Thursday, August 16, 2007

CANON Lens EF 50mm 1:1.8 II

Bebaru ni, waktu jalan jalan kat IOI Mall, aku pun ala ala TERBELI ler Lense CANON nih .... Hajat atau niat di hati, nak yang mahal punya ler .... tapi apakan daya , cuma mampu ambil yang harga ala ala bawah RM 300 ajer ler ....

Since dah Lense baru kan ... so aku bebalik ajer .... sibuk ler aku ambik sana ... ambik sini .....


Maka Terimaaaaaallllllaaaaahhhhhhhhhhh ...............

Eeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiii .... Perlu ker rasa nyer Ayah beli Lense tuh ... sebab lepas ni sure Lense tu ala ala duduk ajer dalam Beg kan Ayah ......

Kan Ayah dah adabanyak Lenses .... kenaper nak beli yang ni lak? Yang ni murah ajer , tak allergic ker?

Ayah tuh kalau guna Flash boleh tak ala ala tak payah ler nak hala kat mata Afiq nih ... very d silau silau ler ......

Mari ler kita tidur tidur Ayah .... dah dah ler ambil gambar !!!

Tapi Ingat ya Ayah .... Ibu pesan suruh Ayah Sit Up ... supaya ala ala perut Ayah nampak flat sikit ... walaupun tak ada SIX PACK ...

Tak kan ler Afiq nak betulkan bibir nih pun nak ambil gambar jugak?????

Bila Ayah nak print gambar gambar nih? Asyik tak ada masa ajer .... album pun Ayah tak beli lagi .... bila nih??????


Kenaper Ayah suka sangat ambil gambar kita orang? Perlu ker banyak banyak gambar nih? Pass tuh , tak print pun???? Iman tak nampak pun ......

Ini tutup camera ayah saya ..... ayah saya suka ambil gambar ....

Malas ler nak posing posing nih ....

Cepat lah Ayah .... bacakan buku untuk kita orang lagi bagus tau ....

Ayaaaahhhhhhhhhhh ... Akak dah ngantuk sangat nih .... tak perlu dah nak ambil ambil gambar nih!!!!!!!!

Apa lah Ayah aku nih ..... aku baring , dia pun baring sama nak ambil gambar !!!

OK ler .... Kalau Iman dah pose untuk Ayah ... nanti Ayah baca buku untuk Iman yaaa ... ni Ayah asyik layan Afiq ajer .....

Terlena terus Aisyah dalam aku sibuk snappy sana snappy sini ....

Heheheheeeee ... OK lah Afiq mood agak baik nih .... ambik ler .... gambar ... tapi Afiq tak mau pose senyap senyap .... biar Ayah susah nak adjust and dapat sharp gambar ... hehehehehhehee

Afiq goyang sana ... goyang sini ..... memang Ayah susah nak fokus and dapat gambar yg Sharp kannnn ...

OK lahh tuh Ayah ...... Afiq rasa boring dah nih taauuuu!!!!!!!!!!! Mari ler kita main lain lak!!!!!


Aiiikkkkk ... bangun pagi pun masih nak ambik gambar lagi? Tak reti nak rehat ker Ayah?

Haaahhhh ... ambik gambar lagi????????????

Hish hish hish ...... elok dukung Afiq nih lagi best tau!!!!!!!!!!

Ini asyik ambil gambar ajer .....

Pass tuh tak reti reti nak print gambar nih !!!!!!!!!!

Baik Afiq abiskan Yakult nih ..... at elast nanti nak buang air besar senang!!!!!!!!!

Duit $1 (iya ler dulu tak pakai symbol RM lagi kaaannn) ..... berapa harga dia sekarang????

Mak tak sempat nak touch lagi kau dah nak ambil gambar ..... cantik ker Mak kau ni lagi?????

Ini posing ayu dari Akak untuk Ayah ... dah dah dah ... jom kita kuar nih ... nanti lambat lak!!!!!!

OK ... Ayah kat Kedah jaga diri baik baik yaaaaa .....

7 comments:

  1. Ghaz
    ramainya anak.... alhamdulillah... rezeki namanya... kan?

    ReplyDelete
  2. Xis;

    Terima kasih ..... 3 orang tak ramai tuh!!!

    Hehehehee

    ReplyDelete
  3. Eh-eh... gambar yang last ni, gambar Iman.
    Cute, cantik nya dia....

    ReplyDelete
  4. Hello Ghazali Abd. Aziz, terima kaseh la you singah ke pondok saya. Bahasa Malaysia saya da karat macham kena ayer laut di Trengganu, ha ha.
    Anyway, thank you for your kind thoughts.
    Ahh, I can see you love portrait photography. And your kids are simply adorable. Nak jual? Ha ha, just kidding. I see you have a 50mm lens, thats a good lens for portraits.
    I love portrait photography and have a Nikon SLR with a portrait lens of 35mm-135mm. I too like you do a lot of close-up shots. But saya punya mostly ahemmm! ladies or SYT's (sweet young things), mostly matured but still good looking ladies, semua kawan kita. Either full body, stenga badan or face. I use a lot of bounce flash too, to get natural shots.
    Your pics are very well taken too.
    Once again, terima kaseh for dropping by my pondok.
    Psssst, how you found me, ha ha. UL.

    ReplyDelete
  5. satu keluarga jadik model..... bila nak snappy pic i nih???

    ReplyDelete
  6. tah nyeee...dah lame tunggu my pix to be taken...bile nye ghazzzzz???!!!

    ReplyDelete
  7. Indera;

    Iman dah nak masuk 6 tahun dah tahun depan hehehehhee cuma Speech dia ala ala susah sikit ..... tak berapa clear lagi.

    ULee ....

    Orang yang popular macam you nih , kalau browse browse sure tersinggah punya kat laman you .... hehhehee

    Nanti boleh ler ajar ambik gambar yaaa ... siap ada softlight pelbagai kannn ...

    Rush;

    Macam mana nak ambik gambar u ... u turun KL pun tak sudi nak calling calling kaaannnnn ...

    Verde;

    U ajer yang selalu sibuk dan menyibuk kan diri .... iya ler orang VOGUE kannnn ... hehehehehe

    ReplyDelete