Thursday, July 27, 2006

Wajah Wajah CPF

Pada hujung bulan ni, hanya tinggal separuh lagi team kat P2 nih ... yang lain lain akan di demob kan by end of this month .... tadi Zul Pret dah pergi dah .... kita orang ramai ramai pakat gi hantar dia kat Airport ... ala ala sedih jugak ler ....

Hari Sabtu nih lak , lagi ramai yg akan pergi .... aiiiyyooooooo very d sayu di buat nya .... hilang sudah hilai dan tawa penyeri di CPF camp ni ....

Asrul dan aku telah sebulat suara untuk buat project nih .... ala ala merakam kan wajah wajah CPF di dalam BLOG ni ... Khas buat rakan rakan di CPF Camp ...

Maka Terimaaalllllaaaahhhhhh .................
Abang BRO gitu .... Ataupun nama sebenarnya HASNI BIN HARUN .... Kita orang punya Mechanical Engineer ... dia ni kita orang gelar MEJAR (tapi dia tak suka orang panggil dia MEJAR) sewaktu ada kecemasan dulu ... ala ala dia ler ketua nya macam mana kita orang nak selamatkan diri dan macam mana nak lari gitu ..... Apa apa pun ... BRO adalah perkataan kegemaran dia .... Panggilan dia buat kekawan yg lain ....

Actually gambar ni nak dedicated buat Hairus , so aku comment ler kat Asrul kenaper, PERLU KER nak ada gambar TOMY yg lebih jelas dari Hairus???? Perlu ker??? OK OK OK ... Hairuszaman ... our Telecom Engineer ... according to Asrul , favorite word dia adalah "BIKAUSH" (Because ler tuh!!!) .. dan malam tadi dia baru ajer masak BUBUR LAMBOK yang ala ala semuanya tambah sampai tiga empat kali .... aku sendiri pun ala ala tak sedar dok makan bertambah tambah lagi .... Dia ni adalah anak murid Asrul yang pertama dalam bab ANGKAT BERAT .... and dia turun berat banyak jugak ... ala ala Irzaldy kalau tengok dia sure jealous memanjang ler ....

Aiiiyyyoooooo yang ni perlu ker nak sebut nama???? Ala ala HANI pun boleh kenal dia waktu terserempak kat KLCC tuh !!! Dan perlu ker gambar dia sorang ajer yang ada DUAL COLOR gitu????? Asrul Hazimin .... kita orang punya Piping Engineer .... dan orang panggil dia ABG ROCK ler (Kamal sorang ajer yg panggil dia macam tuh), HEALTH & FITNESS INSTRUCTOR ler ... dan pelbagai lagi ..... dan dalam ramai ramai kita orang, badan dia ler yang agak cantik sekali ... sebab ala ala angkat berat tu dah jadi rountine dalam hidup dia gitu .... dia ni suka warna OREN .... tapi tak suka makan buah OREN .... Kali ni aku rasa dia ada DUA HELAI baju FAV dia .... SUPER SURF dan SUPERMAN ... dua dua warna OREN!!!

Yang ni ....PERLU KER??????? Hehehheheeee ... So tak perlu ler nak cite ... mana ada orang puji atau tulis pasal diri sendiri kaaannnnnnnnnn ..... anyway PERLU KER??????

Hashim ... ala ala YM dia Hashimjune gitu .... very d classic (iya ler main combine combine nama gitu ... nama laki dan nama bini di satukan .... ala ala very d 60an ajer) Hashim kita orang punya Commissioning ... so ala ala dia ler paling besar di sini ... bukan dari segi pangkat tapi dari segi size badan ler .....
Hahahahaaaaa ... aku rasa sapa sapa yang kat P2 nih, tgk gambar ni ajer pass akan tersengih atau tersenyum sendirian .... MUHAMAD BIN RAMLI .... pendek ajer nama dia .... Tapi ada jugak yg panggil dia RAMLI gitu ... perlu ker nak panggil nama bapak orang kaannnnn????? Mamat is our Civil Engineer .... dia ler penglipur lara di camp kami ..... tak ada dia , ala ala LAGU tanpa IRAMA gitu .... makanan terhidang pun ala ala rasa hambar ajer .... Itulah AURA MAMAT nih .... Dia jugak ler IMAM kita orang ...... tapi kaaannn ... rasa rasa nyer kenaper ala ala very d jarang jarang jadi IMAM sembahyang Subuh gitu???? Perlu ker nak tulis?????

