Wednesday, April 26, 2006

Cuti Cuti Bersama sama keluarga ... (Hari Pertama dan kedua)

Pada cuti R n R yang lalu, aku telah berkesempatan untuk membawa my family untuk berjalan jalan di Hong Kong .... sebenarnya Aisyah yang excited sangat untuk ke sana , sebab nak pergi Disneyland .... tetapi kita hanya mampu merancang ..... Sebab apabila tiba masa nak ke Disneyland, asyik deman pulak ... kesian dia, sebab beria ia nak pergi , last last bila sampai sana, badan lak tak sihat ....

Maka terimaaaalllaaahhhh ....

Sebelum bertolak ke Airport ..... semuanya dah tak sabar dan suka sangat nak pergi ... anyway, pass tu tak tau kemana topic Akmal Syafiq hilang ....

Kita orang naik Cathay Pacific flight untuk ke Hongkong .... naik ekonomi ajer ler .... mana ler mampu nak naik bizniz ni ....Now I know why MAS makin lama makin merundum .... sebab Flight Cathay Pacific ni walaupun ekonomi, tapi amat bagus sekali services dia .... pass tu murah lagi dari MAS by RM 200 satu kepala ..... so go figure, kalau given a choice, nak pilih flight mana ....

Wajah kegirangan dan ke-excited kakak nak ke Hong Kong ...

Akmal Syafiq, senantiasa suka dan gembira .....

Air liur melilih ..... Akmal Syafiq ... senantiasa gembira gitu!!!


Bunga Hisbicus ... Bunga raya
Iman di Recluse Bay ...
Aisyah di Recluse Bay ...
Bukan senang nak travel ngan tiga anak kecil tauuuu ....
Aisyah dah fed up dan tak nak bergambar sebab tak pergi pergi ke Disney and badan dia pun dah panas panas ... tak sehat ..
Bergambar di Recluse Bay ...
Ibu dan Akmal di Victoria Peak ...
Inilah Tour Guide kita orang .... very friendly and helpful ....



Bergambar di Victoria Peak .... Kakak muka masam, sebab badan tak berapa sehat, dan pass tu tak pergi pergi ke Disneyland lagi ....Tapi perut ayahnya macam ala ala di tiup tiup gitu .....

Main main di hadapan hotel , REGAL KOWLOON, sementara menunggu kedatangan bas untuk bawak kita orang pun city tour ...

Bandar Hong Kong ..... bangunan pencakar langit di mana mana .....

Bangunan bangunan pencakar langit .... di samping bot bot

Walaupun sudah berusia, namun masih gagah lagi untuk mengemudi SAMPAN ....

Restaurant terapung ...

Restorant terapung ....

Di sebalik kemajuan .... namun masih ada lagi sampan sampan sebegini ...

Tersenyum girang ....
Aisyah ... dalam letih dan boring ... sebab tak pergi pergi lagi ke Disneyland ...

Pemandangan bandaraya Hong Kong dari Victoria Bay .... dekat ngan hotel kami ...

Walaupun penat dan badan tak berapa sehat, Kakak ikut jugak ler ayah dia nak tgk pemandangan waktu malam kat bay ni .....

Dah malam ... Akmal Syafiq pun tidur ..... dah tak gelak gelak ler kalau dah tidur

Iman pun dah nak tidur jugak .... iya ler dah malam kannnnn ....

Aiiikkkk ... Kakak yang dah besar pun nak tidur kena minum pakai botol!!! Aiiiyyyooooo

5 comments:

  1. wah! wah ! wah! ayah ngan iman ngan kakak pakai baju sedondon!! tapi kenapa perut ayah tu macam ... hehehehe ni mesti bini masak sedap nih.. :P hehehe

    ReplyDelete
  2. Hehehheeeeee ..... itulah ... ni tengah exercise ni .... takut nanti tak leh nak kempis kempis lagi hahahhahahahaaaa

    ReplyDelete
  3. gazz..
    hasli ckp, comel giler si akmal dlm air tu...hehehehehhe
    Bila nak mai Bintulu?

    ReplyDelete
  4. atenah8:18 PM

    ha punya la lama tunggu update, sekali update banyaknya pics. waaaaa jln sakan noo

    ReplyDelete
  5. atenah ... sekali sekala .... hehehheee bukan senang nak pergi cuti2 ... sementara ada rezeki dan peluang kan .... You dah beli tiket nak balik mesia ker???

    ReplyDelete