Thursday, December 29, 2005

Mir Mir Dan Leer ..... Setia Menanti

Pada Hari Jumaat yang lepas, aku telah berpeluang mengikuti kawan kawan pergi ke daerad Selatan dari Tapak Project kami iaitu di Mir Mir dan Leer .... Tujuan nya adalah nak tengok keadaaan kawasan di sana , andainya kami di beri peluang lagi sekali untuk menjayakan project WNPOC bagi Block 5B tu ...

Keadaan kawasan dia amat berbeza dengan Thar Jath ... masih lagi menghijau dan puluhan species burung berterbangan berkawan kawan dengan bebas tanpa ganguan (Tapi tak dapat tangkap gambar , sebab dalam kete .... dia orang tak nak berhenti , takut ada orang serang hendap lak!!!)

Suasananya amat menakjubkan sekali ... aku tak terasa pun dua jam perjalanan ... rasa terlalu pantas masa berlalu ....

Nak cite cite ni nanti kata propa pulak ....

Maka terimaaalllaaahhhhhh .....

Sebelum bertolak ... masing masing excited dan gumbira sekali!!!

Lembu lembu banyak di pelihara ....

Aiiyyyoooo kalau ler kena tanduk .... aiyoyoooooo ak dapat nak bayangkan!!!

Tenang, Damai dan begitu indah sekali ... teringat lak kat Kedah dulu waktu PFK project dulu!!! Begitu Indah dan permai ....

Rumahnya yang unik dan tersendiri





Kanak Kanak ler orang yang paling gembira apabila di minta untuk berposing ...

Dan juga para gadis gadis manis

Aiiyyooooo perlu ker angkat tangan tinggi tinggi ni???? Perlu ker ini semua??? Tapi dia orang tetap ramah dan mesra menerima kedatangan kami ...

Hasnul posing ala ala MACHO gitu untuk semua yang baca BLOG ni ...

Jan and Zahar ... kawan satu University and dah kenal anatara satu sama lain long long time ago .... even isteri isteri dia orang oun kenal mengenali antara satu sama lain ... dia orang ni berdiri sama tinggi gitu!!!

Wajah wajah anak anak tempatan ....



Orang Tempatan bersama sama aku ....

Perjalanan yg seronok pun, kalau tak makan tak seronok gak ... so kita orang stop kat MIR MIR SQOUK untuk menjamu selera ... so boleh tau betapa LAPAR dan SEDAP nya makanan tu ... Lihat expressi muka muka mereka!!! Kat Belakang sekali tu Arman ... aaiiiyyyooooooooo !

Kawasan pasar dia ... pose ni lepas makan ...



Dua gamabr yg paling aku suka .... anak dia kat belakang tu letih sangat sampai tertidur tidur naik basikal .... quite ooonniikk gitu!



Perarakan sempena menyambut Chirstmas ... sebab orang orang sini kebanyakan nya adalah kristian ...

Bunga bunga indah di kolam kolam di sepanjang perjalanan ..... tapi tempat yg kita orang berhenti ni tak ada ler bunga sangat ...



Ikan keli salai di sepanjang perjalanan ..... cute gak dia selang seli kan daging ikan keli tu!!!

TOMBAK Man from Malaya ....

Teringin ke sini ... jgn lupa tempah tiket bas awal awal ... kalau tak, nanti kena duduk kat atas bumbung youuuuu!!!!!

3 comments:

  1. ms rita1:13 AM

    cutenya baby yg tido atas basikal tu..

    ReplyDelete
  2. syukur kita kat sini hidup x sesusah dia org.
    *entry yg menarik...hihihi

    ReplyDelete
  3. mantazakka12:46 AM

    salam. Bang, msh x ngan saya... jd teringat masa keje ngan Abang-abang OGp kt sudan dulu ler.... hihihh...

    ReplyDelete