Monday, November 09, 2015

Restoran Busaba Thai

Alhamdullilah ... sewaktu pulang ke Malaysia tempuh hari, salah seorang sahabatku telah bersusah payah datang ke rumah dan menjemput aku untuk makan malam di Restaurant Thai nih ... ala ala Restuarant Mahal gitu ...

Pepatah ada mengatakan Rezeki Jangan Di Tolak, Musuh Jangan Di Cari gitu kannn ... so apa laga, aku pun bersetuju ler untuk menjamu selera di situ ...

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


Kawan aku duduk kat area area Subang Jaya and aku lak kat Bandar Kinrara ... so dia datang ambik aku kat rumah and bawak datang ke Sunway Pyramid ... ke Restaurant BUSABA THAI .... Restaurant ala ala konsep Colonial nih ....


Aku tertarik ngan Menu dia nih ... katanya Restaurant Thai kan ... tapi kenapa gambar Menu dia nih tak ada ciri ciri Thai pun ....  terus curios sampai sudah gitu !


Aku tengok menu dia, ala ala GULP tertelan air liur gitu ... (Dalam hati tertanya tanya , eh , kawan aku yang nak belanja kannn ... hahahahhahaha)


Aku rasa menu dia biasa biasa jer ... macam kedai Thai yang lain gak ...


Dia punya waiter pakai ala ala zaman Colonial gitu .... tapi terasa macam duduk kat Philipines lak ... sebab rasanya semua waiter and waitress dia ramai yang Pinoy.


Ni Teh Siam dia yang special katanya .... sedap ler kaannn ... dah special gitu !!!


Young cocunut Tom Yam gitu ....  Aku makan rasa sedap jer .... tapi tak ler sampai nak juling juling mata tuh ... iya ler kena ler cover cover sikit kaaannn .... apa orang kata makan ala ala protocol gitu, makan kat tempat mahal gitu !


Kailan dia ....

Soft Crab ...


Hiasan kena ler cantik cantik gitu kaaannn ...


Ayam dalam Bekas Ubi Goreng dalam bahasa melayu kita ... suka sangat ... sebab boleh makan bekas dia tuh !


Sebab suka, aku ala ala teruja nak ambik gambar gitu !


Cantik kan .....


Restaurant dia agak gelap gitu ... sebab dia guna dark deep color ....


Hiasan dinding ...


Ada piano lagi ... tapi waktu aku datang ari tue, suasana ala ala sepi gitu .... orang nak main piano pun  rasa tak ada mood ...


Bermotifkan bunga segar dan lilin


Kalau Datin Vida ada, sure bagi dia idea untuk next crown yang dia nak pakai waktu Gegar Vaganza nanti !


Lilin ... katanya boleh naikkan semangat gitu ...


Bunga boleh naikkan seri ....


Setting kat Restaurant dia ... since tak ada orang ... aku tak ler segan segan nak ambik gambar


Design lampu dia ... ala ala nak naikkan semangat Drakula ker????


Kalau dah tema Colony , mesti ler ada kuda kan ...


Reflection ...


Terima kasih yaaa ... kalau kat umah aku lampu macam nih, sure aku boleh rimas !!!


Tingkap ...


Gambar Kolonial mana ntah ....

So kesimpulan nya ... kalau nak romantik romantik boleh ler .... tapi untuk aku, biasa biasa jer ... sebab aku adalah manusia biasa ...




7 comments:

  1. balik malaya 10 hari dah jadi ala-ala duta jjcm dah enghaz ni...tutup blog la saya ngan meng macam nih...hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ammmbbooiiii DJ nyer comment .... hahhahahaha ... actually waktu tuh , ni ler satu satu nyer restaurant mahal yang saya pergi ...

      Tetapi memang seronok ler duduk Malaya ... syurga utk perut gitu hahahaha

      Delete
  2. Laaaaa... Balik Malaysia roperrrnyeeee... Patutlaaa sonyap yooooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejap jer balik ari tuh SS ... nih dah ada kat Calgary semula dah !!!

      Delete
  3. Pergi Interbiu ke Ji? ...Wah Kamal nampak muda je..tak de perubahan

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. food presentation sgt menarik..bekas ubi kentang tu unik..

    ReplyDelete