Sunday, November 23, 2008

Aisyah Dah Sekolah .....

Alhamdullilah , pada hari Sabtu yang lalu, aku dapat call dari YIS yang mengatakan Muslim Approval untuk Aisyah dah dapat .... so keesokkan harinya (Ahad 23 Nov), Aisyah pun boleh dah bersekolah .... (Iya ler dah berapa lama dah kaaannnn ...)

Wajah ceria dan ke-excited-an dia jelas terbayang di mukanya .... balik ajer kerja Hari sabtu tuh, terus ke Panda untk cari beg sekolah dan perkakas nak ke sekolah ... dia excited sangat ... and aku rasa malam dia tidur pun macam tak lena ajer ... and pagi bila aku kejutkan untuk ke sekolah , senang ajer dia bangun hehehehehee

Walaupun sekolah akan mula bercuti pada bulan 12 ni untuk sebulan, yakni, dia cuma dapat sekolah dalam 2 minggu ajer ... tak apa ler ... at least nanti bulan 1 nanti bila sessi sekolah start balik , dia dah boleh gear up kan untuk sessi tersebut .....

Maka Terimalllaaaaahhhhh .....

Kan aku kata, dia agak excited nak ke sekolah (Aku rasa aku pun rasa excited gakk ...)

Untuk hari pertama, dia kata dia nak pakai baju nih ... sesuwai ler , sebab sekarang pun cuaca agak sejuk ler ... tetapi tak ler sesejuk salju tuh!!!

Iman dan Akak ... dia orang ke sekolah pada waktu yang sama .... kul 7.45 pagi bas akan datang ambik kat umah .... first Iman ingat, kakak naik bas ngan dia ... rupa rupanya lain lain bas .... sebenarnya Hari ni Iman ada buat Field Trip, tapi sebab note yang cikgu dia bagi dalam bahasa Arab , so aku tak tau ler .... bila aku call cikgu dia, baru ler cikgu dia kata , dia orang dah pergi dah pun hehehheheheee

Sementara menantikan bas sekolah tiba , kita orang tunggu kat Laman rumah ... sebab kalau tunggu kat dalam rumah, nanti bas tuh dok horn horn banyak kali and kalau tak dengar, monitor bas tuh siap turun picit loceng rumah lagi !

Afiq jugak jadi BABY duduk kat umah .... and kalau kami cakap omputih kat rumah, dia kata kita orang cakap ALAB .... bagi dia bunyi yang lain sikit ialah ALAB .... perkataan ALAB yang dia tau ialah SAWA SAWA .... kejap kejap Afiq SAWA SAWA ... sawa sawa sana, sawa sawa sini .....

(P.S - Sawa sawa tuh maknanya SAMA dalam bahasa Arab Pasar ....)

4 comments:

  1. Alhamdulillah...
    dah berakhir dah penantian aisyah nak ke sekolah.
    Dah sekolah tu kene rajin2 tau.

    ReplyDelete
  2. Comel2nyer bebudak nii...

    ReplyDelete
  3. tahniah wat aisyah ittewww.. salammmz

    ReplyDelete
  4. Saliza ...

    Hehhehee ... so sekarang ni Afiq sorang sorang ajer ler kat umah .... tapi la ni sekolah lak cuti kaaannn ..

    Cikgu zainab ...

    terima kasih ....

    en_me ...

    Terima kasih hehehhee

    ReplyDelete