Friday, February 17, 2006

Rumah Banglo kami di Khartoum ...

Minggu ni aku dan PM serta SM serta Jan pulang ke Khartoum di atas urusan rasmi Seri Paduka Baginda (hehheheee dah lama dah tak tgk envelope tu kan kan kan )

Kalau di Khartoum, untuk project ni, OGP ada sewa rumah Banglo yang ada sepuluh bilik ... sewanya dalam USD 8,800 sebulan .... aaiiiyyyyoooooooo nak dapat duit sebanyak tu , duduk Sudan tak makan dan minum baru dapat youuuu!!!

(Gambar gambar ni aku ambik pada January yang lepas, sebelum aku balik R n R ari tu ... so sebab datang semula ke Khartoum, aku pun post ler gambar gambar ni buat tatapan kalian)
Maka terimalaaahhhhhh .....

Inilah rumah Banglo yang di sewa oleh company untuk kita orang .... Indah tersergam ....

Aiiiyyoooooo Cik Jan .... ala ala "orang kaya" di petang hari ... bersantai di laman depan rumah sambil membaca ...
Inilah kawasan laman rumah kami tu ... luas ... terjaga rapi ...

Kat luar dia ada buat satu bilik, siap ngan bilik air ... ala ala macam bilik tetamu gitu ... tetapi bilik ni dah jadi Bilik Bad ...

Pemandangan rumah kami dari luar .....

Antara Dua Darjat ..... kami duduk di Banglo mewah ... tetapi di hadapan Banglo kami, ada pondok buruk yg di huni oleh orang Selatan ... siap ada anak kecik lagi ..... Kalau ikutkan hati, memang sedih dan bergenang air mata memikirkan erti / makna sebuah kehidupan ... tetapi ....

Bunga bunga Ros .... yang di tanam di lamam rumah .... menyerikan landscape dgn warna nyer yang kemerah merahan .....

Commodity yang paling berharga .... POKOK SERAI .... benih di bawah khas dari Mesia ....

Another species bunga kat laman rumah ....

Lalat menghisap madu ..... bunga kertas pun ada .... dulu kita orang nak kasi nama Banglo kita orang BOUGAINVILLEA .... tapi orang Country Office tak setuju .... sure dia orang ala ala jealous gitu sebab kita orang kasi nama banglo kita orang ala ala ada commercial value gitu ... last last dia taruh ajer banglo kita orang nama BANGLO BLOCK 5A .... very d commoner punya choice kan kan kan .....
Waktu petang .... Asrul dgn dia punya speciality .... CAPPUCCINO dia ..... bersantai sambil menikmati minuman petang ...
Bersantai di petang hari .....
CAPPUCCINO .... siap ada cokelat sprinkle lagi ....
Bila malam, rakan rakan amat gemar ber-karaoke .... masing masing mempunyai bakat yang terpendam ....
Inilah ruang tamu rumah kami ... siap ada big screen lagi tauuuu ....

Indoor games .... Ping Pong ... so besar ker tak besar umah kita orang, siap boleh buat laman ping pong dalam umah lagi tauuu!!!
Jan dan Hasnul ngan tekun dah gigih main ping pong ....

6 comments:

  1. ms vios2:49 AM

    Memang banglo tu nampak sooo luxury.

    Tp kesian kan kat org selatan tu. Near my apartment dulu pun ada org selatan gak. Sadis jer tgk. On my last day there, ada makanan yg tak sempat i habis( all instant food), i kasi kat dio org. Suka sangat dia. Berapa kali angkat tangan mintak doa.. ( hopefully dia doa utk murahkan rezeki la - I cant understand what he said) hehehe

    ReplyDelete
  2. Ms vios .... Itulah ... hanya rasa simpati dan belas ajer yg mampu kami luahkan ... sebab we can't change the world ....

    ReplyDelete
  3. Soori En Ghaz, Assalamualaikum. Saya suka baca scribble wak. Banyak unsur2 humanity gitu. Sebenonya saya nak minta permision amik wak punya gambar ros. Suka sangat dan dan jadikan background komputer saye.
    Okey wak. salam!! Harap wak tak marah ya. Takut nanti gambar2 wak punya kopiright pulak susah saya..

    Umi.

    ReplyDelete
  4. hi gaaz, ass'kum.....

    where r u now? mana geng2 ogp lagi? i miz RA, MYAB, TH, Ali Redza, who elseeeeeeee..... sadiq.. d iranian guy....

    i think u dah x ingat i, i dgn pkg 2, dgn RA, suka sgt masakan u

    malu i bila makan masakan u yg sedap tu.........

    after few years, i dengar u dah ada big family, COngratulation & Slmt Pengantin Baru.... hehehe, tiap2 thn Pengantin Baru ye..

    baca blog u, ingat masa hubby i tinggal i, dia kat jeddah tpi u family is very lucky, dpt sama ikut u, i xdpt ikut hubby i, tapi i syukur co'z dia dpt tunaikan umrah every week n haji,,,, mana nak dpt peluang mcm tu kan..........

    panjang lak msg i, bukan apa i teringat kawan2 n masakan u masa kat pfk.......

    nanti i tulis lgi...... salam

    ReplyDelete
  5. faTien_suHaiLa8:19 PM

    hehe... msti best kan tinggal dkat rmah stu... dh larh rmah besar plak 2....tpi ksian kn dkt dpan rmah awk 2..... snang2 ajak dya skalilh tnggl gn korang sume....huhu

    ReplyDelete
  6. faTien_suHaiLa8:20 PM

    hehe... msti best kan tinggal dkat rmah stu... dh larh rmah besar plak 2....tpi ksian kn dkt dpan rmah awk 2..... snang2 ajak dya skalilh tnggl gn korang sume....huhu

    ReplyDelete