Sunday, July 16, 2006

London di Hari Kedua

Semalam tidur agak lewat, iyaler Alex abis kerja kul 12 tgh malam gitu ... pass tu bila dia balik, dia call Zaidi so ala ala main masak masak tgh tgh malam buta .... walaupun mata ni mengantuk, tapi tetap layan dia orang main masak masak ..... pass tu siap makan 3 kali tambah lak tuh!!!! (Iya ler dah kul 3 pagi masih dok makan .... bersahur ker?????)

Siangnya , dah kul 10 lebih baru nak sedar ..... ala ala very the penat kannnnn .... pass tu terpaksa lak pindah ke rumah Zaidi ..... aiiiyyyoooooo very the penat and torturing taauuuuu ....

Seperti biasa, lunch di ambil di Malaysian Hall ... and lepas lunch aku dan Fadzilli ambil River Thames Cruise ......

Maka Terimaaalllllaaaahhhhhhhh .........

Inilah kawasan Rumah Alex ... tak jauh dari Earls Courts station .... tapi lecehnya , unit dia kat atas sekali ... so ala ala nak angkat beg aku yg dua tiga tu ala ala bercinta sakaaannnn gitu!!!

Maka lepas makan kat Malaysian hall, kita orang terus ambil train and ala ala nak pergi ambik River Cruise .... so ni ler yg pertama tama kami nampak ... London Eye katanya .....

Sungai Thames .. dari dulu sampai sekarang tetap menjadi commercial routes ... kalau dulu ngan jalan perdagangan nya ... skg ni ala ala tak reti reti ngan so-called-cruises cruises nih ... apakah Sungai Kelang jugak akan menjadi seperti ini????

Bangunan bangunan di sepanjang Sungai Thames .... ni dia tulis Aquarium .... tapi tak pergi pun kat situ ....

Wanita manis ni datang dari jauh ... Australia ... dia datang sorang sorang ajer ..... lama jugak dia akan bercuti ... sebulan lebih katanya .....

Bangunan yg ada di sepanjang Sungai Thames .... Shakespeare Center

Kapal yg tersadai sebelum tibanya ke London Bridge

Salah satu bangunan di tebing sungai Thames ...

Bangunan yang di jaga rapi dan di kekalkan ...

Menuju ke Tower Bridge (London Bridge dah falling down kaannnnnn) ....

Di sebalik bangunan bangunan lama ... ada jugak bangunan bangunan baru yang begitu "artistik" jugak di sepanjang sungai Thames nih ....

Lama ....

Arca / Tugu apa, aku pun dah lupa hehehehhee

Inilah TOWER BRIDGE yg aku nak tgk sangat sangat tu ..... London Bridge is falling downnnnn

Tower Bridge Pandangan sisi .... waktu kapal nak patah balik ....

Salah satu bagunan Moden dia ....

Menara apa ... aku pun tak tau

Tate of Modern Arts gitu .... aku sendiri tak sempat nak ke sini ....

Salah satu Arca yg ada .... aku suka lak ambik gambar gambar arca / patung nih hehehehehe

Arca lagi .....

Fadzilli kepenatan selepas jalan jalan .... so ala ala lepak ler kat sini ... tapi kan andainya ler kalau orang tua gemuk dan boroi yg duduk baca buku tu, aku rasa Fadzilli sure tak lepak punya ... ni sebab ala ala gitu kaaaannnnnn .....

Tersenyum manis kat depan London Eye ... tapi aku tak naik pun ... satu mahal , satu lagi sebab tak cukup masa ....

Lepas abis cruise ,tekak dahaga and ala ala lapar gak .... so beli ler air dan pancakes gitu ....

BIG BEN .....
En Ghaz and En Fadz ni datang dari Malaysia yaaaaa ......

Arca / Patung dekat bangunan parlimen dia ...

Nak ambik gambar saya yaaaa ...... Nanti I tangkap you baru tauuuu ..... (perlu ker????)

Parlimen dia .... structure building dia ni agak artistik dan menarik sekali ..

Minaret ....

Dari sudut yang berbeza ....

Posing kepenatan ....

Ingat turun kat London nak Jumpa QE .... tapi dapat jumpa kawan kawan QE pun jadi ler ....

Berapa lama En Ghaz and En Fadzilli turun sini????

