Wednesday, July 08, 2009

Hari ke 3 dan ke 4 - London

Rezeki dah jumpa Kamal di Malaysian Hall, maka pada hari Sabtu, dia dah ajak aku sekeluarga untuk pergi shopping di Shopping Outlet kat Bicester (orang London sebut bunyi Bister ajer ... kkoossseerrr) dan Swindon .... dan kalau ada kesempatan tengok tengok jugak Car Boot Sales ....

(Actually plan asal, dia nak ajak ke rumah dia pada minggu selepas aku pulang dari Paris ... tapi since dia dah tak sabar nak tunjuk Shopping Outlet dan Car Boot kat aku, maka terus ajer dia ajak aku datang esoknya .....hahahhahahaa)

Oh ya ... since kat UK nih, semua orang kena pakai Talipinggang Kalendar (pemandu dan penumpang), maka nasib baik lah, Kamal baru ajer ambik kereta baru ... so dia ada dua kereta ler ... satu kereta wife dia pandu dengan anak anak dia ... and satu lagi Kamal jadi kami punya supir (dari zaman Thar Jath sampai ler ke London, hehehehehhee)

Dan since nih gi shopping kan , so tak ada ler mood nak snap snap gambar ... sebab apa klass kalau shopping dok snap snap kan hahahahahahahaa .......

Maka Terimallaaaaahhhhhhhhhhhhh .......................

Buat masa sekarang nih, kerja kerja pembesaran dan ntah apa lagi untuk underground tengah berjalan dengan pesat, so pada Hari Sabtu dan Ahad, banyak line yang tak beroperasi. Salah satunya ialah Jubilee Lines ... terpaksa ler aku naik REPLACEMENT BUS dari Station Nesden ke Station Wembley kemudian dari sini dari train utk ke Uxbridge ... dan dari Station ini Kamal akan datang jemput aku dengan keretanya dan akan bawak aku terus pergi ke Bicester Village.

Sementara menanti kedatangan train .... tapi tak terasa tunggu lama pun, sebab train dia agak kerap jugak, walaupun pada hujung minggu.

Aisyah dok sibuk ambik gambar dalam train .... Line Metro nih train dia agak besar ....

Aisyah


Iman

Dan Afiq .....





Dalam train dia yang agak besar dan selesa ....

Sementara menanti kedatangan Kamal, kami masih sempat lagi bergambar gambar di bandar Uxbridge nih .... cuaca masih lagi sejuk buat kami dari padang Pasir nih .....

Masih lagi kena berjaket ... sebab memang sejuk.

Tiga beranak di Bandar Uxbridge ...


Setelah penat seharian bershopping sakan (sakan ker? Actually tak ada beli apa pun di sana ... hanya look see look see ajer) di Bicester Village dan Swindon Village , badan nih memang penat ... so Kamal bawak kami ke park berhampiran dengan rumah dia ... ada sungai Thames lagi .... siap ada itik liar lagi ... memang rasa tenang ajer .....

Lepas tuh gi rumah Kamal and makan makan pelabgai , badan pun terasa memang TERAMAT LETIH ler ... Kamal insist kami semua tidur kat rumah dia, supaya pagi pagi esok boleh lak gi terjah Car Boot !!! So kami sekeluarga pun bermalam ler di rumah Kamal pada malam tuh ....

Tamat hari ke 3 yang mana pada siangnya dipenuhi dengan aktiviti berwindow shopping di Bicester Villag dan Swindon ....

Koleksi bunga Ros kat belakang rumah Kamal ... segar dan besar bunga bunga Kamal yang terbiar hahahahahahaa ....

Bunga Buah Markisa .....

Aku suka akan bunga Buah markisa nih ... rasa macam bunga Hutan lak .. cantik


Hari ke 4 - Ini Car Boot yang pertama kami pergi. Ianya berdekatan ngan rumah Kamal ... dan inilah pengalaman pertama kali aku gi terjah Car Boot ... sebab waktu kat US atau Canada dulu, kami hanya terjah GARAGE SALES ajer ... belum ler nak ke CAR BOOT gitu ....

Pelbagai barang jualan terdapat di sini ... kena pandai dan cekap ajer ... kalau tak biasa and tak cekap, memang tak tau nak beli apa kat Car Boot .... Kamal dan anak anak dia memang cekap ... macam macam dia orang sambar ...

Anyway, anak anak Kamal, ffuuyyoooooo ... cakap LONDON very TALL youuuu .... bunyi dan macam orang London gitu .... cayalaaahhhhh!!!

Selepas bershopping sakan di Car Boots (kami pergi DUA car Boots ... tapi punya ler jauh perjalanan ... ), maka kami tamatkan hari ke 4 dengan saying goodbyes and Kamal hantar kami balik ke Uxbridge Station semula .... itupun dah kul 5 baru sampai rumah ... sebab keesokan harinya kami harus bertolak ke Paris pula ....

Bersambung ler lagi ......

7 comments:

  1. Anonymous10:29 AM

    Ghaz,

    It was really nice to meet you and family. your kids are adorable and how I wished you could meet the young lady. Maybe next time, yeah? A longer teh tarik session.

    ReplyDelete
  2. Anonymous9:27 AM

    Ghaz,

    Seronok betui bila ko sudi melepak kat umah aku. Itu baru secebis dari pengalaman duduk kat sini...Ehhhh baru aku perasan, dulu kat TJ aku slim....sekarang bila compare ngan ko, labu dah sama besar....ho...ho...ho..

    So sape2 yg kenal/baru nak berkenalan kalau nak dtg UK, koling2....boleh gak show around.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:47 PM

    aiyooo...nmpk sgt pakteh ni terlalu sihat....hehehehe
    xkan nak join maklang msk the biggest loser:)wwawwa,jgn marah aaa

    ReplyDelete
  4. Dear Anonymous yang pertama ...

    And thanks also for your kindness on offering your place and even nak invite us for the lunch / dinner ... terima kasih sangat .... rasa terharu sangat ... and Insya Allah kalau ada rezeki kita berjumpa lagi ...

    Hugs buat Young lady ...

    ReplyDelete
  5. Dear Anonymous yang kedua ... (yang kau pun nak buat Anonymous nih kenapa lak???)

    Terima kasih banyak banyak ler kerana kau telah bersusah payah bawak aku ke sana ke mari ... and thanks to your wife jugak sebab bersusah payah masak masak utk kita orang , walaupun anak kau tak sehat ...

    So anak kau dah OK ker?

    Aku kesal sebab aku tak mabik gambar kau orang satu keluarga ... tapi tak apa ... itu maknanya nak suruh aku ke sana lagi kot hahahahahaa

    Lagi sekali THANKS A MILLION ....

    ReplyDelete
  6. Yang Anonymous ketiga ...

    Ellllloooooooooo tak sayang mulut ker?????

    Anyway, itu tandanya Pak Teh nih sehat dan happy gitu hahahhahaaa

    Apa apa pun ... terima kasih kerana sudi nak singgah singgah ...

    ReplyDelete
  7. Anonymous1:48 PM

    anak aku dah boleh melompat....terus demand gie legoland the wk after...nasib baik ada annual pas...pie terjah any time...BTW....sonok aku bila ko mention nak naik lagi...Bab gambar...1 family...itu nak suruh aku buat lawatan balas lah tuh....kuar...kuar...kuar...

    Komen Pak Lang mmg bise....salam perkenalan lah tuh....meh join the labus club...

    ReplyDelete