyak PERTONAS .... so ala ala kita orang ke Dubai naik satu flight yg sama .... duduk satu row yg sama jugak!!!

Stewardess yang begitu gigih melayan para penumpang .... walaupun kita orang di economy class, tapi aku rasa dia ni amat efficient dan cekap segala handle para penumpang .....

Inilah seafood meals yang aku pre-order ..... memang mengiurkan dan amat lazat sekali. Kalau naik Economy class, trick utk dapat / di serve awal, ialah dgn meng-order special meals ... dia akan hantar special meals dulu ... so tak payah ler susah susah atau terliur nak tunggu makanan tiba kaaaannnnnn ..............

Segar sangat salad udang nih .... walaupun di economy class, tapi quality makanan dia memang bagus gitu .....

2 comments:

  1. setelah sekian lama dok tekan refresh button tu, baru ada update ari ni!

    welcome back!

    ReplyDelete
  2. Hani;

    Terima kasih kerana masih setia membaca dan mengikuti BLOG nih hehehhehehee

    Thanks

    ReplyDelete