Sunday, October 08, 2006

Aisyah Syafiqah, Nurul Iman dan Akmal Syafiq

Aisyah Syafiqah, Nurul Iman dan Akmal Syafiq .... tiga nama ibaratkan permata yang tak ternilai buat diriku .....

Apabila berjauhan, memang terasa begitu rindu sekali terhadap mereka .... rindu akan hilai ketawa, tangisan dan keletah mereka .....

Maka Terimaaalllaaahhhhhhhhhhhhhh .....................

Akmal Syafiq ... versi comot ... baru lepas makan ....

Iman pun sama ... aku ambik gambar ni waktu dia orang baru lepas makan ....

Akmal Syafiq masih lagi belum puas makan ... ni dia main ambik ajer cokelat ... pass tuh kakak kakak dia lak, lagi kasi ....

Agak tension gak si Akmal Syafiq ... iya ler ayah dia asyik nak ambik gambar ajer ... ala ala tak senang dia nak makan ....

Tak abis abis lagi ker nak ambik gambar ni Ayah .... Ni yang buat saya tension nih ....

Akak telah siap nak pergi ngaji .....

Tak kira di mana, kalau ayah ngan camera sure ayah nak ambik gambar nyer ... seronok sangat ker ambik gambar tuh ayah???

Iman pergi rehearsal utk concert sekolah Kiwanis dia ....

Kan Afiq dah kata, Ayah sure ambik gambar nyer ..... perlu ker ambik gambar banyak banyak nih ayah???

Cikgu Iman bersusah payah nak suruh anak murid dia ikut a very simple steps (simple ler bagi kita yg normal nih ....tapi bagi dia orang, agak rumit sekali ....)

Masing masing ngan aksi dan dunia sendiri .... lain cikgu suruh buat lain yg dia orang buat ... Iman dari mula sampai abis tak leka leka ngan aksi minum teh dia ... tapi dalam lagu ni , mana ada aksi minum teh Iman ooiiiiiii ...!!!!!

Ada yg buka baju, ada yg buat aksi sleeping (itu yg sepatutnya), ada yg hanya tengok ajer , ada yg ala ala nak buat apa eh .... itulah aksi aksi anak anak Sindrome Down dalam rehearsal untuk dia orang punya macam graduation day.

Aisyah dan kucing kesayangan dia buat masa ni .,... KITTY ...

Kitty, kucing ni Fadzilli yg kasi ...

Ooooooooo plllleeaasseeeeeeee not any more pictures /photos taking .... Afiq dah tak sanggup lagi dah !!!

Tak apa ler Ayah, kalau Afiq tak nak ambik gambar , ambil ajer gambar kita orang kan kan kannnnnn ....

Inilah ibuku ... sudah tujuh tahun dia mengalami stroke ..... sekarang nih tak berapa sehat sangat ... sejak puasa ari tuh, tak lalu nak makan waktu berbuka atau bersahur ....

OK ler Afiq senyum ngan air liur melilih buat ayah ... tapi cepat ler sikit , sebab Afiq nak main ni .....

Senyuman manis dari Aisyah Syafiqah .... dia risau sangat sebab bila aku tunjuk kalau search dalam GOOGLE and type nama AISYAH SYAFIQAH akan keluar result BLOG nih ... ala ala semua ornag akan tgk dia gitu hehehehehe

OK ler Ayah .... cepat ler .... tadi dah ambik dah ... ni mari ler kita main dulu Ayahhhh!!!!!

Iman tak kisah ... ambil ler gamabr Iman banyak banyak Ayah ....

Senyuman manis dari dua anak dara aku .....

Lari laaaaaaa ... Ayuh Kudaku Lariiiiii

Ayyaahhhh ... kenaper kuda ni tak jalan???? Apa kelas kan!!! Jom ler kita naik kuda yg boleh jalan ayah ....

Merenung jauh ......

Dah Dah ... Afiq dah tak nak senyum dah .... Afiq nak main bukannya nak mabik gambar datang sini tau Ayah ......
Wweeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ................

Yyyyeeeesssiiiirrrrrrr ..... Ni baru Afiq suka ....

OK Kak , lepaskan Afiq .... Afiq nak naik lagi !!!! Cepat ler Kaaakkkkk ....

Ayah tak abis abis lagi ambik gambar ker????

Kakak .... dah besar dah ... tahun depan dah masuk darjah satu dah ...

OK Kak ... lepaskan saya sekarang ... Afiq nak cuba pergi panjat sendiri lak boleh????

Anak sapa , aku tak tau ... tapi dari mula aku sampai ... hinggaler aku nak balik , dia ikut anak anak aku ajer .... tapi bijak budak dia .... petah berkata kata ...

Acara favorite di Taman ni ialah bagi ikan makan .....

Keindahan di Taman Bukit Jalil

Taman dia luas .... seronok kalau gi jogging ker atau jalan jalan

Kawasan jogging trek ...

Menuju punnccaakkk ....

Salah satu Wakaf di Taman Bukit Jalil

OK ler ... Since Ayah dah nak balik Sudan semula ... Afiq senyum ler utk Ayah ....

Tak cukup lagi ker????

Aiiyyyooooooooooooo meh sini camera Ayah tuh ... meh Afiq ambik gambar Ayah lak ... nak tak????

6 comments:

  1. malas la nak komen banyak2.. I always love your kids' pictures.. they r sooo adorable :)

    gambar 'tak sangguppp' afiq tu buat I tergelak sorang2.. :)

    ReplyDelete
  2. Hheheheee ... terima kasih ler Hani ... nanti musim Raya datang ler umah yaaaa ... I mungkin buat Aqiqah untuk Afiq lepas raya nanti ... datang ler ...

    ReplyDelete
  3. Ghazz,

    Comelnya diorang ni..Kim Salam kat semua and selamat Berpuasa and Hari Raya Aidilfitri...Kalu wat rendang tu, jgan la lupa ek

    Ciao!

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

    Hansac @ walkingquietly.blogspot.comjfls

    ReplyDelete
  5. hey there ghazz...wah wah wah meriah nyer ghazzie's blog nie...miss ur 'kecoh'ness...so bile msuk gts???

    - verde d' gorgeous -
    (biler lagie nak 'masuk lif tekan sendiri kannnn' ;p dah tue u takde dah nak call me gorgeous...huhu)

    ReplyDelete
  6. best gile akmal syafiq.

    ReplyDelete