Friday, June 09, 2006

Main masak masak

Petang ni kita orang nak buat BBQ .... 2 ekor lembu along with 15 ekor Kharuf bakal mnjadi Korbann ....

Maka terimalahhhhhhh .....

Lembu pertama ..... ala ala boring menunggu kul 8 pagi .... sebab kita org plan nak sembelih kul 8 pagi kannnn ....

Lembu yang di penuhi lalat lalat ....


Terbang sang Helang bebas (mencari mangsa ker????) ..... menyambar daging daging yang di lambung oleh pemotong lembu ...... Helang tak sambar anak ikan kan kan kan .....

Koleksi Orang Orang COMEL Thar Jath ...... Lihat ler betapa Comel dan Menariknya mereka di samping Najy .....

Abg Din .......

Osman ... Tukang Masak Thai dari Rubkona .... datang tolong Fadzilli ....

Bad ... cuba merakamkan peristiwa pemyembilehan dari lensa camera nya ....

Dua ekor lembu telah sembelih ......

Sessi Melapah daging ......
15 Ekor kharuf yang bakal di korbankan ....

Sessi penyembelihan ....

Posing ramai ramai sebelum lembu di tumbangkan .....

Satu Pose, satu Kenangan ..... Menuju Puncak ......



Hairus dan Mamat ala ala takut untuk mendekati lembu tu ....

Fadzilli dan Zul .... Zul cuma datang nak posing kat dapur ajer ..... Fadzilli di import khas dari Rubkona sebab nak masak nasi Gaul Banjar .....

Rasa rasa nyer perlu ker Zul posing ala ala pegang seduk ajer???? Yang sebenarnya Fadzilli ler COOK nya ....


Nasi Beriyani ......

Gulai daging ....

4 comments:

  1. Mabruk! Job well done!!

    I now have satelite connection, no more proxies and I can see your pictures!!!

    Take care!

    ReplyDelete
  2. Syukran Ya Jamilah ..... That is good ... and hopefully now you are so actively updated your BLOG jugak hehehehee

    ReplyDelete
  3. ms vios9:11 PM

    sedapnya nasik beriyani..

    ReplyDelete
  4. Jemput makan ... jangan malu malu hehehehheee ....

    ReplyDelete