Tuesday, April 25, 2006

Sehari di KDSF (Kiwanis Down Sindrome Foundation)...

Pada setiap hari Isnin, Nurul Iman kena pergi ke Kiwanis untuk class dia .... since aku balik R n R , maka pada Isni tu, aku pun bawak dia ke sana .... kebetulan waktu aku ke sana, ada pulak lawatan dari kanak kanak sekolah di Osaka ke situ jugak ....

Maka terimalaaaaahhhhh ....

Kelas pagi di mulakan dengan sessi menyanyi .....

Bukannya senang nak suruh dia orang ni ikut menyanyi and pay attention tauuuu ...

Mereka ni suka bila nyanyi nyanyi ni .....

Salah seorang dari Cikgu dia ... kebetulan dia ni jugak Cikgu yg akan ajar Iman ...

Nurul Iman tak bawak cermin mata ... so ala ala blur dan tak nampak apa yg harus di lakukan ....

Selepas menyanyi ... dia ajar one to one .... ibubapa tak bole kacau waktu ni ... dia orang nak the kid to pay full attention gitu!!!

Sebab Iman abis awal, so boleh lepak lepak dulu sebelum going to the next activities ... sebab dia kena tunggu semua budak abis dulu ...

Begitu tekun sekali Iman cuba ikut arahan cikgu dia ....

Bagi kita yang mempunyai segala galanya , memang benda ni nampak senang dan mudah ... tetapi bagi mereka ... ianya bukanlah sesuatu yang mudah ....

Hari ni punya program terpaksa di berhentikan kerana ada lawatan dari kanak kanak sekolah dari Osaka Jepun .... dia orang siap buat show untuk semua lagi .... ada caligraphy
Dan murid murid ni akan melayan semua kanak kanak Down Sindrome dan mereka siap bawak mainan dan sebagainya ....

Manis manis jugak anak anak murid ni ....

Murid ni dia dari awal sampai akhir melayan Iman ... dan jugak Ayah Iman .... hehehheheee tara ni ler nak tunjuk skill Bahasa Jepun kan kan kan ....

Antara murid murid yang hadir ...

Siap ada Tak Kwan Do lagi tauuuuu .....

Sukanya Iman ..... dan begitu juga ngan murid Jepun tu ......

7 comments:

  1. sESUWAiiii ke ayat ini dalam blog keluarga macam ni????

    "Manis manis jugak anak anak murid ni ...."

    ReplyDelete
  2. Itu bukan TaeKwonDo itu Karate laaaa. Jepun Karate, Korea TaeKwondo.

    ReplyDelete
  3. nurul iman tu cute sangat.. nampak her attention span is good..

    tak pa.. nanti u balik for good, u arrange for a meetup ok (macam flickr meetup pulak).. hehe

    ReplyDelete
  4. Hani ...
    Hehehee ... and for your information Iman sebenarnya manja sangat ngan orang tau ...

    Trust ....
    Thanks .... for the correct jargon ... and aaiiiyyyyooooooooo politically tak correct ker kalau kita memuji anak anak kecil???? Hehhehehehee

    ReplyDelete
  5. cant wait to see Iman.. she's my favorite! :D

    ReplyDelete
  6. atenah8:21 PM

    thanks for the entry, really appreciate it

    ReplyDelete
  7. Hani ... nanti kalau saya balik mesia,datang ler jalan jalan ke Bandar Kinrara ....

    atenah ... I will write that story ... any dateline ker??

    ReplyDelete