Wednesday, May 28, 2008

TGIW not TGIF

Dah masuk hari Rabu dah ... bermakna berakhir sudah satu minggu bekerja ... sebab kami di sini bekerja dari Sabtu hingga Rabu ... Hari Khamis dan Jumaat menjadi hujung minggu buat kami di sini ...

Dan Insya Allah, esok plan nya lepas Subuh (since skg dah nak masuk summer, so Subuh masuk kul 4.10 pagi ... dan iqamah kul 4.30 pagi ...) Haji Rosehaizat akan membawa kami menunaikan Umrah di Mekah Al-Mukaramah ....

Buat masa ni, kerja masih tak banyak lagi ... sebab baru nak settle down .. so masih lagi di alam familiarization kaannn .... tapi susah ler nak tengok internet kat opis kan , sebab kita orang baru ... so ala ala banyak lakunan terpaksa di lakunkan ....ala ala macam nak rebut gelaran / award pelakon terbaik gitu !!!!

Maka Terimalaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh ........................


Tak abis cite lagi pasal Hotel Danat kan, hari tuh tgh tulis terpaksaberhenti sebab dah masuk waktu Maghrib, CC kena tutup kan ... Hotel dia simple yet very clean gitu ... walaupun nampak macam nih, tapi bilik dia dalam SR 180 jugak semalam (Iya tak ya jugak, aku tak ambik pun gambar dalam bilik!)

Hotel Danat terletak kat main road to Jeddah .... tapi sebelum sampai kat Downtown Yanbu ... Jalan dia pagi pagi tak ler sesibuk mana ... kalau jem pun ala ala macam Jem Diet gitu ... lite lite ajer ...
Hotel ni satu block ngan kedai kedai (eeellllloooooo mana ada swimming pool ker garden ker apa ker ...., bilik dia siap NO VIEW gitu ....!!!!)

Sunyi jugak main road dia .... ni ambik waktu nak tunggu driver datang jemput kat hotel ... sebab untuk 2 hari yang pertama, transport di sediakan .....


Pundok .... Hotel dalam bahasa kita ... Kepada geng geng TJDP tentu ingat kenangan manis dalam van ngan driver kita cakap Arab ... nak ke Pundok Holiday Villa ....


Reception yang lenggan hehehhe ... kat sini tak macam Dubai, yg hotel dia gah gah , pass tuh reception penuh ngan gadis gadis manis ... sini NAN ADO ....

Geng geng aku yang datang nih , terbahagi kepada dua , 4 org dari TITAN dan 3 oramng dari Kertih ... yg tinggal aku sorang sorang ajer dari GTS ... aiiyyooooo ... so ini Faisal Supardi ... tengok last name pun dah tau ala ala MAWI WORLD punya pengikut kaaannnn .... Dia yang paling muda di antara kami ... maknanya umur ler ... tapi kalau jiwa tuh aku rasa semuanya rasa muda kaaaannnnn ..... muda muda lagi dah berhijrah ke negara orang kaaannnn
Yaacob Abd Aziz .... tak ada kena mengena ngan aku atau Yaacob Salim ..... dia pun dari Titan jugak .....
Yunos ... pun dari Titan ....


Dan Yazid pun dari Titan jugak .... lagi tiga yang dari Kertih , waktu aku ambil gambar dia orang tak ada ... Pauzi (ex- OGP), Radzi dan Ramli ..... tapi apa apa pun, dia orang quite friendly (atau aku yg friendly) so aku tak ler rasa keseorangan ..... I still have friends surrounding me ... hehehhehee


5 comments:

  1. Hehehe amik gambar baik baik jgn teramik gambar pompuan. Nyaya nanti ;)

    Selamat mengerjakan umrah.

    ReplyDelete
  2. Rasanya, mcm smlm ajee dpt email goodbye dr TP kita nie. Alih2, dah seminggu kat sana ekk.

    Hmm... Makin lama baca blog kat SABIC nie, makin lama, makin kuat godaan nak ke sana nie. Bertambah2 lah org kertih kat sana nanti. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:43 PM

    Saya kenal En Yunus dulu sama sama kerja di TPC. Selamat menjalani kehidupan baru En Yunus!. Semoga selamat semuanya dan berjaya ditemui apa yg dicari.

    ReplyDelete
  4. Salam.... ya Ghazzzzz!!!!! bertemu juga kita akhirnya di depan kaabah.... masyaAllah...... nak sangat pi sana lagik, nanti u invite ekkk... nak rasa berpuasa dan berhari raya di sana.... :)

    ReplyDelete
  5. Sunflora ...

    Macam mana nak ambik, nak tgk pun susah kaaannnn!!!

    Fadzili;

    Mari mari kita ramaikan Yanbu ngan warga Malaya .... contact Think Plus ... dia orang ada nak ambik lagi nih!!!

    Anonymous ...

    You buat Yunus tertanya tanya siapa ler awak nih yang kenal kat dia!!!

    Rush ....

    Tak sangka dapat jumpa you depan Kaabah kaaannn ... kat Malaya kita tak jumpa pun kaaannn .... how was your hand???

    datang jgn tak datang puasa nanti taauuuu!!!!!

    ReplyDelete