Monday, September 03, 2007

Pada Sabtu minggu lepas, aku telah berkesempatan pergi ke majlis resepsi perkhawinan di antara Asraf dan Rosie .....Majlis telah di adakan di Orchid Grand Ballroom , Park Royal Hotel ......

Majlis yang gilang gemilang (CEMERLANG , GEMILANG and TERBILANG ker????) telah bermula dari kul 8.30 malam ..... tapi biasa ler kannnn ..... aku sampai ala ala kul 8.45 gitu .... orang baru nak samapi jugak ... so tak ler nampak aku ala ala nak buat GRAND ENTRANCE bak kata Shaikh!!!

Anyway, aku perlu improvekan lagi skill aku ambil INDOOR nih ... tetambah lagi waktu malam ... sebab aku tengok gambar gambar aku banyak yang ala ala lite lite BLUR gitu .... Kan John Ishii dah kata, RULE NO 1 ... Gambar tu kena SHARP and CLEAR ..... ni kena belajar nih .... sebab lighting dia tak berapa cantik sangat .....

Oh ya ... bercakap pasal pengantin baru ... aku ada teka teki .... APA BEZA NYA PENGANTIN BARU dengan BASIKAL BARU ...... heehehhehehehehehe


Maka Terimmaaaaallllaaaahhhhhhhhh .............

Kalau dulu kita pergi kenduri kawin, orang kasi bunga telur ... la ni ala ala kalau kasi bunga telur tuh, like very the ulu ulu gitu .... tapi aku tetap suka akan BUNGA TELUR ... sebab aku memang suka bunga telur orang kawin ....!!! La ni more towards orang kasi coklat and candies ajer ... Kotak coklat dia ala ala treasure chest gitu ......

Pelamin Pesona Cinta .......
Khaizatun Ahmad .... tak ada kena mengena ngan majlis tuh ... saya ajer aku nak letak gambar dia ... ni waktu kita orang buat CoP kat MPC di KLCC .......


Jasmine .... actually muka and watak dia , remind me more to Nur Nishat di MLNG .... sama .... aiiyyooooo bila ler lak COLGATE atau ORAL B atau PERSATUAN DOKTOR DOKTOR GIGI nih sponsor majlis Asraf nih??????


Pasangan Penangtin masuk ke dalam Dewan .... ni ler yang aku katakan nih ... aku kena banyak lagi belajar dan practice bab bab lighting and indoor shooting nih!!! Banyak gambar aku ala ala lite lite blur gitu!!! No sharp laaaa ....


Tersenyum manis ... and budak tuh ala ala Asraf ler ...... (Mungkin anak buah dia kot!!!)

Cewwaaahhhh ni konon kononnya aku nak ambil ler gambar dia orang berlatar belakangkan dia orang punya slide show .... tapi tak menjadi sangat ..... tapi still aku suka jugak gambar nih ....


Di renjis renjis .... di renjis .... hehehehheee ... manis dan ayu serta anggun pengantin di pelamin ... tapi aku rasa si Sofea tuh (pengapit Pengantin perempuan ... yang mana adik/kakak kepada si Asraf) lebih nampak VOGUE and VAST dari pengantin!!!! Boolleeeyyyy!!!!!! So next time sesapa yang nak akwin, make sure ala ala pengapit dia yang nak VOGUE D'VAST lebih lebih hehehehehhehehehehee (Jangan marah ya Asraf n Rosie ... Sofea ...... gurau gurau di laman BLOG ajer kaaannnnnn .... macam ler dia orang ada baca kaaannnnnn!!!)

Pengantin yang paling penat di dunia!!!! .... aku tengok and belik belik gambar dia, banyak ala ala muka Asraf nampak very d toye tahap gaban punya!!!!! Samada dia penat ber - preparation (nak prepare apa, kawin kat hotel youu!!!) atau pun dia penat jadi Nakhoda Kapal ....... Aiiiyyyyooooooo perlu ker???????

Tak perlu you nak jeling Si Sofea tuh (dia akak ker adik you?) .... I memang rasa malam tuh dia curi limelight si Rosie sama .... eeellloooooo Sofea , tak puas ker naik pelamin hehehehheheeee .....


You rasa I nak VOGUE sangat ker Ghaz malam tuh???? I ni biasa biasa ajer ....you belum tengok I betul betul VOGUE !!!!!!!!



Apa apa ler Ghaz .... Janji kau bahagia .... aku nak kata pun susah ... sebab BLOG ni kau yang punya kaaaannnnnn ....

Shaikh Abdullah .... bukan nya DATUK SHAIKH yaaaa ... cuma Shaikh Abdullah .... nama manja SHAY .... ataupun kalau kat opis orang panggil SASO .....


Zamak .... mesti kecewa .... ala ala gambar dia tak menjadi sangat .... beria ia ler aku ni ambik gambar dia ... tapi ala ala yg kuar lari lari gitu ... tak sharp .....

