Tuesday, June 20, 2006

Khartoum ... Sebelum berangkat

Actually semalam lagi dah sampai ke Khartoum ... tetapi baru petang nih Internet Line ada ... tak tau ler apa kena kaannn ....

Seperti biasa , waktu waktu atau tara tara ni ler lagu Kris Dayanti MENGHITUNG HARI menjadi pilihan utama kaannnnn .... dah tak sabar rasanya nak balik nih!!!

Maka Terimalaaaaahhhhh ............

View ke hadapan konon kononnya ler ....

Awan Thar Jath yang di tinggalkan ....

Semuanya tidur dalam Flight ... Aku ingatkan si Loh ni nak ler aci layan SUDOKU yang aku kasi kat dia ... tapi hhaammmppeeeehhhh .... tidur jugak!!!

Pose istimewa dalam kapal terbang ......

Bunga rose kat umah kita orang dah nak layu dah ..... iya ler musim panas kannnnnn.....

Bunga ni jugak yang tetap segar di laman rumah kami .....

Fadzilli rasa dia kurang handsome dah sebab si Qassim pelajar dari Filipino tu ksai potong side burn dia .... eeellllooooooooooo Kau ingat kau CANNTTTIIIKKKKK??????

Zakaria ... orang Darfur ... dia ni pelajar ... tapi sambil tu dia jugak sebagai ala ala kami punya tukang cuci rumah ler .....

Heeeeiiiii En Ghaz ... dengar kata you nak ke London iyaaaa .... ammmbbooiiii rasa rasa nyer perlu ker nak di canangkan kat semesta alam gitu??????

Haaaaaaaa kepada yang ala ala belum 40 an tu , sure tak tau apa itu GANTANG kaannnn ... iya GANTANG bukannya GANTENG taauuu ..... so ala ala kat Sudan ni , masih lagi ada sukatan gantang gitu .... Tapi si Fadzilli tu tak ada kena mengena ler ngan GANTANG kannnn ...

Ini pose ala ala ABIS HANDSOME gitu .....

Masuk masuk mari beli barang barang kami ... Eh eh En Ghaz nak ambik gambar yaa .... kejap yaaa ... kami nak pose ala ala tgh sibuk sibuk gitu ..... bboollleeeyyyyy!!!

Budak yang kami upah untuk bawak barang barang belian di pasar .... aiiyyooooo rasa rasanya perlu ker expatriate pergi pasar bawak barang barang kaaannnnn ....

Sibuk dia suruh aku beli "timun" dia .... pass tu bila aku kata THANK YOU .... dia suruh aku ambik gambar dia lakkkk .... kkoossseerrrr kannnn

One Thousand Million Smiles ...... Satu perkara dgn dia orang ni, dia orang apabila di bawah atau kasta rendah, memang baik .....

Beli ayam empat ekor pun dah nak dekat RM 100 lebih taauuuuuuu ..... aaiiyyoooooooo

Fadzilli dan budak kereta sorong .....

Ribut pasir di Khartoum ... harap harap biarlah berakhir ari ni ajer ....

Rasa rasa nyer perlu ker dalam dalam ribut pasir pun masih duduk berbual bual lagi kat luar tu???? Perlu ker????

Pemandang semuanya di seliputi debu debu halus .... dah nama pun ribut pasir kannnn .... bukannya ala ala ribut salji yang boleh main salji kaannnn .... ni dah kul 12:30 tgh malam .... dan baru ada hujan sikit sikit ... so harap harap nya ribut pasir akan clear ler ... so that perjalanan kita orang akan selamat .... berkat doa kawan kawan semua kaaannnnn ..... so mungkin jumpa lagi dalam masa 25 hari lagi ..... sebab BERCUTIIIIIII ....

3 comments:

  1. mmm..musim ujan ek sana..sini pun sama. so wish u hepi on R n R, moga selamat semuanyer..
    huhuhh..moh la kite menghitung hari!..hihihi

    ReplyDelete
  2. Wehhhh gi London tak ajak pun!

    Wah mahalnya ayam!

    ReplyDelete
  3. Ann sekarang ni memang musim hujan ... sejuk sejuk gitu ... tapis seronok ...

    Sunflora ... macam mana nak ajak ... awak tu nak kuar dari sana pun susah kannnnn .... so when and where is your next vacation????

    ReplyDelete