Wednesday, June 06, 2007

Majlis Pernikahan dan Persandingan Nazlia dan Romy di Kuching Sarawak

Laman ni ala ala Kejap Ada .. Laaaammmmaaaaa berabuukkkk ... Itulah hakikatnya ... kekadang tuh, ada banyak material dan cite nak upload, tapi keadaan tak mengizinkan .... so terbiar biar ler gitu .....

Since sekarang ni ada kat Sungai Petani, Kedah and duduk kat Emerald (Tak dapat internet ... kena bayar ala ala SEJAM RM 5.00 gitu ... tapi not bad ler ) maka ada ler masa yang terluang (Oh ya , kat opis pulak agak sibuk, and tau tau ajer ler server PETRONAS kannya ala ala pelayan yang baik pun hahahaha) Walau apa pun ... since malam hari ada masa terluang ... maka ada ler ruangan nih ....

Di atas permintaan Peon ... maka aku update kan entry nih khas buat dia ... iya ler kalau buat Hussein Taufek lak nanti, malas ler aku , ala ala Macam Azwan Ali buat Statement yg dia tak kawin kawin sebab frust ngan Ziana Zain gitu ... Booleeeyyyy so perlu ker aku nak dengar statement yang sama dari Hussein??? Hhehehehehhee

Maka Terimaaaaalllllllllllaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh ................

Majlis yang bakal kami hadiri itu di buat di Kuching .... so aku sekeluarga telah ke Kuching selama 4 hari 3 malam .... Naik AIR ASIA .... Murah and Now Everyone Can Fly gitu .... ala ala berebut rebut tempat duduk gitu kaaaannnnnn .... So kalau datang ke Kuching tak sah kalau tak ambik gambar Kuching kaaannnn .... dan perlu aksi aksi nyer sekali ...

Iman and Afiq tak tau apa apa .... janji dapat kuar dari kete and ambil angin ... perlu ker nak ambik gambar ngan patung ni???? So ala ala tak take port orang kata ....

Haaaaaaaa .... ni dia pelamin dia ... ni pelamin waktu akad nikah kat Dewan Pustaka .... majlis di buat selama dua hari .... so dua dua hari tuh aku attend ....

Antara hantaran dari pehak perempuan ke pehak lelaki ......

Manis sekali rupa Nazlia sebagai pengantin ..... nampak cantik .... Anyway, MC tuh siap kata dia ni lahir kat Glasgow lagi ..... pada 05 April 1977 .....

Sekarang ni dia dah bergelar isteri orang ... Isteri kepada Romy Bin Hashim ....

Nazlia nampak manis dan dia senantiasa tersenyum ......

Romy Bin Hashim ..... Wife aku dan Kakak Kakak aku kata muka dia sama ngan muka Nazlia .... tengah berdebar debar menantikan saat dan tika untuk di nikahkan ....

(Aku rasa aku paling suka gambar nih ....)

Tekun dan Kusyuk mendengar Kadi membaca Khutbah Nikah ....

Actually waktu ni Kadi tengah memperkatakan tentang peranan dan tanggung jawab suami terhadap isteri .... ala ala quite touching jugak ... so boleh tengok macam Romy agak bergenang air mata gitu .... (Aku pun sama )

Nazliawati .... excited dan suka dah jadi isteri orang ....

Acara menyerahkan mas kawin .... sebanyak RM 200 (Rasanya ler )

Cincin di sarungkan ke jari manis ..... tapi aku tak dapat nak fokus cicncin tuh ... iya ler , aku kan tetamu ... bukannya photgrapher ... so ala ala ambil gambar pun sopan sopan dan malu malu gitu .... (Anyway, anak aku kata bila dia salam ngan Nazlia, bau inai tuh kuar sangat ... hehhehehe)

Selamat di nikahkan .....

Cantik dan manis pasangan .... and untuk Liza ... ni baru di katakan bagai pinang di belah dua gitu .....

Gambar di ambil dari tempat duduk aku ... Nazlia always bagi senyuman yang manis .... and lupa nak cite ... pada majlis ni, nama aku agak glamor sikit ... sebab MC tuh siap baca kan detik detik perkenalan Romy dan Nazlia ... and kata MC tuh, GHAZALI ABD AZIZ telah memberikan nombor HP Romy kepada Nazlia uspaya Nazlia SMS kat Romy ... seminggu selepas itu, mereka telah kuar Lunch bersama ..... aaiiyyoooo maaallluuuuu .... (Wife aku siap cite kat Kakak Kakak aku, yang katanya , sebenarnya aku ala ala beria ia nak Hussein jadi ngan Nazlia .... boolleeeyyyyyyy!!!!!!)

