Monday, August 28, 2006

Yang Pertama Di Thar Jath

Persandingan CT dan Datuk K telah selamat tadi ... maka berakhirler episod sebuah perkhawinan of the decade gitu ....

Tetapi, selain dari itu, Malaysian Guiness Book Of Record, juga telah mencatitkan satu lagi rekod , iaitu yang PERTAMA DI LAKUKAN DI THAR JATH oleh rakyat MALAYSIA .........

Maka Terimallaaahhhhhhh .................

Apa yang pertama di lakukan itu En Ghaz??? Saya ker??? Saya ker yang pertama di rakam kan di lensa camera nih???? Cerita ler sikit ......

Aiiiyyooo En Ghaz, perlu ker nak lawan CT nih??? Cukup cukup ler TV3, ASTRO dan RTM berlawan sapa yg paling banyak penonton malam tadi kaaannnnn ....

Ntah ler En Ghaz ... Tak kuasa ler saya ... elok saya gi cari anak burung lagi bagus ... ni lapar lapar ni, dapat seekor dua kira OK ler sampai malam karang kaaannnn ....

Hhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..... TIGA TERUNA PINGITAN (teruna ker????) telah melakukan sesuatu yang baru dan PERTAMA di THAR JATH nih ..... Ada ker sapa sapa yg pernah ala ala nak buat PICNIC kat Thar Jath nih????? Ada ker????? So , maka ni SAH dah SAHIH ler , TIGA TERUNA PINGITAN (teruna ker????) telah mencatitkan sejarah (selain dari persandingan CT) iaitu mengadakan acara PICNIC yang begitu harmonis sekali di Thar Jath .... Bboollleeeyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!

Aiiiyyyooooooo Masnoor ... Kalau iya pun senyum senyum ler sikit!!! Tau ler Fadzilli tu kalau dah dapat muruku, macam makan nasi, tapi senyum senyum ler sikit kaaannnnnnn ....

Eeelllllooooooooo kita orang bawak Muruku tu utk TIGA orang makan, bukannya makan sorang sorang taaauuuu!!!!!!!

Masnoor terpesona dan terpegun dgn alunan dan aliran air di selangi oleh kicauan burung burung ..... begitu romantis sekali .....

Inilah sungai yang ada di Thar Jath nih ... dan di tepi kali ni ler kita orang telah berkelah sambil makan makan Ayam BBQ Marko, Buah Mangga, Snicker, Muruku (tapi aku dapat sikit ajer tauuu ... tak tau sapa yg makan banyak!!!) dan pelbagai makanan ringan lagi ...

Di sungai ini kelihatan Teratai (tapi Masnoor kata ni bukan teratai, tapi namanya TELIPOT) .. bunganya baru nak naik gitu .....

Air sungai ni tenang .... ada ikan DRAGON (ala ala ikan haruan yg ada "kaki" tuh), ada ikan sepat, da pelbagai lagi ..... Arawana pun ada ....

Teratai atau Telipot ... dan ada juga kangkong ......

Aiiyyyoooo perlu ker nak picnic picnic di petang petang hari nih??????

Kita orang kan, ari ari cari makan kat sini, tak ada pun orang nak masukkan ke dalam rekodapa apa pun?????

Apakah kita orang tak cukup cantik dan ayu???????

Tak apa ler .... tgk sayap sayap dan bila saya terbang ni cantik tak????

Perjalanan saya masih jauh ......

Kami ramai ramai nak join you all picnic lain kali kira OK ker?????

7 comments:

  1. yesh!!! nomot satu!!


    cam kat kampung i je view cenggitu.... tapi kan kan...


    oooovvvvvveeerrrrrrrlllaaaaaaaa... duk bersimpuh berpicnic segala....


    sib baik ade abg pakai baju merah senyum kat i*koma*..heip bukan yg pakai tpopi tu la... yg suka makan maruku tu... la la la la la...


    abg ghaz... syombong laa org tu kan kan...

    ReplyDelete
  2. ala2 layan perasaan gitu
    sambil2 tu pastikan
    ingat kat suri2 ek
    hihihihi
    btw....indah pmandangan!

    ReplyDelete
  3. Archmal .... Over tu overstatement ... bukan nya OVER tapi ala ala FASHION STATEMENT gitu ... boolleeyyyy!!!!! Ayu ak duduk bersimpuh gitu????

    Ann ... Hehehhee ... Indah sungguh pemandangan ciptaan Illahi ....

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:25 PM

    Wah...aku ingatkan berhempas pulas kerja beribu2 km dr mesia tapi rupa2nya...main picnic2 ye....

    ReplyDelete
  5. Sambil menyelam ala ala minum air gitu!!!

    Perlu ker????

    ReplyDelete
  6. wah wah wah seronok nye..macam main masak2...

    u deserved it lar.. keje penat2 kan, kena lah relax :D

    ReplyDelete
  7. Hani ... heheheh thankssss ... good idea , next time nak main masak masak lak hhahahahahaa

    ReplyDelete