Wednesday, July 19, 2006

Salah satu benefits yang paling aku suka join Project Sudan ni (iya ler selain dari Bizniz Class travelling and a chance to melancung ke serata tempat dan selain dari US$$$) iyalah bercuti STRAIGHT selama 18 hari ...... Sebelum aku ke Sudan, aku dah berkerja selama 15 tahun ... tapi tak pernah dapat peluang ambik cuti 18 hari straight!!!

Waktu cuti bebaru ni, aku rasa seronok tengok Akmal Syafiq dah makin besar ... dan dah nak boleh berjalan dah .... I really miss him and of course Aisyah dan Iman too ... and tak dapat di nafi kan my lovely wife ....

Kali ni aku tak ke mana mana pun ... cuma ada kat area KL ajer , sebab my mum tak berapa sehat ... dua kali dia kena sesak nafas .... terpaksa ubah plan ... dan aku berdoa agar ibuku senantiasa dilindungi oleh Allah dan semuga beliau senantiasa bahagia di dunia dan di akhirat ...

Maka Terimallaaaaaahhhhhhhh ...........................

Aaarrrgggggggg llllleeeepppaassssskaaannnn akuuuu!!!!

Hehheheheee .... Apa class tangkap gambar duduk duduk kaaannnnn ......

Maka pagi tu, aku pergi ke MegaMall untuk hantar Laptop aku yg dah kaput .... anak anak paling suka sebab dapat jalan jalan ... tak kira ler ke mana ....

Iman sekarang ni kalau nampak benda ni, wife aku kata mesti kena berhenti, kalau tak dia tak nak continue jalan selagi tak dapat naik ride nih .... dia memang suka akan ride ride nih ....

Apa ... bila lak kita sampai kat sini nih .... laaaaaaa tak sedar pun ... sedar sedar dah dalam kete sorong nih lakkkk!!!!

Yeeaaaayyyyyyy .... Aku nak buat perangai ler kat Restaurant nih .... ala ala aku tak nak makan apa apa pun ...... biar ayah aku tension ... dia pun bukannya selalu ada punnnn kkkaaannnnn ....

Mmmmmmm ....... Kalau Iman tak nak makan ... apa kata Akak lak nak buat perangai ala ala tak nak makan jugak ..... seronok gak kasi Ayah tension sekali sekala nih ... sebab selalunya Ibu yg kena layan kerenah kita orang, hari nih nak tgk lak macam mana Ayah handle kita orang nih .... hehehhehehehe

Ayah , kenaper ler kita shopping kat Ikea ajer nih .... sebab Iman rasa boring ler .... tak leh nak main apa apa puuunnnnn!!!!!

Dino nih rasa lembut sangaatttt ... Akak rasa sure Afiq suka nih ....

Apa???? Akak nak kasi Afiq Dino .... tak kelas ler Akak aku nih!!!! Beli ler Heli remote control ker .... atau kereta control ker .... baru ada class sikit!!!

Aku rasa kalau ler dia orang duduk ajer dalam kereta nih baru dia orang tau .... lepassskkaaannn aku ...biar ler aku ala ala merayap rayap ajer ... tak leh ker????

Sayyyyy OOOOOoooooooo .....




Bukan Hani ajer yang pergi ke Pesta Tanglung nih ... kami sekelurga pun pergi jugak .... sebab dekat ngan rumah kaannnn .... Wife , Aisyah and Iman nak confirmkan sebab kat situ dia tulis TOILET and dia tunjuk arah Masjid Shah Alam nih ... so ala ala tak puas hati kenaper tandas buat kat Masjid .... hehhehehehe tapi sebenarnya tak .... dan di sini ada Quran terkecil gitu ...

Aladdin from Chinese view ... sebab yang anjur nih datang dari Negara China

Phoenix .....
Sungguh detail dan elegant ... tak caya , tanya kat Hani ....

5 comments:

  1. aku tak paham tul pak cik nie...kejap kat sudan , kejap kat london,pastu gi paris, then tetiba hari kat kl laks...tintong laaa...

    yang penting abg fadz tu kat mane sbenonyer*larik nyorok dalam tempayan naga*

    ReplyDelete
  2. ghaz! wah awak pun pegi ye.. seronok tempat tu.. kengkadang rasa cam pi disneyland, kengkadang rasa cam pi funfair.. :D

    apa2 pun, so happy to see pic of your family... Aisyah, sangat cantik :)... Iman looks like a fun person to be with... and Afiq nampak cam very active.. hehehe You are lucky, ghaz!

    Thanks again for sharing..

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:45 AM

    Archmal .... tak perlu nak confius confius , nanti jadi CONFUCIAN kannn naya gitu .....


    Hani ... Thanks ... memang seronok gak ... kita org siap tgk show kat sana lagi ... tapi tu ler .. sebab my anak2 selalu tidur kul 9 .. so semua ala ala dah ngantuk sangat gitu ....

    ReplyDelete
  4. Sedap ya travelling ya shanana yaa.

    ReplyDelete
  5. trust .... hehehehehe sementara ada peluang ... lepas ni tak tau ler ... samada boleh lagi ker tak ....


    Ghazali

    ReplyDelete