Wednesday, February 08, 2006

Siri Menjelajah Iran - Bahagian Ketiga

Apabila lepas makan ... perut pun kenyang ... dan mata pun ala ala mengantuk kannnn ..... tapi Sadegh ajak aku pergi ke bahagian Utara Tehran .....

Di teruskan perjalanan ....

Maka Terimalaaahhhhhhh ......

Bandar Tehran mengalami kesesakan yang agak teruk ... sana sini jem ... nasib baik waktu WINTER and sejuk ... kalau tak sure angin satu badan kan kan kan ....

Kawasan Utara Tehran adalah pergunungan ... dan of course ada salji ... dah lama tak tgk salji, rasa macam jakun pun ada tauuu!!!

Pemanadangan di musim dingin ......


Mahdi ... Abang Ipar Sadegh, yang bersusah payah ke hulu dan ke hilir bawak aku jalan jalan ..... Tak ada nak merungut ker atau mengeluh ker ...

Sadegh dan Bahareh .....

Teringat zaman sekolah dulu, kalau waktu winter, kena jalan kaki nak ke sekolah .... Tuhan ajer yg tau betapa "rajin" nak ke kelas!!!




Aku dan Sadegh ....

Bandar Tehran dari Utara ...

Bandar Tehran ... ada Communication Tower yang sedang di bina ... sebijik macam KL Tower tauuu!!!

Apartment/Condo mewah tumbuh bagai cendawan di kawasan Utara Tehran ...

Bahareh .... Aku suka akan kombinasi warna biru tu ... nampak menyerlah di dalam salji ...

Kedai / Kiosk menjual makanan/minuman ringan serta barang barang runcit yg kecil kecil ...

2 comments:

  1. uishh cun gak Baherah nie. jgn Ghaz teruja dah la..kes naya nti...hikhikhik

    ReplyDelete
  2. Aiiiyyoooo Ann perlu ker itew semua??? Tak baik tau, sebab tu kan dah macam pangkat anak anak gitu!!!

    ReplyDelete