Wednesday, August 23, 2006

Burung Burung Pun Keriangan Di Atas Pernikahan CT dan Datuk K

Sekarang ni, pantang ada peluang , (macam nak ke P1A ker , atau nak ke OGM ker) aku ngan Masnoor pasti akan menikmati keindahan alam semesta di Thar Jath ni .... ala ala pencinta Alam gitu .....

Sekarang ni Thar Jath tengah menghijau dan subur sekali ..... begitu banyak sekali unggas dan burung burung yang berterbangan .... pass tu, kicauan burung dan (bunyi katak panggil apa eh?) nyanyian pelbagai haiwan dan serangga memenuhi ruangan udara Thar Jath .... sungguh harmonis sekali ...... Keadaan yang begitu damai dan tenang ......

Dengan ketenangan dan kedamainn tu, semuanya bergumbira di atas selamatnya majlis pernikahan CT dan Datuk K bebaru nih ... cantik sangat CT , cuma Tiara tuh ajer yang very d out of place gitu .... anyway dalam orang lain berseronok bergembira di atas pernikahan CT dan Datuk K , Tg Zawiyah lak membawa diri bersama sama ngan anak anak ke Melbourne ... Aiyyoooooo cllaassss kaaannnn ... bawa diri ke Melbourne lagi .... ingatkan nak jadi macam Azwan Ali ala ala menjerit terlolong lolong waktu Ziana Zain kawin (bukan ayat aku, tapi Ayat Ogy yaaa ... dia dah mintak maaf , so tak leh nak saman lagi!!!)

Maka Terimalaaahhhhhhhhhhh ................

Burung bangau hitam ..... mereka akan lepak lepak sambik ala ala buat grooming gitu kat atas pokok pokok yg berduri itu ..... dalam kumpulan dia orang ni sure ada yg pereka fashoin ler , jurumekap ler kan kan kan ...... Masnoor kata, since kita orang tak ada buku pasal burung burung nih, elok ler kita namakan species burung burung nih sendiri kaaannnn ..... Tapi apa Hang ingat nak buh nama burung macam nak buh nama anak ker????

Merenung jauh ... harapkan pandangan melepas ke Masjid Wilayah gitu ..... Sayup sayup kelihatan pembangunan Thar Jath dengan tiang tiang letrik dia .... Walaupun pembangunan ada kelihatan ... namun ketenangan dan kedamaian di Thar Jath tetap terpelihara .....

Di celah celah ranting pohon yang berduri , terdapat burung burung yg gigih mencari nafkah .... Iya ler , tak kan ler nak pergi ke KLCC COnvention Center kot ... sempat ker I nak terbang ke sana dalam masa 4 hari lagi nih????

Petang di Thar Jath tanpa gossip gossip sesama rakan taulan rasa nyer tak sah gitu .... Tetapi sayang nyer ... apa yg dia orang gossip pun tak tau ... tak kan ler pasal Tg Zaiwiyah bercuti kat Melbourne waktu CT kawin kot????? Perlu ker nak kasihankan kat wanita yang dah dapat RM 9 juta tuhhhh???????

Aiiyyyooooo cllaassss kaannnn .... kalau dah boleh bawa hati yg lara pergi bercuti ke Melbourne tuh, sure ler very the banyak duit kaaannnnn ...... mmmmmm Tak apa ler .... I nak gi survey survey jap nih ... sebab hairan ler ... kenaper Si Sondoz tu kata hanya selepas 28hb ... walhal sekarang pun dah boleh dah!!!! Mmmmm dia lak yg pandai pandai kan kan kaaannnn ....

Kenaper tertunduk kesedihan???? Awak tu mana boleh kawin ngan CT ... awak tuh burung ler ... sedar ler sikit .... yg bebudak kata CT suka burung ... bukannya burung as burung macam awak taauuuuu !!!!! Dah ... jgn sedih sedih ... meh kita gi usha usha kat sana nun .....

Terbang Sepasang bak merpati dua sejoli .... tapi kita orang bukan merpati taauuuu .....

Mmmmm I nak tackle ler awek nih ... tapi rasa rasa nyer kan , macam mana lak si Datuk K tu tackle CT eh? Kan CT tu ala ala very d busy and very d selalu ramai orang ??? Macam mana eh???? Oh iya ... ni bukan nyer di tepi pantai ker apa ker atau di melbourne ker ... ni kat Thar Jath ajer ... semuanya ada di sini ......

Diriku terpinggir dan kesepian .... apakah ada yg sudi untuk mengisi akan kekosongan hati ini??? Tapi kan .... kalau ler Datuk K boleh kawin ngan CT, aku rasa macam nak suggest ajer kat fadzilli gi ngorat Tg zawiyah .... at least dia ada asset RM 9 juta .... pass tuh terus jadi instant father gituuuuu ..... kan kan kaaaaannnn ...

Bangun Putih ... mencari anak anak ikan yang pelbagai bentuk dan rupa .....

Selain dari Bangau ... kat sini pun ada itik gak .... sebut pasal itik nih, teringin lak nak makan daging itik .... mmmmm sedap jugak iya kalau masak rendang masak daging itik kan kan kan ....

Cantik sekali awan Thar Jath .... dengan hembusan bayu dan kelihatan burung burung nak berterbangan bebas di angkasa lepas ......

Pepatung atau Dragon Fly ... amat banyak sekali waktu nih .... seronok sangat .. ala ala terkenang kenang zaman anak anak dulu .... terbang bebas dengan penuh keriangan ....

Mencari manisan di bunga bunga ... Walaupun madu itu manis , namun ramai yang tak sanggup ... lebih rela RM 9 juta dari bermadukan orang yang glam .....

