Saturday, July 12, 2014

Hiking di Hoodoo kat Tunnel Mountain

Ini bukan ler cerita tadi atau semalam ... tapi cerita hari tuh , sewaktu pergi Camping kat Tunnel Mountain.  Since dah camping, selain dari makan makan dan makan dan makan ... kami pun ada ler jugak ber-exercise, untuk membakar lemak lemak tuh kan!

Kami telah berkesempatan untuk hiking menuju ke Hoodoos kat Banff.  Sila ler click HOODOOS DI BANFF untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.  Dan andainya ingin tahu apa itu HOODOOS , sila ler click HOODOOS.   Amat menarik.

Maka Terimalaaaaaahhhhhh ........


Aisyah and Intan ...  posing before started the hiking ... Actually kalau betul betul nam ikut trail Hoodoos nib, lena turn bawah, tapi kami just ambit yang easy and nice walk jer.


Ziyad dan Syafiq ... bebudak ler paling seronok ... they don't know what is penat or tiring ... mungkin tak ada dalam dictionary dis orang kot !!!


My family ....


Abang Arabi dan anaknya Intan ...


Loving family ... Keluarga Arabi dan Rohaya  dengan Intan ...


Aku suka posing nih ... dia orang tak perasan pun aku ambik shoot nih.


Inilah hoodoos nya ... kalau nak ikut trail hiking nya, kena turun bawah ... tapi aku just ucapkan terima kasih sahaja ler ... tak larat !!!


Wild Flower atau bunga bunga liar ...


Pemandangan yang indah ... dengan lingkaran Bow Rivers


Papan penerangan / penanda ...


Jumping Joy !!!


Lagi satu posing atau view yang aku suka sangat ... nampak very scenic sangat !!!


Ziyad dan Syafiq ...


Boleh nampak hotel dan sungai yang mengalir lesu ...


Faiz posing posing ...


Zam nak buat profile picture katanya ...


Faiz lagi ...


Rohaya, Ridza dan Ilia ... Ridza dah nak demob dari Calgary ... next dia akan ke Korea sebelum ke Jepun ... while Ilia akan melanjutkan pelajaran di dalam bidang Medic


All the ladies in the house


Susah nak dapat semua ready and sedia ...


Linda, Sue dan Rohaya ...


Yusof ... anak kelahiran Canada ...


Iman dan Yusof ....


Posing from the kids


Now we are ready ....


Bunga Liar lagi ...


Iman ajak aku selfie ngan dia ....


Another view while waiting for the rest of the groups exploring the area.


Iman


Gambar ini Iman yang ambikkan ...


Path with beautiful cloud ...


Iman


Trail untuk ke Hoodoos


Aisyah snapkan gambar aku dan Iman ...


Iman dah pandai buat tanduk kat kakak dia ...


2 comments:

  1. wahhhhh
    seronoknyaaaa

    ReplyDelete
  2. Terima kasih Hans kerana sudi singgah.

    ReplyDelete