Monday, July 24, 2006

25hb Julai ..... Ulangtahun perkhawinan kami dan harijadi Isteriku ..

Pada 25hb Julai 1999 ...... adalah tarikh keramat dalam hidupku .... pada tarikh ini, aku telah menikahi Fazimah Bt Fabir ... dan aku telah mengambilnya sebagai Isteri ku yang Sah .... Tujuh tahun telah berlalu .... Dan 25hb Julai adalah tarikh harijadi buat Isteri ku juga ..... so bagi aku tak ler susah nak ingat akan Harijadi dan Hari Ulangtahun .... sebab ianya pada hari yang sama ....

Isteri ku sekarang ni berada di Ipoh sebab menziarahi Abg Iparnya yang sedang nazak ... Abg Iparnya telah di serang kanser ... aku pun terkejut tgk waktu balik R n R tempuh hari ... dari semontel montel orangnya ... skg ni dah tinggal kulit dan tulang ... memang tak sanggup mata ni memandang ... Aku memohon kepada Illahi agar kasihankan kepada dirinya ... semuga dia selamat di dunia dan akhirat .....

Maka terimaaaalllaaahhhhhh ..........

Dah tujuh tahun yaaaa Ayah dan Ibu berkhawin yaaaa .... Afiq doakan semuga Ayah dan Ibu berbahagia di dunia dan akhirat ... dan semuga jodoh ayah dan ibu kekal hingga ke akhir hayat ...

Afiq akan menjadi anak yang Soleh dan akan senantiasa mendoakan kedua ibubapa Afiq ...

Ayah jgn risau .... Afiq tetap sayang kat Ayah dan Ibu ..... Akmal Syafiq dan isteriku .. Fazimah Bt Fabir. Selamat Ulangtahun perkahwinan dan juga selamat hari jadi ... semuga usiamu di berkati Allah dan menjadi isteri yg solehah dan bertaqwa kepada Allah.

Afiq dah besar nihh .... rasa rasa nyer Afiq ada adik lagi ker???? atau Afiq anak yg bongsu????

Afiq suka ler ... sebab sekarang ni Afiq jadi anak yg bongsu niiii .....

Apalaaahhhh Afiq niii .... Akak anak yg sulong pun tak apa apa cool ajer ....

Ok ler ... Afiq tidur ajer ler dulu .... penat ler ....

Mmmmmmm tak sangka Ayah dah Ibu dah tujuh tahun berkhawin yaaa .... Akak senantiasa mendoakan kebahagian buat Ayah dan Ibu di dunia dan akhirat ....

Iman tau ... Kasih sayang Ayah dan Ibu tak berbelah bagi buat anak anaknya ... Iman senantiasa mendoakan kebahagian buat Ayah dan Ibu ....

Afiq nak tanya ayah ni ... "PERLU KER naik kete plastic nih????? Apa kelassss gitu kaaannn"
Hiiiiiiiiii ......

Aiiiyyyooooooo PERLU KER????? Bangun Bangun tidur dah nak di snapkan gamabr nih???? Perlu ker????

OK ler ... lepak lepak ler dulu .... sure akak akak aku tu tak bangun lagi kaannnnn
Aiiiyyyooooooooo ....
Perlu ker???? Mimpi ku diganggu nih?????
Bangun pagi rupa rupanya nak gi Zoo .... mmmmmm
Akak tau Ayah memang geli ngan Ular ... tapi tak apa , Ayah buat Macho, biar akak cover kan ... ala ala konon nya Ayah macho ler ... suruh Akak pegang ular kaannnnn .... Tapi Akak tak kisah ... Akak taaauuuu ...
Mmmmm .... agak agak nya kenaper ler orang agak geli sikit ngan ular nih ... perlu ker nak geli geli nih???

Afiq : Hairan ya Kak ... orang ni kenaper banyak bulu
Iman : Bukan orang ler dik ... akak pun confuse .... mmmmmmmmm

Perlu ker nak confuse confuse and tercari cari nih!!! naaaahhhhh ini senyuman manis dari ku ....

Selamat Hari Ulang tahun perkhawinan yaaaa .....

Afiq : Ibuuuuu ... lepaskan Afiq ... Afiq nak tunggang Kuda nih ...
Iman : Akak ... Kuda ni jinak ker????

Perlu ker nak bergambar gambar nihhhh!!!!!

Aiiikkkkkk ingat gajah ni suka sangat tebu ker????Tapi dah tak ada apa nak makan kaannn ... lain kali bawak ler burger McD ker , Hagen Daaz ker .... baru kelassss ...

Aiiiyyyooooooooo ni rasa macam tebu jugak ker .... mmmrrrrrggggggg

Jap ....chop chop ... Afiq heran ni ... kenaper leher dia ala ala very d panjang nih????

OK Ok .... Bergambar ler ... Iman nak rehat lakkkkk ...

Akak akak ... Hari tu akak kata unta ada kat desert tempat ayah kerja ... ni dia ada kat Mesia ni , dia pun cuti macam Ayah jugak ker????

Unta unta ni pun tgh bercuti jugak taauuuuu ... macam Ayah kita ...

Macam ni ker nak senyum kalau nak tangkap gambar Ayah??? Ajar ler .... Mmmmm tapi Senyuman Akak ala ala tak menjiwai gitu ... tak FRAGILE kata Adlin akak ....
Kalau senyuman macam ni????

Dan kalau senyum macam nih????

OK Ok lre ... dah penat dah nak senyum senyum nihhhh!!!!

Orang dewasa pun nak main main ngan kambing jugak ker????

Aiiikkkkk daun kering pun kau nak makan jugak ker????

Perlu ker nak ambik gambar aku jugak nih???? Angle En Ghaz tu tak berapa bagus leeerrrr ...

Aiiyyyooooooooooooooo Penatnyaaaaaaaa ...... boleh tak balik sekarang????

4 comments:

  1. Ghaz,
    Congrate 4 Ur Wdg Anniversary
    &
    Hepi Bday (ur luvly wife:)
    hepily...ever after!

    ReplyDelete
  2. incik ghazz...


    hepi eniberserilaa yek....

    kongrets laa tujuh tahun dah jadi laki orang....


    abg fadz yang hensem dah sampai mesia ke??matilahmak

    ReplyDelete
  3. Ghaz,

    congratulations! what a happy family with beautiful wife, dan anak2 yang sangat cute.. u r damn lucky! Semoga bahagia sampai ke akhir hayat

    ReplyDelete
  4. Dear Ann, Archmal dan Hani ...

    Thanks a lot .... and semuga Allah senantiasa memrahmati kehidupan kalian jua ....

    Thankssss ...

    ReplyDelete