Acik dah lama sorang sorang .... datang ler umah acik jalan jalan yaaaa

Kat Malaysia Acik baca katanya No 3 paling kurang ajar di dunia, iya ker En Ghaz???

Apa apa pun ... satu nasihat Acik buat En Ghaz .... Berbudi Bahasa taauuuuuu

Perjalanan diteruskan untuk ke Buckingham Palace ...

Inilah Guard yang ada kat Buckingham Palace .... tapi waktu datang tu tak ada tukar guard kaaannnn ...

Arca kat depan Istana

Dari Istana nak pergi ke Trafalgar Square

Walaupun jalan agak jauh ke Trafalgar Square .... tapi tak ada apa apa pun kat sana ... tak mabik gambar pun ... lepas tu kita orag jalan jalan kat SOHO nak tgk tgk sampai ler ke malam terus pergi ke WATERLOO STATION nak beli tiket Keretaapi nak ke Paris esok .....

12 comments:

  1. isk..apsal gatal tangan tekan komen ni...

    sker ah tgk view tu bang...

    tapi kan kan... kompius...

    apsal asyik muka abg fadz yang hensem*ikelas tau* je enterframe??

    cam nak ngorat jer rase*matilahaku*

    ReplyDelete
  2. Archmal .... Aiyyyooooo perlu ker??? Nanti YM ajer ngan dia .... hehehehheeee

    ReplyDelete
  3. wahhhhh nice pictures.. thanks for sharing..

    suka gambo makcik2 tua tu, u ambik... posing sakan je depa.. :)

    ReplyDelete
  4. Hani ... thanks ... dia orang suka dan peramah gitu .... sempat gak kita org chit chat hehehehhee

    ReplyDelete
  5. Ghaz,
    Nak buat pembetulan sikit. London Bridge dah takde kat London. Yang dalam gambar tu rasanya Tower bridge kot. And bangunan bulat tu rasanya St Paul Cathedral.
    Kalau tengok parliament building waktu malam lagi cantik sebab disimbah cahaya lampu. Lain kali nak pi London ajak la I, boleh I jadi tour guide.
    Your pictures really make me miss London la..

    ReplyDelete
  6. nnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!


    ssssssssssssssuuuuukkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    tapi ai tak leh main ym kat opis*nangis*

    bagiler id dia....*tunduk malu malu gedik*...

    sile ler blog hambe yg tak bergambar tu.... http://archmal.blogspot.com mostly abg fadz yang hensem dan lazart ituew...*larik*

    BIUNDI archmal Bloggers-Idol 2006

    ReplyDelete
  7. Dian ... waaaahhhhhhh thhhaankkss for your personal input gitu .... tu ler ... kalau you ada boleh ler tunjuk tunjuk kan kat I ni yg ala ala very the tak pernah ke London tu .... so ni you kena ler plan supaya at least PETRONAS ada lagi project yg boleh hantar org ke UK ... and pass tu jgn ler lupa nama I kannnnnn ....

    ReplyDelete
  8. Archmal .... Aiiyyooo dik perlu ker ??? Tapip tak apa ... just drop your email , nanti apa apa pun pesanan akan di sampaikan ...

    Mmmmmmm kalau dalam Open Sky (Emirates punya magazines) kata BLOGGING ni boleh open up the career opportunity .... tak tau ler lak yg ianya boleh jadi Agency gak yaaaa

    ReplyDelete
  9. akak.. eh abg..err..mane satu ni...bantai jer laa...

    biaserlahkan...ai mmg gedik dlm tenet ni..tp luar...ulat gonggok..

    archmalhatiemiey@yahoo.com

    soalan brani mati: kenapa saya rasa kompius ngan status en ghaz?

    ReplyDelete
  10. Archmal ... tapi perlu confius ngan status .... nak akak ker acik ker, abg ker , pakcik ker ... yang penting kita ni manusia dan tau batas batasan nya ...

    Ingat ... tujuan hidup ini adalah untuk mencapai Syurga yang kekal .... itulah AIM dan tujuannya ....

    Perlu ker nak confius confius ngan ciptaan Tuhan yang pelbagai iteewww????

    ReplyDelete
  11. bila oh bila mau letak gambar paris???? :)

    ReplyDelete
  12. sunflora ... baru ajer letak heheheheee ...

    ReplyDelete