Lau Fan (Betul ker eje nih???) ..... Loh Zhi Shing ... our Civil ENgineer ... ala ala apa orang kata Cina yang makan Budu gitu .... Loh telah di budunisationkan oleh P2 punya orang .... tapi pass tu dia pindah ke P1A camp .... so kita orang pun rasa sedih ler ... sebab yang ala ala Size Besar dah tak ada ... nasib baik ada Hashim kaaannnnnnnn .........

Roslan Chik .... Tak ada kena mengena ngan WAN CHIK DAUD .... Kita orang punya Mechanical Inspector gitu .... tapi bebudak kat sini (ala ala semua Inspector ler) panggil dia Abg Lan gitu ... perlu ker nak panggil orang Abg ???? Ingat duduk sekolah Asrama ker??? Senyap orang dia ...

Kamal Baharin Mohamad Yusof ... Aiiyyoooooo yang ni kita orang punya Senior Resident Engineer cum Process Engineer cum (aiiyyoooo berapa kali mau cum cum nih???? Perlu ker) Kamal ni ala ala kita orang punya COMPUTER BERGERAK ler ... semua dia ada ... nak PTS ada, nak surat apa, ada ... nak cite ADA ... nak lagu, ada .... dan kalau ssapa sapa ada harddisk tu, hati hati ler ngan dia ... sure dia copy punya orang punya hard disk ... sanguup merayau dari bilik ke bilik cari hard disk nih ... perlu ker semuanya itu????

Noor Jauhari .... dan dia pun tak ada KENA MENGENA ngan JAUHARI mengenal MANIKAM .... sebab dia memang tak ada sedara ker atau kawan yang nama MANIKAM!!!! Yang ni ala ala IMAM dan GURU ler kat sini ... tapi kan, kenaper Kuliah tu ala ala mati tak di teruskan kenaper ye?????

Ahmad Nizam Dani (AND) ... senyap orang dia .... kita orang punya INSTRUMENT ENGINEER ... Sebab dia ni senyap, susah lak nak karang cite pasal dia nih ..... anyway, kawan rapat dia Hairus ... (mungkin sebab satu department kot!!!) Dan kalau seluar OGP warna biru yang di basuh di sidai oleh orang laundry, aku dan Asrul sure tau tu seluar dia ... sebab dia sorang ajer yg pakai seluar biru subsidi OGP ......

Zakaria Ibrahim .... tapi nama manja dia PAK YA .... cuma Usof ajer panggil dia "PERYA" ... ini kita orang punya ELECTRICAL ENGINEER dan bakal sarung jaket berwarna selain dari warna biru .... Minat lagu lagu lama .... ala ala lagu MY WAY tu macam dia punya LAGU WAJIB gitu .... boolleeyyyyy!!!!

Syed Nourul ... atau lebih manja dgn YM nock dia batang6969 .... aiiyyoooooo perlu ker nak pilih ala ala macam TRIPLE PLUS punya concept gitu ,.... dah ler 69, di double kan lagi 69 ... aiiiyyyooooooooo!!! Pendatang baru kat camp kita orang ....

Muhamad Rizal Ibrahim .... Antara orang yang mula mula sampai ke Site ler untuk jaga P2 nih ... Jiran bilik aku jugak ....

Inilah kita orang punya Project Director Rosli Mohamad... dan dia pun tak ada kena mengena ngan DATUK K , walaupun misai cari makan ala ala nak dekat sama kaaannnnnn .... tapi tak leh nak tulis banyak banyak , nanti kalau ada Project International, dia tak nampak lak aku ..... heheheheeeee
Mohd Yusof Abdullah ... keturunan Iban dari Miri .... Dia ni ala ala jadi bahan dan sumber Inspirasi buat Mamat ... kalau dalam karaoke orang panggil dia USOFWI .... dan dalam linguistic orang nak buat USOFSAURUS .... Ringan tulang .... kalau dulu (dulu ajer taauuuu ... skg nih dah tak ada pun) .dia ler yang selalu goreng ikan masin .....

