Sunday, March 19, 2006

Sudanese Ful ... Makan Ruji di sini

Baru baru ni, Hani bertanya macam mana nak masak Ful Sudanese .... aiiyyyooooooo rasa rasa nya kalau nak buat show masak pasal Ful ni, ala ala tak ada orang tengok kot ... kalau orang tengok pun sebab TV dia tak leh nak tukar channel lain .....

Maka Terimalaaaahhhhhhh .......

Inilah peruik/belanga yg digunakan untuk memasak ful ... Ful ni kena rebus lama, mungkin setengah hari atau lebih ....

Ful yg telah siap di rebus .... selalunya dia orang makan lecek lecek kemudian taruh ler minyak zaitun sikit, garam sikit dan kalau lebih pun ada ler taruh Sudanese Cheese ..

Masing masing nak berposing ... sebab dia tau ada satu orang anak dara dari Malaysia yg nak tau pasal Ful ni ... so dia orang kata, dia orang sanggup untuk pindah ke Malaysia tauuuu!!! Ammmbbiiiilllllaaaahhhhhhh Daaakkkkuuuu ....
Ini semuanya pose ala ala nak tarik perhatian ler ....

Sambil potong bawang dan buang kulit ubi ... sambil berposing ... tapi perlu ker usung radio itu kesana ke sini????

2 comments:

  1. Ghaz,

    THANKS! Sebab kalau buat Middle East punye FUL, memang I reti.. sebab itu memang makanan Family kalau berjumpa sesama adik-beradik.. Sedap!!! tu yang nak belajau cemana buat sudanese FUL.. kot kot boleh try next time hehe

    ReplyDelete
  2. ms vios8:17 PM

    Ms Hani.. sudanese ful x berapa best ( for me la) compare yg middle east nyer ful ;). Then sudanese ful kalau tak silap I dia org makan dengan cheese .. betul tak mr ghaz? Tp I suka Sudanese sup.. besttt

    ReplyDelete