Thursday, August 31, 2006

Erti KEMERDEKAAN ....

Erti KEMERDEKAAN adalah berbeza buat rakyat Malaysia yang berbilang kaum .... kalau ikutkan Iklan PETRONAS yang di olah oleh Yasmin Ahmad ... ala ala erti KEMERDEKAAN itu macam cite Bollywood lak ...

(Ooppssss emo nyer aku nih .... padahal gambar2 yg akan di paparkan tak ada kena mengena ngan yg hidup atau mati pasal KERMEDERKAAN nih taauuuu)

Maka Terimalllaaaahhhhhh .......

Merdeka buat saya En Ghaz, asalkan saya dapat makan pagi dan petang cukup ler ... tak nak ker beli ikan Arawana nih ??? Ala ala ada duit, MERDEKA jugak ler kaannn ...

Masnoor " Hang tau takkk ... Merdeka ker tak Merdeka ker , kalau tak buat kerja Dakwah tak ada makna hidup ni" (sambil ala ala posing manja)

Fadzilli " Merdekakan anak anak ikan semua ....oooppsssss maksud saya MERDEKA diri kita dari belenggu minda (aaiiyyooooo ingat nak masuk Miss World ker???)"

Zul " Merdeka tuh ala ala clearkan semua punchlist ker???"

Azlan " Saya kalau Merdeka tuh, ala ala Erra Fazira dan Yusry rujuk semula ler ... sebab saya orang satu kampung ngan dia ... kesian ler kat Erra"
Kita orang di Thar Jath nih, Merdeka ker tak Merdeka ker .... tetap kerja jugak .... tak ada masa untuk riadah ker apa ker taauuuu!!!!!(Aiiyyoooo perlu ker???)

Party MERDEKA ker nih???? Ingatkan hanya CIT CAT ajer ada MERDEKA edition, ala ala picnik pun nak ada edisi MERDEKA jugak ker????

Seronok ler pergi picnik picnik nih .... nanti kalau buat ajak ler lagi yaaaa ...

Suasana air sungai yg tenang di kalau mentari terbenam ....

Posing posing di petang hari di Thar Jath ....

Ala ala di tepi sawah padi gitu ....

Teruna (teruna ker) bujang yang masih available di Thar Jath ... tak tau ler dia orang nih ... sebab jauh di pendalaman , tak tau ler macam mana gadis gadis Malaya nak terpikat kat dia orang nih!!! Harap harap lepas nih ada ler gadis Malaya yg sudi nak contact dia orang nih

Kami pepatung di Thar Jath Merdeka ker tak Merdeka tetap terbang bebas ...

Teratai yang tak layu yang bakal memekar di Sungai yang lesu .....

Merdeka? Ada ker Merdeka nih dalam kamus hidup kita orang????

Kalau bunga bunga pun perlu jugak ker nak Merdeka? Nanti kalau ada masa , akan di updatekan lak tentang teratai yg memekar wangi di Rubkona pulakkk .... ttuunngguuuuu

Kicauan burung burung sempena Merdeka ..... Memang ler ala ala very soothing dan romantis sekali picnic kat sini ....

Kami itik itik ni , tak tau ler nak sambut Merdeka macam mana ... sebab beranak kat negara nih, pass tuh kawin kat negara tuh, pass tuh kat negara nun .... so macam mana tuh????

Petang petang kat Thar Jath pasti di hiasi oleh laungan dan dendangan itik itik yg sedang ala ala nak mencari cinta gitu!!!

Perlu ker itik pun nak masuk program MENCARI CINTA???? Tak perlu kaaannnnn ...

Kalau Merdeka kat Mesia tuh, dia orang ada kasi makan free tak???

OK ler ... saya blah ler dulu, sebelum saya di merdekakan oleh predator predator lain nih!!

Bagi saya, selagi ada anak ikan, dan selagi saya tak kena makan , selagi tuh ler saya MERDEKA taauuu!!!

Merdeka kan mempunyai erti tersendiri .....

Kami bebas Merdeka di awan biru ....

Kami bersatu dan kami MERDEKA .....

6 comments:

  1. Merdeka for me means:

    1. Tamat bond Petronas. Sepuluh tahun beb.
    2. Berhenti dari Petronas dan dapat kerja *****. Tak ke besttt tuuu.

    ReplyDelete
  2. wahhh
    picnic again!
    kami d M'sia ala santai..malas2 gitu
    almaklumlah cuti2 tm pohket tgh tebal
    hihihihi
    hepi working tuk Ghaz n d geng!

    ReplyDelete
  3. Dear Trust ...

    Thanks for sharing the meaning of Merdeka ... but as for me, mungkin ala ala SETIA di situ kot ngan PETRONAS ... hehhehehee

    Ann ...

    Seronok kan kalau cuti waktu ada duit ... apa orang kata, PANJANG LANGKAH gitu!!!!

    ReplyDelete
  4. abg ghaz... i laa gadismalaya yang setia menanti abg baju kuning di that jath tu......abg bila nak masuk minang i ni...dah gatal temukan teruan ngan dara nie..*matilah mak lucah*!!!

    ReplyDelete
  5. huhuuu...2 org tu still single & available
    or available jer..ngehngehngeh

    ReplyDelete
  6. nak kenal yg pakai baju t-shirt biru muda tu boleh? apaaaaa???? nak Merdeka bersuara tak boleh ke???? seronok sambut Merdeka kat Kuching... lets tengok pic yg tak seberapa tu...

    ReplyDelete