Wednesday, February 08, 2006

Siri Menjelajah Iran - Bahagian Kelima

Kalau di Sudan ni, waktu breakfast dia orang ala ala dalam kul 11 pagi gitu ... tapi kat Iran, macam kita kat Mesia gak ... sama , pagi mesti nak sorru punya ....

Kat Iran, breakfast terkenal ngan roti dia (lupa lak nama nya ... harap SADEGH boleh kasi tau kot!) .... FRESH .... Direct from Oven to the mouth gitu!!!

Maka terimalaaahhhhhhh .....

Menunggu giliran untuk membeli roti di pagi hari .... ini adalah aktiviti aktiviti lazim orang Iran ... pagi pagi mesti kuar umah beli roti dulu ... macam dalam cite cite Iran gak ler ....

Pekerja pekerja di kedai roti .... ni ler oven roti dia ....

Roti yg dah siap akan di gantung .... so bila orang datang terus ajer ambik, tak yah nak bungkus bungkus ker apa ker ....

2 comments:

  1. hey Ghaz...

    came here from TukangTaip's blog.. Amazing pictures of menjelajah Iran.. for somebody yang tak pernah pegi Iran, tengok je le..

    anyway thanks for sharing those marvelous piccies.. keep on clicking those cam.

    ReplyDelete
  2. Dear Hani ... thanks kerana sudi nak singgah kat laman saya yang tak seberapa ni hehehhee ... datang ler selalu yaaa

    ReplyDelete