Pasangan Romantis .... Rosman dan ISterinya .... bini dia siap kata , MASUK ler gambar ni dalam BLOG you yaaaa (or dia kata JANGAN masukkan gambar ni dalam BLOG!!!) Hahhahahahaa Apa apa pun, aku rasa wife dia tak kisah ... at least sapa sapa yang baca nih and ala ala nak melabur ker atau beli unit trust ker atau insurance ker , boleh contact wife Rosman ... dia memang dedicated pasal nih!!!! Gigih gitu!!!

Lagi pose dari pasangan romantis .....

Kumpulan yang ala ala dah berkahwin gitu .....

Peon tersenyum riang di samping kekasih hati .... BERCINTA TELAH LAAAAMMMAAAAA ..... (Iya ler , dari zaman USM lagi!!!!)



Syifak ... gadis manis anak CEO MISC .... masih solo lagi ... and malam tuh, ada ler dua JEJAKA ni ala ala malu tapi mau gitu ngan si Syifak nih ......


Merenung Jauh ..... by the time sampai masa mu dik .... aiiyyoooooo maybe a different theme pulak dik oiiii .... sabar yaaaaaaa .....

Nampak macam letih ajer si Asraf nih .....

Tersenyum girang si pengantin perempuan ... tapi aku perlu cepat cepat practise ambik gambar indoor nih ..... tak sharp ler ....


Baru nampak ada ceria sikit ... lapar ker Asraf?????

Ilham Sunaji ..... Aiiyyoooo dia siap offer aku untuk jadi MC pada so called YOUNG ENGINEERS convention gitu .... aiiyyyooooo perlu ker dah kertu kertu ni nak jadi MC lagi Dik Oiii ... sorry yaaaa ... bukan jual mahal ... tapi rasa nyer dah tak sesuwai dah .... ala ala jadi penulis blog yang tak bertauliah ajer ler nampaknya .......

Kumpulan Teruna dan Dara .... semuanya available gitu .....

12 comments:

  1. pics banyak kabur ek? ni semua guna lens Canon yg baru beli tu ker?? macam pakai kamera murah-murahan sajor.....*matilaaa speku...

    nak kenal dgn syifak boleh??? ehemmm....

    ReplyDelete
  2. Rush ....

    Boollleeeeehhhhh ... kena compete ngan ramai orang hehehehehhee

    Call ler dia .....

    She will be honored!

    ReplyDelete
  3. ghaazz, hang punya gambaq dah la tak sharp..ala2 double2 bertindih gitu sampai peon pon nampak double chin..

    tapikan bila tgk gambaq yg teruna dara tu baru la confirm bukan takat double bertindih..tapi memang sah peon dah gemok

    ReplyDelete
  4. hmmm drop by nak ckp background stage tue amat sesuaiiiii dgn concept pelamin...not the other way round hokehhhh...vleyy tak???!!! ;p

    ReplyDelete
  5. Aripsa;

    Ammmbbooiiiii ala ala jari yang jadi juri ker???? Tak sayang ker molot tuh??? Kalau Peon baca, sure dia ala ala nak tendang kerusi gitu hahahahaha!!!!

    Verde ....

    Hehehehe very d d sesuwai punya statement!!!!

    ReplyDelete
  6. Asmak Sudan12:00 AM

    Khaizatun tu available ke ??

    ReplyDelete
  7. Asmak Sudan ...

    Wah wah wah .... kalau berani , call ajer dia ....

    Dia ada kat Tingkat 6 tuh ....

    ReplyDelete
  8. aa la ghazz, apasal gambar blur aje.....cam ne aku nak beli DSLR nih....

    ReplyDelete
  9. Anonymous8:58 PM

    Bang Potogafer...

    Lawa pengantin tuh.... Pengantinn pompan.. mcm artist.. Pengapit tuh tak lawa mana pun.... takde nyer curi limelite.. muka dia kelat..Pengantin Raja sehari.. Seri hilang lepas 30 hari..

    ReplyDelete
  10. Anonymous9:29 PM

    Dah pengantin pakai lace, by right pengapit pakai la material lain. Ni corak lebih kurang sama je. Baju punya la sendat, mcamana nak buat keje jg pengantin, selesa ke? Lol tambah skit beads veil crown trus boley ganti pengantin u. Make up pun patot nye natural je pengapit woi. Blusher lipstick merah sgt la mak ngah! nak sorok muka bulat ke? Nak curi limelight tapi tak menjadik...kesian!!

    ReplyDelete
  11. Tak baik mengutuk orang pada bulan ramadhan ni you. I rasa semuanya cantik2 belaka... masing-masing mempunyai kecantikan tersendiri gitu.. dah takde kerja lain ke nak mengutuk orang.. tapi I geram sekali melihat orang-orang yang dengki macam you.. entah2 you tu janda tua hodoh dan gemuk yang tak senang melihat orang lain bahagia dalam perkahwinan dan berpakaian cantik-cantik dan sendat-sendat.. lol. jangan marrrreeeeee....

    ReplyDelete
  12. Anonymous8:23 PM

    Ko ni sam hipokreet la. Kata tak baik megutuk org tapi diri sendiri pun sama jek. Nasihat tak bole terima lah. Tah tah u ni abang or laki si pengapit. Haha malu la tu malu la tu

    ReplyDelete