Anak dara aku .... Aiiyyoooo dah besar dah ... ala ala nak pergi kenduri kawin mesti nak make up pelbagai nih .... (Tak lama boleh terima menantu ... tapi kena simpan duit nak buat kenduri kawin macam Nazlia gak hahahhahahaha)


Ini pelamin di Grand Ballroom Hilton Kuching ...... aku ingat dia buat kecil kecil .. tapi grand abis ..... memang berhabis habisan ....

Siap ada Ice Sculpture sewaktu nak masuk ke dalam dewan ....

Anak Kek 7 tingkat lagi .... tapi anak anak aku tak puas hati ... sebab tak dapat makan Kek tuh ... and dia orang siap sibuk , kenaper Pengantin ala ala potong kek tak abis gitu!!!!!!

Pasangan Pengantin di arak masuk ..... actually aku tak dapat nak ambil gambar penuh Nazlia ... cantik sangat Gaun yang dia pakai malam tuh .... memang nampak mahal ....

Aku rasa pengapit pengantin lelaki ni Adik Nazlia ler ..... anyway .... aku suka tgk dia orang ... manis dan berseri seri ....

Bagai Pinang di Belah dua ...

Anggun dan Menawan ...

Cantik gaun dia ... cuma aku tak dapat nak ambil clear ajer ....

Nazlia ...

12 comments:

  1. Gambar saat-saat terakhir bergelar bujang tu menarik.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih ... kita dah sama sama melalui nyer heheheheee

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:37 AM

    To Romy & Nazliah...

    Congratulation!!

    Semoga bahagia ke anak cucu...

    from Peon

    ReplyDelete
  4. comel anak dara kau tu, boleh la aku kenalkan kat anak laki aku nnt hehe

    ReplyDelete
  5. Anonymous7:39 AM

    hohoho..dah balik becuti from kucing dah ek?
    so bile lagi ke arah Labuan liaw?
    'bule ba kalo kau!!!!'
    ~ kuat lah pulok ~
    cheers, i'm laughing rite now!
    ~ yahuulah ~

    ReplyDelete
  6. Waahh tgk gambar your eldest daughter dah besar panjang bergaya :) Its seems just like yesterday when we had lunch at Takashimaya masa dia baby dan menangis dalam restaurant hehehehe. Time flies!

    ReplyDelete
  7. Sebuah perkahwinan yang mewah dan meriah. Penuh adat dan kesantunan Melayu.

    Dan yang paling menarik..., anak dara Abang Ghazali yang dah besar panjang. Dengan solekan yang sederhana, dia nampak cukup jelita dan dewasa dari usianya. Nampaknya Abang Ghazali akan cepat dapat menantu..!!!

    ReplyDelete
  8. weeding yang grand...
    bestnya kalo dapat wat camtu
    gak ;-p

    ReplyDelete
  9. Anonymous7:44 AM

    ghazali,

    we had quite a good laugh lepas baca your blog entry regarding the wedding. we thought it was sooo sweet of you to write about it!

    such a shame we didnt get to properly meet time ceremony tu, i was too busy, erm, best man-ning haha!

    but yeah, it was amusing to hear the MC mention your name during the story-telling part, glamer you! but credit where credit is due,
    and for that, i am eternally grateful 8-)

    anyway, i sincerely hope that you had a blast during the two ceremonies!

    ...we certainly did! 8-D

    nazmi 'best man'

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:52 AM

    ghaz..
    thanks so much sudi letak my wedding photos dalam ur blog. Terharuuuuuuuu la sangat!
    Nanti i bagi lagi gamba2 lain kat u orait..
    thanks for attending both my wedding ceremonies!...appreciate it soooooooooo much..
    Hope to see you again at Batu Pahat 7/7!....another ceremony to go....!

    NAZLIA

    ReplyDelete
  11. Anonymous8:53 AM

    Peon..
    Thanks so much!

    Nazlia "raja sehari"....hihi...

    ReplyDelete
  12. ihsan3:48 AM

    tq for Romy & Nazlia pics.. aku cilok utk blog skolah aku hehehhe

    kira halal yek?

    http://taiping9495.blogspot.com/

    ReplyDelete