Wednesday, March 15, 2006

Bersambung Cite Hari tu

Ni nak sambung lagi gambar gambar yg di ambil hari tu waktu pergi Heglieg .... tak ada ler very the great photo or story yg nak di citekan ni .... tapi ...

Maka terimalaaaaahhhhhhhhhhh ...........



Letih ker Dik atau Malu???? ....

Bawang ni kita orang makan mentah .... tapi sebelum kita orang makan, lalat lalat dah rasa dulu dah tau!!!
Sibuk nya tuan punya kedai ......

Inilah bahan bahan untuk di niagakan ....
Masing masing tak sabar menunggu ketibaan makanan ... cuma si Hairus (yg ala ala ada jambang tu ... iya ler sejak dah jadi committee untuk MAJLIS ILMU DALAM IMAN gitu!!!) yg suspen, sebab dia yg akan bayar !!!

Inilah hidangan yg ada kat sini ..... kali ni Hairus yang belanja , sebab duit SD dia ada banyak .... Sempoi ajer , tapi lazattttttttt .... memang sedap ... sampai bila kita orang dah sampai kat TJ pun , masih lagi cakap cakap pasal makan kat sini tauuuu!!!

Ni kali pertama jumpa .... baju bersih lagi ... pass tu tak reti reti ker nak basuh ...

So selepas 3 hari ...... Alahai budak ni, dari dulu sampai skg ngan baju ni ajre .... aku rasa macam nak tolong bukak baju dia dan sental sikit ..... Very the comoz of the year ones ....

Aiiiyyooooooo Apa motif makcik ni bila aku nak ambik gamabr dia ajer, terus siap posing duduk mencangkung macam tu??? Pose menarik ker????? By the way, mak cik ala ala macam show off gak, bila aku kata "MALA..." dia siap kata .." No ... How are you?" aiiiyyyoooooooooooo cakap London youuuuuuu!!!!

Rosman dan Hairus tgh cuba skil nak masak daging goreng dia .... inilah keadaaan dapur tempat masak tu ... selalu nya kat depan ajer ... Klaassss kan dia orang!!!

Macam macam adaaaaaa .... Nak beli baju pun ada jual kat pasar ni tau!!!!

Tempat basuh membasuh dia di sebelah depan ....

Bergambar beramai ramai kat Depan kedai makan di sini ... Yg sini punya daging sedap .. sebab fresh lagi dagingnya ... terasa manis lagi tauuuuu

Selera sekali Jan makan .... tapi hari ni (15 March) Jan dah demam dah dua hari dah ... kesian aku tgk dia ... muka abis pucat ... suara ala ala Ella baru nak belajar nyanyi gitu!!

Naik naik naik .... tak cukup kat dalam bas, kat atas bas pun boleh jugak !!! Janji sampai kan kan kan n......
Inilah "pekan" yg kita orang singgah atas sikit dari Heglieg ..... Mudah ajer ...
Kedai kedai yg di bina sebegitu sahaja .... janji ada tapak!!!
Inilah keadaan hutan dia ... akusuka sangat tgk contrast kat sini .....
Terus rasa macam nak posing .... tapi kalau perhatikan betul betul ... kat belakang tu Usof tgh kencing ... heheheheheh perlu ker pergi jauh jauh????

Seorang kerja , tapi sepuluh yg tengok ... Boolleeeyyyy!!!! Bila agaknya nak siap ni??? Pegang tu pun ala ala Miss World nak pegang cangkul ajer!!!

Tuai Padi antara masak .... Esok jgn layu layuan ...... Hahhhhahahahaha bukan setakat padi ajer kena tuai, gravel pun perlu jugak main tuai tuai youuuuu!!!!

4 comments:

  1. WAHHHHHHHHHHHHHHH Ghaz!!!

    Best nyer cuci mata :) Segar sikit rasanya.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Heheheheeeee .... Itu sahaja yg mampu kita type ...

    ReplyDelete
  3. Ghaz, cakap pasal makan ni.. ari tu, masa ter-browse2 blog ni, ada tengok makanan 'ful'.. was it kacang ful? kalau ada, cuba cakap sikit cemana masak dia..sebab kacang ful middle east style, dah tau.. kacang ful, sudan style, belum tau.. :P

    ReplyDelete
  4. Hani;

    Nanti I updatekan pasal ful ni kalau I ada terserempak kat Site ni ... ya ya ya .... Sabarrrrr ...

    ReplyDelete