Monday, October 10, 2005

Iftar - Breaking Fast - Berbuka Puasa

Ramadhan bulan yang penuh berkat .... Walaupun jauh di perantauan , namun bila tiba time berbuka puasa, pelbagai juadah pasti terlintas di kepala ...

Bagi kami yang duduk di Banglo El-Thaif @ Khartoum ni beruntung sikit ... sebab at least kami boleh jugak buat apa yg nak di makan .. dan kebetulan pulak , kami ada orang yang memang dedikasi untuk masak juadah kami ... jadi tak ler kena makan KACANG POL DAN KISRAH kannnnnn ... Terima Kasih kepada AZAM ... bakal Mufti Besar Pahang ni .... Klaassss kan , bakal Mufti tukang masak kita orang .... lebih klasss lagi dari Chef Wan ...hehehehhehee

(Anyway, I love Sudanese Food ... Tagali, Kisrah and among others ... )

So tulis panjang panjang pun orang kannya nak baca sangat .... terimalaahhhhh ...

Azam, student dari University Omdurman, adalah CHEF untuk kita orang. (Azam yg pakai baju hitam/kelabu). Jan cuma nak enter the frame ajer!

Menantikan waktu berbuka puasa ... Saifullah, Jan, Wan M dan Bad ... Tapi Bad tetap sibuk, walaupun dah nak dekat berbuka, Handphone tu tetap di tangan !!!

Juadah berbuka puasa ... di prepare oleh CHEF AZAM! Pertama kali makan ACAR TEMBIKAI!!!! Aiiyyoooo very creative!!! Hari ni special sikit, sebab kami beli udang (sekilo SD 5,500 atau RM 82.50 !!!!)

Gendang Gendut Tali Kecapi Kenyang Perut Suka Hati .... Licin .... macam mana tak gelak kannnn!!!!! Oh ya , Jan mesti ada KICAP dia , tapi rasanya bila dia datang tu tak ada pun bawak KICAP??? Tak kan kotttt!!!!

Kerana kami semuanya ada lebih kurang 18 orang, so kena ler buat tiga groups/meja!!! Makan jangan tak makan ... tapi lepas makan jangan lupa cari Kayu Apiiii!!!!!

Dah masak, tentu ler kena kemas kannn ... Pak Din tengah mob lantai ... tak tau ler kot kot kat umah dia pun rajin macam ni!!!!

1 comment:

  1. Sedapnya tomato tu..hehehe..pesan ke abg Jan tu...len kali suh wife dia masukkan botol kicap dlm beg...

    ReplyDelete