Friday, May 12, 2006

Al-Fatihah ... Buat Allahyarham Arieff Ceasar Abudllah

Pada 4.00 pagi tadi waktu Malaysia, Arieff Ceasar Hill Abudllah, kawan kepada kami semua, telah meninggalkan kita semua .... tinggalkan isteri dan anak perempuan yang masih kecil ......tinggalkan dunia yang fana ini .... untuk kembali ke alam baqa .....

Pemergian beliau amat mengejut di kalangan kami .... dan buat diri ku sendiri, sedih ler jugak .... sebab baru ajer bercakap tentang beliau ngan Masnoor dan Kamal waktu breakfast semalam ..... Dan waktu menulis ni pun, aku masih rasa sedih lagi .....

Marilah kita sama sama hadiahkan beliau Al Fatihah .....

الفاتحة

1 Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
2 Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
3 Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
4 Yang menguasai di Hari Pembalasan مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
5 Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
6 Tunjukilah kami jalan yang lurus, اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
7 (yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّ


Arieff Ceasar Hill Bin Abdullah di lahirkan pada 19 June 1968 ....

Arwah bersama sama rakan rakan sewaktu P2 ada buat makan makan kambing pada bulan December yang lepas .....

Que for food ......

Gambar ni mempunya cerita dia tersendiri ..... Sebab kat project ni, kami ada dua orang Serawak, Usof dan Ariff .... so kita orang selalu ler ala ala tease dia orang ni .... and waktu mula mula sampai TJ dari R n R , Yusof ala ala tak bercakap ngan Arif ... but then , Rizal manage to capture perbualan intim dia orang kat belakang control building ni .... well hanya hanya orang P2 Thar Jath akan memahami akan gambar ini .....


Bila tengok gambar ni aku ala ala terkilan pun ada .... sebab dia selalu ala ala push aku utk ambik gambar dia ... tapi aku macam tak layan ajer ... iya ler ... sebab sentul sentulan sibuk suruh aku ambik gambar dia orang (aku jual yaaa ... sekeping SD 100 sahaja) ... dan sampai skg gambar ni aku tak print print lagi .... rasa rasa nyer perlu ker aku printkan gambar ni dan pass to his family??? Sedih lak aku!!! Ni gambar terakhir dia waktu dia sakit mata ....

Berikut ialah gambar gambar Arieff in action , supply by Kamal SRE .....








6 comments:

  1. al-Fatihah buat Arieff. Semoga rohnya di cucuri rahmat. Arieff meninggal di malaysia or sudan? dia tak sihat ek?...

    ReplyDelete
  2. Dia meninggal di Hospital Serdang ... salah satu sebab mungkin dari impact kemalangan! Dua hari sebelum dia balik Mesia untuk cuti, dia telah kemalangan di Khartoum .... tapi waktu tu doktor X-Ray kata tak ada apa ... bila balik Mesia Doktor sahkan salah satu sebab kematian kerana blood clot ... mmmm ntah ler

    ReplyDelete
  3. Anonymous7:45 AM

    al fatihah & takziah ke atas keluarga arwah.

    aku tersesat ke mari sebenarnya.. mencari blog arwah ghaz yg meninggal bulan lepas.

    kalau sudi singgahlah blog dia.

    http://hatikubicara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. innalillah...alfatihah untuk rohnya

    ReplyDelete
  5. Moga arwah d tempat kan d kalangan para solihin.

    ReplyDelete
  6. moga roh nye ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.

    ReplyDelete