Thursday, May 10, 2007

Setelah 10 hari Di Labuan

Hari ni masuk hari ke 10 aku di Labuan .... bila dah lama lama nih, mula ler terasa akan kerinduan terhadap family yang di tinggalkan ....

Teringat ler kat semua orang .... (Dulu kalau di Sudan, tak ler kata tak teringat, tapi sebab dah jauh, so ala ala tak main ler nak ber emo emo nih .... tapi kat Labuan nih, sebab dekat, pass tuh semuanya ala ala sama ... maka perasaan rindu tu mudah sangat timbul ....)

Bila duduk sorang sorang tuh, kekadang tu ala ala macam terdengar dengar lak suara suara mereka .... apa orang kata terngiang ngiang gitu .....

Walaupun Si Grissam , Si Hiro dan Si Scofield asyik ajak aku tgk dia orang, tapi tak sama ngan kehadiran Ibu, Isteri dan Anak anak ......

Maka Terimalaaaaahhhhhhhhhhh

Bandar Kinrara ..... inilah umah aku ... tapi bila aku dah tgk gambar nih, ala ala rasa macam aaiiyyooooooooo tak cantik nyer umah aku gitu ..... banyak nak kena mantain and buat .....

QTC tetap setia ngan aku ..... kete ni waktu aku di Bintulu lagi ..... ni arah belah atas ...

Dan ini arah ke bawah ......

Bobo pun rindu kat Ayah (aaaiiyyoooooo perlu ker ber ayah ayah ngan aku jugak?) Itulah ... Bobo rasa boring ler tak ada Ayah (sudah!!!!) ..... tak ada orag nak ajak main main .....

Iman nak turunkan satu petua kat Ayah ..... Kalau boring .... ambil jaring dan dekat dekat dekat .... cuba fokus kepada jari tersebut ..... sure Ayah tak boring lepas tuh .....

Betul ker nih Ayah ...... Sebab kalau di rumah, hari Sabtu dan Ahad, tengah hari ajer, sure Ayah ala ala tidur ajer ..... kat labuan tuh, kalau ayah rindu kat kita orang tidur ajer laaaaaa ....

Tak apa .... Akak dan Iman memang rindu dan sayang kat Ayah .... so Ayah kerja ler , cari duit ker apa ker .... then kita nikamti hasil nya yaaaaaa .....

Apa .... Ayah aku rindu kat kita orang????? Abis bila ada kat umah , kenaper bila Afiq ajak ayah main ker ... atau suruh ayah baca buku ker ... selalunya Ayah sure tertidur dulu???? Kenaper erk??????

Jangan ler bersedih Ayah .... Afiq kan pandai sebut " A Y A H" .... dan memang tiap tiap hari Afiq sebut AYAAAAHHHH .... AAYYYAAAHHHHH ......

Sudah .... tak ada maknanya nak rindu rindu ..... abis bila ada kat umah, kenaper tak pernah pun nak borak borak atau sembang sembang lama lama? Apa boring ker dengar mak bercerita cerita cerita yang sama ala ala 400 kali sehari tuh???? Kaaaannnnn baru kau rasa boring kan sorang sorang!!!!!!!

(Wife aku dah sound kat aku .... jgn taruh gambar dia ... sebab dia segan ... so tak ada ler gambar dia .... Tapi tetap di hati gitu .... Boolleeeyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!)

9 comments:

  1. Masya-ALLAH wanita mandi berkemban kain batik (kain basahan orang sini panggil) di jeti-jeti sungai (ataupun laut! tak kisah ambe) bukannya memburukkan Labuan atau Borneo, bahkan memperindahkan suasana ciptaan Tuhan!

    Bersyukur kita pada pemberian-Nya!

    Pandangan pertama tu hak kita, tuan haji!

    ReplyDelete
  2. ops mrasa!~ Akak singgah noh~. Kau sehat?

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kerana sudi singgah dik ....

    Kita orang kat sini sihat sihat adanya .... kalau senang senang singgah lagi yaaaaa ...

    ReplyDelete
  4. beautiful family.. :) u r lucky!

    ReplyDelete
  5. Han ...

    Thanks ... Insya Allah , Allah bestows the same to you ....

    ReplyDelete
  6. labahlabahoren2:05 AM

    jap nak tanye... macam mane buat gambar tu jadi macam tu?gune ape?efek ape?

    ReplyDelete
  7. Labahlabahoren ...

    Guna Photoshop .. kalau rajin browse Flickr dia ada cite pasal nih ...

    Tapi kalau nak senang, guna PLUG IN ajer ... LUCISART namanya ...

    Apa apa kalau nak tau detail, Insya Allah , saya akan ajarkan ...

    ReplyDelete
  8. Anonymous10:31 PM

    Ghaz
    Surga dibawah tapak kaki ibu, bila berjauhan mcm tu lah!

    -Petmen

    ReplyDelete