Saturday, December 17, 2005

Lepas Makan pergi cari Kayu Apiiiiii!!!!!!!!!

Zaman aku kecik kecik dulu, pernah jugak kena pergi cari kayu api ... sebab waktu dulu, dapur kayu masih ada lagi (itu dolu dolu laaaaaaaaa .... )

Dan kalau kita tgk cite Mas Merah, Bawang Putih Bawang Merah, dan satu dua lagi cite melayu, pasti akan kedengaran dialog yang berbunyi " cari kayu api"!

Dan di Thar Jath ini, Cari kayu api, adalah activities rutin orang sini ....

Maka terimaaalllaaahhhhhhh ...............





(Kali ni tak ada caption nak tulis, sebab tak tau and tak ada idea ... anyway , photos already describe thousand of words kaannnnnnn)

5 comments:

  1. sib baik u 'oll's x yah cari ittew kayu..all provided!...hihihi
    hepi working!

    ReplyDelete
  2. da nasib baik jugak kita orang tak kawin ngan orang sini ..... aaaiiiyyoooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. ms vios2:57 AM

    Mr Ghaz,
    Apasal abg2 yg berjaket biru dalam photo tu tak nak tolong angkut kayu api erk? kecian kat aweks tepi depa tuh.. tak gentleman langsung..

    abg2 jacket biru : ampum.. kuikuikui

    ReplyDelete
  4. ms vios -- bukannya tak nak tolong , tapi adat dia orang , hanya orang perempuan ajer kena angkat kayu api!!! Hehehehehee ....

    ReplyDelete
  5. ms vios5:18 PM

    nasib baik tak jd orang perempuan sudan. ;)

    ReplyDelete