Tuesday, June 10, 2008

Pagi Yang Gelap .... atau Ribut ?

Pagi semalam, waktu nak gi sembahyang subuh, yang mana kebetulan pagi tuh aku pakai baju melayu kain satin ... terasa sangat bahang panas nya ..... ala ala baju tuh rasa macam baru lepas di iron ajer ... pass tuh ala ala aku rasa macam balik sembahyang Jumaat kat Kinrara lak ... cuma tak ada matahari ajer ....

Dan waktu nak gi kerja ... maka kenangan di Khartoum Sudan mengimbau kotak pemikiran nih ... HABUQ (Ejaan???) atau Ribut Pasir ... melanda Yanbu .... tapi tak ler seteruk di Sudan!!! Yang mana pasti kekawan TJDP masih ingat macam mana bila ribut pasir melanda ajer, abis umah kita teruk kotor ..... penat si Mat Sentul tuh bersihkan satu umah ... of course waktu tu Azneil ler yg jadi Mandor dia hehehehhehe ... itu semua sudah menjadi memori yang indah ....

(Kamal kau kat London ada ker Ribut pasir nih???? Naaannnn Addddooooo kaaauuu!!!!!)

Maka Terimaaalllaaahhhh ......

Sejak ada Internet kat umah nih, aku streaming kan HOTFM ... so selalu ler ada jingle pasal lagu PAGI YANG GELAP .... ni ala ala sesuai sangan ngan lagu kumpulan Hujan tuh ... Pagi yang Gelap gitu ......

Masih boleh nampak .... tapi bexa ler ngan pagi pagi yang biasanya terang dan biru awan nya ... kalau nih , ala ala debu debu berterbangan menghiasi pemandangan gitu .....

Walaupun panas dan matahari agak terik, tapi tak nampak sangat, sebab di hiasi dan di taburi oleh debu debu halus yang indah lagi ounik gitu .....

Boleh nampak / terasa angin kencang yang bertiup .... ppohon pohon nyiur (oooppssss silap... tamar) melambai lambai ...... kekadang tuh ala ala feeling macam kat Sunset Boulevard atau kat Miami jap bila tengok pohon pohon Tamar nih kaaaannnn .... ala ala PALM TREE ler .... Imagination is the most powerful tools kaaaannnn ....

7 comments:

  1. doha pun ribut pasir few days ago... bila2 free tu singgah lah kat doha...

    ReplyDelete
  2. Zal;

    Insya Allah ... saya pun ramai kawan kat Doha tuh ....

    And for you, kalau datang Umrah ker Haji ker , jangan lupa contact ... Kawan Jril kira kawan I jugak ler hahahahhahahaa

    (Kecuali Jril tuh MUDA dan CLASS ajer .....)

    ReplyDelete
  3. KHAIRINA10:28 PM

    brapa banyak la ko punya ala,ala

    ReplyDelete
  4. semoga dirantau orang dijauhi dari segala malapetaka dan musibah.. salammm bro

    ReplyDelete
  5. Kkairina ...

    Hehehehee ... itu ler Ounik nya kaaannnnnnn

    en_me ...

    Jazakallahu Khairan atas doamu itu ...

    ReplyDelete
  6. Salam...
    I came to know abt your blog thru my fren which is fren of yours as well.It's quite interesting having to share experiences thru'out your career journey with petronas and of course with all those nice and colooorful photos. Hope to hear more from "BUMI ANBIA". Salam JOEgirl.

    ReplyDelete
  7. Joegirl ....

    terima kasih kerana sudi nak mampir .. sapa ek my friend yang friend of yours tuh eh??? Hehhehee

    ReplyDelete