Kami semua gembira CT telah selamat di nikahkan ngan Datuk K ..... Kami tetap sokong dan setia mendownload lagu lagu MP3 Siti ... iya ler perlu ker nak beli beli yg ori nih????

Bila sebut pasal rumahtangga nih, meh sini nak cite sikit bukannya senang nak bina rumah taauuuuu ... iya ler ... rumah burung mana ada tangga kaaannnn .... ce perhatikan betapa gigihnya si TUMIRAH nih nak buat rumah dia (Aku guna nama Tumirah sebab dia pipit warna kuning ... ala ala Tumeric ler gitu ... bollleeeyyy!!!) Dia terpaksa ikat ikat batang nih ... iya ler bukannya senang si Tumirah nak ikat ikat nih ... sebab dia mana ada tangan kaaannn .....

Haaaaaa bayangkan betapa gigih nyer si Tumirah nih ... kena ikat kemas kemas tiang seri rumah dia ..... pass tu pakai paruh ajer ikat ..... so ingat senang ker nak bina umah tuh!!!!

Ikat tiang seri tu kena kukuh ... sebab kalau longgar, nanti di tiup angin abis ler umah tuh kaaannnnn

Apabila dua tiang seri dah di ikat ngan kemas , kena lak cantumkan atau connectkan kedua dua tiang seri nih ... baru ler teguh dan utuh umah gitu .....

Rumah tanpa atap / bumbung tidak ada maknanya .... kena ler tarik pulak nak buat bumbung umah .....

Mencari cari atau survey bahan yang terbaik untuk du buat rumah .....

Pilihan material kena ler yang berquality tinggi dan ada dalam AML list gitu ... booleeeeyyyyy!!!

Material kalau tak ada , kena pergi cari, bukannya macam HPSIC tuh ... asyik BUKRA ajer ... haaaaa kalau ler Heglieg ker Sudan Pile ker yg buat umah Si Tumirah nih , nampak gaya tak beranak pinak ler dia orang .... sebab umah tak siap siap , material masih lagi sangkut kat Port Sudan ... pass tuh si Saiful lak ala ala kena kencing yg kata Material dah on the way ... booleeeeyyyyyy

Material kena di terbangakan dengan segera ... tak leh nak BUKRA BUKRA punya .... delivery ngan kadar segara gitttuuu ...... tak ada nyer ... dua kontena on the way gitttuuu ....

Inilah rumah yang telah siap di bina ... OK ler ... saya nak bertelur jap nihhhh .... nak buat anak banyak banyak ....

Selain dari rumah di antara dua pohon macam pokok jagung tuh ..... rumah2 juga di bina di pohon pohon yg berduri gitu ....

Kalau ada masa singgah singgah ler di Thar Jath yaaaaa ....
Bila rumah dah siap, kami kena pergi ler mencari makan ..... apa ingat ada ker makanan nak datang mengolek gitu???

Kalau tak ada "padi" tuh, kekadang kena survey gak, kot kot ada anak belalang ker , nyamuk ker ... semuanya amat menyelerakan ....

"Padi padi" (mana ler aku tau apa ni, tapi macam teringin sangat nak rasa , sebab macam sedap sangat burung burung ni makan) ni macam makanan ruji buat kami ler ....

Yang segar dan banyak sekali di Thar Jath ... En Ghaz tak nak rasa ker???

Hidup ini kena rajin .... Tanpa kerajinan , hidup ini tidak bermakna .... kalau kita rajin, bak kata MAN JADDA WA JADDA gitu ......

I ni cantik .... so kena ler makan kat puncak puncak gitu .... baru kelassss ....

Iya ler .... dengan kecantikan ini ler assest I ... apa apa pun tetap bersyukur dengan kurniaan Allah ..... tanpa kesyukuran ... kita tidak akan pernah berasa puas .....

Setinggi mana pun kita mencari makan ..... yg pasti ada lagi yg lebih tinggi dari kita ....
Saya baru nak menjadi cantik ..... semuanya kena bermula dari bawah ....

Mas Merah .....

Walaupun saya cantik ... tapi saya tetap kena mencari makan sendiri ... mencari rezeki yg halal ...
Lihatlaaahhhh ........ betapa indahnya kejadian Allah .... Subhanallah ....

Merah , Hitam dan Hijau ... kombinasi warna waran yg begitu menarik sekali ....
Hitam hitam si tampok manggis , walaupun hitam tetap manis ....
Warna merah tetap menjadi pilihan ......
Merenung jaaaauuhhh ..... so ketemu lagi di lain expedisi .....

6 comments:

  1. WOW! Stunning Ghaz!!! Kena print ni.. boleh buat portfolio..

    kat m'sia ni very difficult nak amik gambo burung2 ni except di Taman Burung.. Good work!

    ReplyDelete
  2. Aiiyyyoooo very d thank you ... maaallluuuuuuu

    terima kasih

    ReplyDelete
  3. good work che abang..fazli mesti jeles kannnn....nanti kita gi lagi ok....

    ReplyDelete
  4. Terima kasih yaaaaa ... Nanti kita ramai ramai pi sana yaaaa ...... boleh kita buat picnic nak .... kita makan laksa johor kat tepi sungai tuh, nak tak????

    ReplyDelete
  5. la la la la la la la la....

    ni betul ke amik sendirik nie?? cantek ghiler... yang penting ... part buat rumah tu, bape jam nunggu siap umah tu...gegeh tul...
    tetiba rasa nak g sudan... kompeni ai ade branch kat sane tak yek...!!

    ReplyDelete
  6. Archmal ... kenaper? Tak percaya ker? Heheheeeeee

    Sini masih belum ada pembangunan ... masih macam asal lagi .... banyak sangat burung burung untuk di rakamkan ...

    ReplyDelete