Monday, February 27, 2006

Hijrah

Musim Panas kembali lagi ... so rumput rumput kering kontang dan sumber air berkurangan ... sudah menjadi lumrah orang orang tempatan di sini yang mereka akan berhijrah membawa ternakan ke Selatan untuk mencari air / makanan buat haiwan ternakan mereka ...

So skg ni kalau kita kuar dari Site , akan nampak ler berbondong bondong lembu lembu berhijrah ke selatan ....

Maka Terimalaaaaahhhhhh .....

Posing Maut??? Iya ler kalau ler tersalah cakap ngan dia orang, aku rasa mau tak nya dua tiga lembing tu kena kat badan kan kan kan .....

Inilah keadaan lembu lembu yang di "herded" ke arah Selatan ... memang kena tunggu ler dalam dua tiga minit untuk meneruskan perjalanan ... kena kasi lembu lembu ni clear dulu, baru boleh jalan ....

This is Photo of The Year (Tak perlu nak edit atau touch up lagi) ...... Actually aku tak pun terlintas nak tangkap gambar pasal penghijrahan lembu lembu ni, sebab it is really irrating ... bila kita nak lalu kena tunggu dua tiga minutes lak gitu baru ler boleh lepas .... suddenly aku nampak budak ni ayah dia tgh dukung ... and too bad .. aku tak bawak my camera lak .... anyway anyhow, nasib baik ler Kamal ada Sony T7 dia .... dapat ler jugak aku tangkap gambar ni .... bayangkan ler macam mana perasaan budak ni, ngan lalat penuh satu muka ..... Aku really really really feel sorry ... and to tell you the truth .... I really miss my children ......

3 comments:

  1. Insaf dan terkujat sebentar.

    ReplyDelete
  2. terkedu sekejap tengok gambar budak tu... sayangnye, gambar muka expression bapak dia terpotong separuh hehe

    wuuu rasa nak bawak balik malaysia, nak give him a chance to have a better life..

    Kengkadang for little2 things, we complaint so much.. panas la.. jam la.. we are NOWHERE compared to this kids..

    :(

    ReplyDelete
  3. Dear Hani and Trust ...

    Itulah ... tetapi for them ... it is nothing ...

    Allah maha Adil dan Maha mengetahui ...

    ReplyDelete