Salsabri Sulaiman ..... Apa kau ingat kau muda lagi ker???? Nak panggil semua orang ABANG gitu???? Eeelllloooooooooooo ......

Saiful Badrillah ... the Commissioning Manager ... pun orang /pendatang baru kat Camp P2 nih ... ala ala pabila camp P5 dah nak tutup, dia pun bermastutin ler kat sini ....

Husin ... legenda PENAMPAR SABAH!!!! Aiiyyyoooooooo perlu ker nak tampar tampar orang nih???? Orang Sabah , tapi dia kat kenal pun ngan ADAM AF2, LINDA AF2, MAS AF2, MARSHA AF3 dan jugak FELIX AF3!!!! Dia cuma tau ...... Muthu sahaja!!!! Perlu ker????

Zulkiflie Mahmud .... Jejaka Handsome dari Jengka dan jugak pakar buat Roti Canai di P2 Camp ni ... dia tanya aku, ada tak aku dapat feedback pasal dia ... maknanya ada ker pembaca BLOG ni yang bertanya kan dia ... apa PERLU KER orang nak tanya ala ala macam mana nak ke Bandar Pusat Jengka tu????

11 comments:

  1. Ghaz. Blog hang ni macam blog nak mencari jodoh pulak. Perlu ke???

    walkingquietly.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wahhhh rasa macam dah kenal everybody hehe :) .. good work Asrul&Ghaz on the pics.. very artistic :) .. Im sure its gonna be a sad moment for each of u guys.. ye la, dah macam family sendiri gamaknya bila dah duduk kat sudan tu lama... tapi balik malaysia tu, keep in touch ya :) .. kita minum kopi kat gloria jeans klcc :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:43 AM

    i minat betul dengan renungan mata abang dari jengka tu. is he still single? Abang Ghaz nanti tolonglah bagitau kat dia that kalau sudi tu hantarlah email kat I yek?

    cheers
    pumpkin.pie@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. trust ... Bukan mencari jodoh .. tetapi ala ala bait bait yang amat bermakna kepada kami kami di Thar Jath camp P2 nih ...

    Hani ... Kami terlalu rapat ... rasa sedih sangat ... Sanggup kami pergi ke Airport pagi dan petang ... kelmarin , semalam, hari ini dan esok ... demi sahabat yang tercinta ....

    Pumpkin Pie ... satu sahaja "PERLU KER"????

    ReplyDelete
  5. Buat Ghaz, Asrul n members lain yg still @TJ...HEPI WORKING! :)

    Man Powers F Malaysian..ahakss

    ReplyDelete
  6. Ann ...

    Lama tak dengar cite ... anyway , Asrul dah samapi Mesia dah .... he is no longer in TJ wwwoooaaaaaaa ....

    ReplyDelete
  7. Ghaz,

    hari2 visit ur blog
    never miz tau..ahaks
    even lately nie bz skit..
    almaklumlah layan org dah kat sini kan kan...hihihi

    no wonder lah u unhepi..
    asrul dah mlagkah f TJ ek
    sabar2 ek... (:

    ReplyDelete
  8. BIUNDI ARCHMAL forBLOGGERS IDOL 2006

    vote kat sini --->> http://archmal.blogspot.com


    tenkiu...

    ReplyDelete
  9. Archmal ... Tentu ramai yang akan mengundi Archmal nanti .... don't worry ... kenaper tak tulis dalam Shoutbox ...???

    ReplyDelete
  10. Anonymous6:46 AM

    salam~~
    huhuhu...search2 internet tgk2 ade name my uncle dalam blog mister~ =D
    anyway..saye anak sedare AND (ahmad nizam dani) hehehe..
    sorry..tumpang lalu je..saje je nak visit2 blog org..suke bace kisah hidup orang lain ^-^

    ReplyDelete
  11. Anonymous1:58 PM

    Kirim salam saya kat Ahmad Nizam Dani. Tiba2 teringat pulak kat dia hari ni. Kitaorg lost contact tapi sbbkan teringatkan dia saya cuba surf internet cari dia. Dia dah kahwin?

    ReplyDelete