Thursday, August 31, 2006

Penangan PANAHAN PETIR

Dua hari lepas (Pada hari Selasa), Thar Jath telah di landa hujan lebat di selangi oleh panahan petir yg teramat kuat sekali .... abis laptop aku kaput ... GONE!!! Begitu jugak ngan Internet System kat Opis di P2 nih .... so ala ala sekarang nih kat P2 ala ala sunyi sepi, tanpa Cabel TV (Iyyaaaaaaa cabel TV pun dah tak ada!!!!), Internet dan juga penghuni di sana ... ala ala macam terkena sumpahan Mashuri ajer ....

(Habis, kalau Internet dah tak ada, Laptop dah kaput .... abis macam mana BLOG ni tetap nak di updatekan jugak nih?????? Aiiyyooooo perlu ker??????)

So setiap kali hujan yang lebat, Site kat sini akan transform kepada suatu yang amat indah sekali .... ala ala kalau ada pelukis kat sini, sure tema utama lukisan dia ialah REFLECTION gitu ....

Maka Terimaaalllaaaahhhhhh .....



Pulau BONO .... Nama yang baru muncul di Thar Jath .... iya ler kalau CT boleh ala ala menciptakan pelbagai nama mengikut judul lagu dia waktu hari persandingan dia tempuh hari, maka bebudak kat sini pun creative jugak kannnnn .... Pulau BONO yg indah ..... setenang tenang nya ....

Pemandangan Pulau Bono ..... bayangkan betapa challenging nya kalau nak ke sana kaaannnn ... ala ala lautan pun terpaksa di redah gitu!!!



Semuanya di kelilingi oleh air ...... kelihatan bebayang Gas Boot ....



FWKO tanks ..... Semua kawasan ala ala berada di pulau pulaunya yang tersendiri ...



Sungai sungai yang tenang jangan di sangka tiada buaya .....

Gas Boot dalam mode retro .... khas buat kepada mereka mereka yg telah meninggalkan Thar Jath ... ntah bila lak kalian akan datang ke sini lagi ....... (kesat air mata .. sebab sedih) ....

Hang Tau Tak Ghaz ... Longkang ni nampak cantik kaannn .. itu pun aku dah paksa depa buh pasiaq nih awal awal .... Masnoor ala ala tersenyum puas tgk longkang peninggalan Mamat ...
Sungai ker Longkang .... ooooo tidak .... I very d confuse gitu!!!!

Oooooo longkang rupanya ..... tapi tak apa, ingatkan nak buat TERUSAN MAT SAMAN ker apa ker??? ..... kkaaannnnnn

Rancangan Bumi Hijau di praktikan sepenuhnya oleh CONTRACTOR , ala ala satu Plant ni kalau boleh nak bumi hijau gitu ...... Klass tak???

Inilah di antara bunga yg sedang memekar mewangi di dalam Plant CPF nih .....

Betapa segarnya pohon bendi di dalam plant nih ... so mana benih bendi ni datang eh????

Bunga Bendi yg cantik ..... aku suka sangat tgk bunga bunga bendi nih ... Masnoor kata bunga bendi ni dari kelumpok hibiscus jugak taauuu ... so ala ala prelude untuk MERDEKA ler nih!

Pohon bendi di dalam Plant .... dan perhatikan betapa creative nya dia orang ... ala ala tangga dia pun unik jugak kaannn ... so Plant CPF nih memang unik .....

Crude Oil Seprator ..... pun dalam mode reflection ...

FWKO Tank dalam mode reflection gitu ... aiiyyooooo berapa banyak mau main mode mode nih?????

Ku Lihat Hijjjjaaauuuuuuu ..........

Ala ala belukar dalam Plant ... tapi aku rasa inilah apa orang kata quitic qustic value (tak pandai nak sebut benda tuh)

Masnoor cadangkan our next picnic buat kat dalam Plant ajer ... Boolleeyyyyyyy ... ala ala kat tepi kolam nih kaannnnn .....

Begitu hijau dan subur sekali .....

Selain dari bunga Bendi , bunga apa ni pun ada jugak ..... ala ala penuh ngan Flora dan Fauna

Kg Sungai Minyak Beku ker nih???? Ingat ni kat Johor ker??? Masnoor ala ala macam nak jadi Karim Walia Singh gitu ....

Apa pencemaran ???? Aiiyyooooooo perlu ker Nak panggil NT7 dan TV3 pelbagai nih ... perlu ker nak Karam Singh Walia angkat angkat tangan kat Thar Jath nih???? Apa dah jadi????

Siapa itu Karam Singh nih????? Perlu ker ?????

Rasa rasa nyer boleh ker kami Kharuf kharuf di Thar Jath ni panggil Karam Singh jugak ... sebab ala ala kami ni daging di makan tapi di biarkan kesejukan dalam hujan gitu!!!!

Pass nih mari ler makan kat sini yaaa ... nih haaa saya tgh cuci perut kharuf nih ... jgn layan sangat kharuf kharuf nih!!!!

No comments:

Post a Comment